torstai 12. maaliskuuta 2015

Aurinkomme

Nyt tälläinen lyhyt postaus kun tuolla taivaalla on alkanut näkyä mollukka nimeltään aurinko. Kaikki varmaan tietävät, että se ei ole mikään  tavallinen hehkulamppu vaan vaikuttaa meidän koko planeettamme toimintaan todella paljon. Hyvänä esimerkkinä se että jos se sammuisi, meidän elämämme täällä päättyisi muutamissa minuuteissa tai ehkä tunneissa. Kannattaa siis antaa arvoa pallolle joka voi päättää 7 miljardin ihmisen elämän jos niin tahtoo...

Tuo pallo on kuitenkin vielä paljon muutakin. Nimittäin täällä kylmässä, kalseassa ja pimeässä pohjolassa siitä saa muutakin kuin työvalon. Itse huomaa miten paljon "elämän iloa" tuosta möhkäleestä saakaan. Taas alkaa kiinnostaa kaikenlainen puuhastelu ja ehkä voisi harkita jopa jotain ulkohommiakin. Lämpöä siitä nyt ei irtoa vielä mitään hellelukuja mutta se kun pihalla on valoisaa jo aamulla ja sitä kestää iltaan saakka antaa virtaa ihmiselle valtavasti. Tietenkin siitä saa myös kuulemma D-vitamiinia joka minun mielestäni on taas puolestaan aivan huuhaata, millä ne vitamiinit tuolla taivaalla lentää ja paukahtaa verenkiertoon.. hah.. Mutta siinä nyt ei tarvita mitään ydinfyysikkoa että voi päätellä tuon auringon toimivan kuten jokin piriste lääke. Varmasti monet ihmiset saavat siitä energiaa kun pääsevät taas luonnonvalossa touhuamaan ja näkevät jälleen tuon värimaailman joka on niin kaunis jos sitä vertaa auringottomaan talveen jolloin kaikki on niin kovin harmaata tai puolestaan auringon paistaessa loputtoman valkoista..

Auringon tulo näin keväällä on kuin joku vääntäisi tv-n väriasetukset taas kohdilleen kun ne ovat olleet selvästi harmaan sävyjen puolella jo monia kuukausia. Näin sairasloman loppumetreillä ei oikein parempaa voi toivoakkaan kuin tämä aurinkoisuus josta saa uutta intoa taas aloittaa arki jota tavallaan odotan ja tavallaan ehkä jopa pelkään.  Näyttää siltä että kaikkia työvalintojani puntaroidaan ja testataan oikein kunnolla.. Meinaan nyt kun on kohta "terve" saa sitten aloittaa rennosti tekemällä kahta työtä päällekkäin, todennäköisesti päivät venyvät vähintään 12tuntiin ja viikonloppulomia, pyhävapaita tai muitakaan lomia ei vietellä enää tänä vuonna... Hymy hyytyy jo ajatuksestakin ja kun tietää että mitään rikasta elämää ei silti tarvitse haaveillakkaan, verottaja ynnä muut pitävät siitä kyllä huolen... Selkä tuskin tulee tuota kestämään kauhean kauaa ja kohta on taas nappikuuria tulossa mutta sille ei sitten voi mitään, parhaani aion toki yrittää toimia ergonomisesti ja siten että rasittaisin selkää mahdollisimman vähän, eipä sitä tiedä vaikka kestäisi kauankin :) Työt on kuitenkin tehtävä ja olen ainakin jo saanut mahdollisuuden nauttia tästä "terveydestä" tämän sairasloman ajan. Eihän sitä kuitenkaan voisi jäädä laakereilleen makaamaan vaikka olisi miten sairas tai miten terve.. Siihen meidän yhteiskuntamme ei anna mahdollisuutta eikä ehkä ole tarpeenkaan.. Vaikka on se sitten siinä kohtaa melkoinen vääryys että jos tulee oikeasti pahasti sairaaksi ja joutuu lopettamaan työelämän kesken kaiken niin siitä "kiitoksena" tulee minimaalinen eläke jota saa sitten venyttää reilusti köyhyysrajan alapuolella loppuelämänsä... Voisikohan osan vaikka hyväntekeväisyysrahoista tai vaikka pakolaisten rahoista käyttää omien sairaiden ym elämän laadun parantamiseen? Taitaa olla taas aivan idioottimainen ajatus jota ei ymmärrä kukaan muu kuin minä...

Toivottavasti kuitenkin muutkin ovat huomanneet miten paljon tuo aurinko meille oikeasti antaa ja huomaavat antaa sille yläpeukut tai muun kiitoksen. Toivottaisiinko myös yhdessä, että se pysyisi taivaalla mahdollisimman kauan ja hätistäisi pois pilvet jotka koittavat tulla häiritsemään.

Kiitos aurinko ja tervetuloa kevät!!!

Älkää unohtako osallistua lahjoittamaan 1euroa sairaan Bertta tytön hyväksi.
Tässä linkit asiaan:

Oma blokaukseni asiasta

Tapahtuma facebookissa

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään valokuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.
- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!