Noniin on aika vähän valottaa sitä, että kuka mää oon. "Eksä muka tiedä kuka mä luulen olevani" laulelee eräs Suomalainen artisti (cheek) joka sopiikin tähän aika mukavasti.

Olen kaveri joka on raskaan väkivaltaisen alkoholisti lapsuuden (siinä olisi asia jolle Suomessa pitäisi tehdä jotain) jälkeen päässyt äidin kanssa pahalta turvaan. Äitiä jouduin toki hoitamaan vuosia koska hänelle tuli melkoinen leikkauskierre ja minun tehtäväkseni jäi noin 10vuotiaasta saakka hoitaa, kauppareissut, pankkiasioinnit, laskujen maksaminen, ruuanteko silloin tällöin, kelan asioinnit, no siis kaikki asioiden hoitamiset. Se kuitenkin oli helppoa verrattuna tuohon jatkuvaan pelkoon jota edellisessä kodissa oli ja olihan tuo kaikki suurta elämän koulua ja vähintä mitä äidin eteen voisi tehdä kun hänkin on minut tähän maailmaan auttanut. Nyt äiti on pärjännyt omillaan ihan hyvin kun en tietenkään enään kotona asu ja välimatkaakin vähän on. Toki olemme läheisissä väleissä ja puhelimessa puhumme paljon sekä usein myös kyläilemme puolin ja toisin.

Sittemmin tämä em. kaveri on käynyt ammattikoulussa itsensä sähköasentajaksi mutta kuitenkin sen jälkeen on virta vienyt metallialalle jossa toiminut yrittäjänäkin (lama tappoi sen homman kun tuli pelattua yhden kortin varassa, tyhmä). Metalli hommissa aikaa kului laskentatavasta riippuen 5-7vuotta kunnes jotenkin eksyin reippaaksi vuodeksi monen mutkan kautta myynti alalle jossa ilmeisesti olinkin melkoinen kurko, ainakin muiden puheiden mukaan ja toki kauppakin kävi. Olenhan aina ollut hyvä ihmisten kanssa juttelemaan ja jos saa myydä jotain mihin itse luottaa, se on helppoa. Itselleni suurin vakuus siitä, että jotenkin sopii myyntimieheksi tuli kun olin kaverin puolesta hieromassa hänelle autokauppaa (no ensinnäkin se, että minut kutsuttiin tinkaamaan antoi jo positiivista palautetta) kävi niin, että kun kauppaa oli hierottu jo aukioloajan ulkopuolelle asti ja ne sitten lopulta syntyivätkin niin myyjä / liikkeen omistaja kysyi nätisti "kauanko olet ollut myyntihommissa?" (tietämättä että niitä teen) seuraavaksi hän ehdotti, että tulisin hänelle myyjäksi, se oli melkoinen kohteliaisuus vaikka tyhmänä homman siinä kohtaa hylkäsin. Nyt se voisi kiinnostaakkin mutta vuosien tauon jälkeen tuskin autokauppias enää naamaani muistaisi. Siinä nyt sitten kävi niin, että myyntihommat loppuivat kun artikkeli alkoi aina vain tuntua enemmän ja enemmän "ei omalta" ja muutakin paskaa siinä oli elämässä meneillään. Sittemmin taas tein vähän metallihommia ja siitä hyppäsin viikonlopun loman jälkeen suoraan rakennusalalle jossa nyt on tullut riehuttua puolisen toista vuotta.. Kokemusta toki on lapsuudesta / nuoruudesta kun landella asuneena on aina joutunut vähän kaikenlaista värkkäämään. Ehkä siitä syystä tuolta työhistoriasta näiden em. löytyy kaikennäköistä ja olenkin toiminut monenlaisissa tehtävissä kuten maatalonrenkinä, varastomiehenä, tiiminvetäjänä, kouluttajana, kaivinkonekuskina, trukkikuskina, turvehommissa (kuskina, suunnittelijana) jne jne. AMK:ta tuli myös käytyä puolisin vuotta kunnes talous ei enää antanut periksi.. Paljon tarinoita menneestä riittää ja todennäköisesti niitä pulppuaakin tuonne blogiini aina silloin tällöin.

Tämän lisäksi harrastuksiin kuuluu autojen rakentelu, (ollut tauolla pitkän aikaa kun ei ole kertakaikkiaan ollut rahaa ostaa aihiota) tekeleitä ollut vanhat mersut sekä bmw:t (kaikkiaan noita on ollut kymmenkunta joihin on tehty tarpeen mukaan maalaukset, tekniikan vaihtoja, sisustan vaihtoja, hifi - asennuksia ym ym ym ... Nyt ajelen vanhalla Fiat Ducatolla ja mitenkään kauheasti siitä ei kiksejä tule mutta on se raksakamppeiden kuskailuun parempi kuin vaikka w201 pikkumese. Harrastus on laajentunut nykyään kaikenlaisen vanhan roinan kunnosteluun, moottoripyöriin sekä huonekalujen valmistamiseen itse (melko eksoottista tuotantoa) ja niiden suunnitteluun. Lisäksi löytyy esimerkiksi vanha asuntovaunu täysin purettuna ja kasaus aloitettuna ihan vaan sen takia kun se oli vähän mätä ja toiseksikin mikään valmiina ostettu ei koskaan ole täsmälleen sellainen kuin haluaisi mutta kohta on. Ehkä tämä kaikki on lähtenyt isästäni joka aikoinaan ihan lehteenkin pääsi vanhoja jenkkejä laitellessaan. Oma haave olisikin jonkun v8 laitteen täyskunnostus mutta ei ole varaa ostaa mitään v8 laitetta vissiin ikinä..

