keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Osallistumalla tapahtumaan, Bertalle lisäsiipi!

Lopussa on haaste meille kaikille! Onko euro paljon. Päätä itse, toivottavasti jaksat lukea loppuun.

Ensin heti linkki tapahtumaan johon kannattaa osallistua jos on varaa antaa yksi euro pois. Tästä linkistä löytyy

Hienoa toimintaa tornio! Annan teitin sossutätille kyllä täyret pisteet.. Siis jos lasketaan pisteitä kovuudesta, kylmyydestä, epäinhimillisyydestä, tunteettomuudesta tai muista vastaavista esimerkiksi muukalaislegioonassa hyvin tarpeellisista taidoista. Kaupunkinne on siis selvästi onnistunut valitsemaan työntekijöikseen ihmisiä jotka ovat paikkansa ansainneet ja varmasti tahkovat kunnallenne rahaa niin, että pauke käy (giljotiinin). Epäämällä inhimilliset olot teidän kylänne asukkailta.. No tietääpä, että Torniossa ei ainakaan mene häävisti ja jos sinnepäin mielii muutella kannattaa ottaa kivikautta varten vaadittavat varusteet!

Luin tässä nimittäin juuri tarinan iltasanomien nettisivulta jossa teitä kovasti "kehuttiin" siitä miten muuan Bertta tyttöä (2v.) hoidetaan siellä teidän Torniossanne. Hänella on lyhytsuoli syndrooma joka tarkoittaa sitä, että tytön on öisin saatava jatkuvaa "sairaala" hoitoa ja päivisinkään elämä ei ole helpoimmasta päästä. Muuten tyttö on terve ja ihan normaali, samanlainen ihmisenalku kuin me muutkin ollaan oltu.

Päivällä tyttöä hoivaa hänen äitinsä ja yöllä hänet pitäisi viedä terveyskeskukseen hoidettavaksi. Vanhemmat eivät olleet tähän suostuvaisia sillä onhan lapsen paikka kotona jossa häntä rakastetaan ja hän saa rakastaa. Miten ihminen voisikaan kehittyä normaaliksi ilman noita suuria tunteita ja lämpöä ympärillään. Lisäksi sairaaloissa jyllää kaikki pöpöt mitä nyt kuvitella voi ja tyttö saisi seurakseen mahtavia tovereita kuten vanhoja Alzheimer potilaita ym. Onko se mielestänne oikea paikka 2vuotiaalle??

Tornion kaupunki kaikessa hyvyydessään kuitenkin tarjosi myös toisen ratkaisun joka oli pystyttää perheen pihapiiriin parakki jossa VÄLIAIKAISESTI järjestettäisiin tytölle tarvittava hoito ympäristö.. No vanhemmat valitsivat tämän kakkos vaihtoehdon koska se oli väliaikainen ja siitä on mustaa valkoisella. Hallinto oikeus sittemmin määräsikin Tornion kaupungin maksamaan perheen taloon rakennettava lisäsiipi jossa tyttö saataisiin öisin hoidettua perheen välittömässä läheisyydessä. Turvallisen olon kera. Monikos muuten haluaisi lapselleen hyvän ja onnellisen olon sairauksista huolimatta? Nostakaas käsiä pystyyn jos satutte kuulumaan tähän ihmisryhmään. Sossukantturat ilmeisesti eivät saa omata tällaista ominaisuutta (Torniossa).

Tornion kaupungin sossutäti kuitenkin ajatteli asian toisin. Hänen mielestään joku vanha YIT:n homeinen työmaakoppi on nimittäin ihan hyvä paikka lapsen viettää yönsä kun siellä on se hoitajakin (toinen raukkaparka tytön lisäksi).. Hänen mielestään tyttö kuitenkin on pihapiirissä joten ei TAVALLAAN ole perheestään millään tapaa erossa ja koppi on niin komia, että varmaan muuttaisi sinne puheidensa mukaan vaikka itse. Häntä ei myöskään haittaa tytön ahdistus kun hänet illalla revitään sisartensa ja vanhempiensa lämmöstä ja tungetaan vetoisaan työmaakoppiin.. Usein hän antaakin useat hyvänyönsuukot ja koittaa jopa paeta jottei joutuisi tuonne "viihtyisään" koppiinsa. Miltä tuntuisi jos omaa tytärtä vietäisiin öiksi väkisin pois hänen itkunsa saattelemana? Kunhan vaan kysyn.. Aamulla hänet yön kipujen valvottamisesta piittaamatta herätetään kello 9 puetaan nopeasti ulkovaatteisiin ja raahataan takaisin sisälle pihan poikki koska hoitajan työvuoro loppuu silloin. Sekin on sossutätin mielestä ihan okei. Eihän sillä ole väliä koska sairaan kaksivuotiaan herättää..