Lisäksi minulla on avopuoliso joka on minua jaksanut katsella noin 12vuotta (ollaan kihloissa odottaen, että on varaa hienoihin kirkkohäihin) + 8v tytär joka on toisella luokkaa koulussa ja on niin fiksu etten olisi parempaa voinut toivoa. Ehkä taivaan isä tiesi, että minulle pitää antaa helppo ja rauhallinen lapsi koska en lapsista todellakaan pidä ja hermot olisivat menneet jos olisi ollut koliikkia ja muuta ongelmaa (jaksamisia heille joilla näitä on). Omaan lapseen toki ikuinen rakkaus syntyi juuri sillä hetkellä kun ensimmäisen kerran hänet näin synnytys osastolla. Itku pamahti miehen silmään samalla sekunnilla ja olin myyty isolla M:llä. Puolisoni on parasta mitä minulle on tapahtunut vaikka olen onnistunut tuona aikana sotkemaan asiat perin pohjin pariin kertaan ja joutunut muuttamaan erilleenkin vähäksi aikaa ei hänen rakkautensa ole koskaan sammunut niinkuin ei minunkaan mutta jokin ääliömäisyys on silti saanut käyttäytymään väärin ja tekemään harkitsemattomia asioita. Kaikesta paskasta huolimatta liittomme on nyt vankka ja olemme onnellisia, kiitos siitä kuuluu kullalleni.

Tälläinen tallaaja siis kyseessä. Ja jos vielä olisi pakko itsestäni mainita jotain positiivistä voisin mainita, ongelmien ratkaisukyvyn, omalaatuisen ajattelutava, monitaitoisuuden. Huonoja puolia olisi sivutolkulla mutta mainittakoon niistä vaikka se, että ennen en osannut pätkääkään hoitaa talouttani (15vuotiaana jo minulle myytiin tietokone luotolla kun en tajunnut, että pitää maksaakin joskus ja luottotiedot meni) kun kukaan ei ollut esimerkkiä näyttänyt vaan äitikin joutui vetämään visat miinukselle ja kaikki laitettiin lopulta ihan tahallaan pitkään piikkiin (ulosottoon) kun rahaa ei vaan ollut (äiti joutui sairaseläkkeelle joka ei päätä huimaa, päättäjät HOI), nyt kun on tajunnut miten olisi rahan kanssa pitänyt toimia on jo myöhäistä jollei tule arpavoittoa tms no se on vain maallista josta vielä saattaa selvitä jollain. Tärkeintä on aina terveys, henkinen hyvinvointi, onnellisuus ja läheisten arvostaminen sekä huolehtiminen.
No nyt olen "lomalla" tai työttömänä kunnes taas alkukeväällä hommat jatkuu tai ennemminkin. Lomailu kuitenkin auttaa nyt juuri tässä kohtaa melkoisesti kun minusta on tullut tuon selkäni kanssa melkoinen monivamma valittaja vai miten sen sanoisi, ainahan se surkea on ollut mutta nyt aivan käyttökelvoton tuon jalan kanssa.

Kiitos kovasti niille jotka jaksavat lässytyksiäni lukea ja toivon, että tykkäilette blogistani facebookissa ja alatte lukijoiksi sillä jos 50+ tykkääjän raja menee rikki aion tehdä itselleni nettisivut joissa kaikki designini sekä tekeleeni pääsevät valloilleen ja paljon muutakin lisäksi facebookin kautta saa hienosti ajankohtaiset asiat täältä blogilta sekä siellä saatan julkaista jotain mitä en täällä julkaise, se on oiva apuväline kaiken kaikkiaan.

Omaa nimeäni en täällä ole julkaissut enkä tiedä teenkö sitä milloinkaan koska se on mielestäni merkityksetöntä kuka minä olen nimeltäni, enkä halua, että asioita aletaan miettimään jonkun nimen alla vaan mietitään niitä ihan vaan asioina, sovitaanko niin?... Lopulta vain sisällöllä on väliä, ajatelkaa vaikka fiktiivisenä hahmona jos se oloa helpottaa. Nimimerkki Opinio on suomennettuna mielipide ja sen takia koen sen olevan passeli tähän.
Tuttavat varmaan täältä minut tunnistavat helpostikin mutta ei se minua myöskään haittaa ja saavat sanoa tietävänsä jos haluavat ja voivat vaikka tulla onnittelemaan jos siltä tuntuu ja samalla kertomaan kehitysideoita tietenkin. Niin ja he varmaan ainakin tykkäilevät ja seurailevat blogia, sitten saa arvailla kuka on tuttava ja kuka tuntematon kun alkaa tykkääjiä olemaan.

 Jaksamisia kaikille ja muistakaa, että täällä ollaan vain kerran, tehkää siis edes jotain josta nautitte tai se voi olla sitten jossain kohtaa myöhäistä.


-Opinio


2 kommenttia:

  1. Kivasti ja mielenkiintosesti kirjotettu,onnea sulle ja sun perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos jos tekstini on ollut kivaa luettavaa, ehkä sain uuden lukijan :-) onnea myös sinulle kaikkeen tulevaan ja hyvää joulun odotusta myös.

      Poista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!