Kaikki tuo on sossutätin mielestä ihan okei ja olot ovat ihan täysin riittävät. Hänelle olisi varmasti ok jos hänen omat lapsensa lykättäisiin tuonne koppiin joka ilta eikä heitä saisi nähdä öisin ollenkaan. (Toivon kyllä samalla sydämeni pohjasta ettei tällä tantalla olisi lapsia.. Kauhistuttaa ajatellakin näiden lasten oloja jos äidillä on tällainen ajatusmaailma, koirankoppeja piha täynnä kenties tai jotain? )
Kopin seinien takana voi sitten kuunnella itkuisia heräämisiä voimatta tehdä mitään vaikka kyseessä on oma lapsi. Voisi katsella miten lapsi suorastaan joudutaan raahaamaan sisartensa luota tuonne autuaaseen kopin viimaan.. Koppi nimittäin on terveysviranomaisten mielestä kelvoton kyseiseen hommaan. Se on vetoisa ja monella tapaa puutteellinen asuinympäristö kaksivuotiaalle. No jumalauta ihanko tosi??? Kas kun en oo tajunnut että nuo työmaakopperot (anteeksi piti sanoa parakki) eivät ole vissiin alunperinkään tarkoitettu kaksivuotiaan yöpymispaikoiksi... Korjatkaa nyt ihmeessä jos olen taas väärässä.

Sossutanttura vetosi lisäksi siihen, että vaikka lisäsiipi Tornion kunnan pussista rakennettaisiin ei asia muuttuisi juuri yhtään, edelleenhän tyttö olisi eri osassa taloa kuin muut jne jne.. Joo onhan se ihan sama asia jos on parakki pihassa tai, että on samassa talossa mutta eri huoneessa, jo on saakelin kummalinen talo varmaan tuo jota sossutantta on tässä tarkoittanut vertaukseksi.. Tuon takia nyt ihmettelenkin miksei parakkitaloja ole Suomessa rakennettu jo ennenkin.. Vaikka parakit olisivat pitkin pihaa ne ilmeisesti silti ovat niin käteviä, että tuntuu kuin olisi saman katon alla.. Näin sossukanttura siis ajattelee.. Mieluusti laittaisin hänet perheineen asumaan parakkitaloon jossa olisi vaikka vessa ja pari huonetta kaikki erillisinä parakkeina. Öisin kaikki olisivat yksin ja aamulla pihavaatteissa juostaisiin huoneista toisiin, silti kuulemma tuntuu samalta kuin olisi tavallisessa omakotitalossa kun "erilläänhän" sielläkin ollaan kun on väliovet ja kaikki...

Tämä lapsiraukka on nähnyt maailmaa vasta kaksivuotta ja on varmasti vielä toistaiseksi sitä mieltä, maailma on paha paikka. Rakkaudesta rangaistaan ja eristyneisyyttä pitää kestää. Pitääkö oikeasti kaksivuotiaan joutua ajattelemaan noin. Siunausta tälle perheelle, lapselle, hoitajalle ja kaikille tuossa ympärillä. Itse haluaisin sanoa Bertalle, että sinua rakastetaan varmasti ja kaikki tekevät kaikkensa jotta sinun olisi hyvä olla ja saisit olla siskojesi ja perheesi kanssa, odota vielä hetki ja muutama kamala yö niin sitten se varmasti toteutuu. Koita Bertta jaksaa, ei maailman kuulu olla paha ikäisellesi. Olet vielä täysin synnitön ja viaton etkä ansaitse tuollaista. Miten lapsen viattomuuttakaan ei enää arvosteta.. Kyllä hän silti jo ymmärtää mitä ympärillä tapahtuu vaikka itse ei osaa vielä pahaa toivoa kenellekään. Melkein meinaa itku tulla kirjoittajalle kun ajattelee tätä omalle kohdalle. En mitenkään pysty tarpeeksi toivottamaan teille onnea mutta yritän silti. ONNEA ja koittakaa nyt jaksaa jotenkin.

Mihin kummaan tässä maassa ollaan menossa?? Täällä jumalauta tapellaan siitä mistä saa kohta ostaa keskiolutta ja paljonko otetaan maahanmuuttajia korvaamaan kalliita Suomalaisia työntekijöitä ja taustalla sitten on näin hyvin asiat meidän lapsillamme... Veikkaus on myös hyvä esimerkki tästä mahtavasta hyväntekeväisyydestä kun heiltä jää noin 35 000 000ekeä vuodessa lunastamattomia voittoja ja silti eivät saa yhtä lasteensairaalaa pystyyn kun keräysrahat ei vaan piisaa millään.. Voi perse!

Ehdotankin tälläistä:

Vaikka on kyse yksittäistapauksesta joihin ei tavallaan kannaisi koskaan puuttua niin näytettäiskö mallia miten asiat pitäisi hoitaa?? 

Jokainen joka osallistuu ko. tapahtumaan Facebookissa seuraavan kuukauden aikana lupaa samalla sitoutua antamaan 1€ eli YHDEN EURON tämän Bertta tytön lisäsiiven rakentamiseksi. Oletuksena tietenkin se, että keräys toteutuu ja saadaan aikanaan tilinumerot ym. Älä tykkää jos et halua osallistua! 

En minä ainakaan kestä ajatusta, että joku veisi tyttäreni iltaisin minulta väkisin pihassa olevaan työmaakoppiin nukkumaan yönsä. Kyllä siinä alkaisi päitä putoilemaan ja istuisin varmaan vankilassa mutta ei siinä voisi olla tekemättä mitään. Olen nähnyt autokauppiaiden arvontoja ja vaikka mitä huuhaa touhua facebookissa missä on kerätty vaikka miten paljon tykkäyksiä. Nyt on kerrankin oikea paikka painaa sitä peukkua! Uskoisin, että jo 20 000 tykkäystä auttaisi vähän hemmetisti. Ja jos jokainen aikanaan hoitaa itse tuon yhden euron tilisiirron tuskin siitä menee silloin kauhee määrää lahjaveroakaan. Tässä kohtaa meitä oikeasti tarvitaan. Tornion kunta toivottavasti saa myös aikanaan oikeudesta melkoiset sakot ja monoa tuolle sossukantturalle tai vaikka joutuisivat lopulta maksamaan myös tuon lisäsiiven niin silti Bertta on jokaisen euron ansainnut vaikka leluihin jos ei muuhun. Tai ehkä heidän perheensä siinä kohtaa lahjoittaisi näistä euroista osan lastensairaallalle. Ihan sama. Vaikka olen köyhä, olen silti niin rikas, että haluan auttaa jos kerrankin rahani siihen riittävät. Yksi euro ei ole paljon! Jos tuon lapsen tarina ei herätä vanhemman vaistoja ja ihmisyyttä meissä kaikissa niin kannattaa mennä käymään psykologin arvioinnissa ja varmasti pääsee I - kiirellisyysluokkaan.

Tässä vielä linkki alkuperäiseen uutiseen!
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1423561501769.html

PS: sana kotimaa naurattaa tuossa linkissä.. Noin siis asiat on meillä täällä KOTIMAASSA!!! Eikun pannaan vaan lisää rahaa painoon jotta pelastetaan Kreikkalaiset. Antaa omien nukkua parakeissa. Nyt on kirjoittaja vitun vihainen. Anteeksi vaan!

Kiitos kun luit

-Opinio

4 kommenttia:

 1. EI Berttaa tarvihe raahata aamulla yheksältä pihan poikki kotiin hoitajan yövuoron loputtua. Käyttää nyt perhe järkeä ja menee vaikka äitee sinneparakkiin siksi aikaa, kun Bertta herää.

  VastaaPoista
 2. Mielestäsikö ratkaisu on se, että myös perheen äiti änkee tuonne parakkiin? Jättäen muun perheen tuonne talolle.. No jos tuo kohta asiasta tällä parannettaisiin niin onko mielestäsi muuten Bertan olot ihan sopivat ja hyvät lapselle? Oletko kenties ko. sossutäti?

  VastaaPoista
 3. Jos tekee 13 lasta, on varmaan jo jotain vastuuta itselläkin talon ahtaudesta. Bertan jälkeen on tullut vielä yksi vauvaja lisää varmaan tulee uskonnon vuoksi

  VastaaPoista
 4. Tottapa tuokin ja hyvä pointti.. Silti se ei mielestäni tee heistä huonompia ihmisiä vaikka itsekään en tuollaista lapsikatrasta hommaisi, enkä ymmärrä miksi kukaan hommaisi. Nykymaailmassa tuollaisen katraan pitäminen on jo lähes epärealistista mutta näitäkin löytyy silti vaikka itse olisin mitä mieltä asiasta..

  Totuus on lopulta kuitenkin se, että meillä on täällä uskonnonvapaus jos uskonnosta riippuu tämä lisääntyminen. Harmi, että silti yhden lapsen pitää kärsiä tässä tilanteessa. Mielestäni edelleenkään tämä Bertta ei ole mitään pahaa tehnyt vaikka kuka uskoisi ja mihin ja vaikka miten paljon olisi sisaruksia. Uskon lisäksi, että jokainen sisar on yhtä tärkeä, määrästä riippumatta tälle pikkuneidolle.

  VastaaPoista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!