tiistai 10. helmikuuta 2015

Taas alkoholi asiaa.. Alkaa olla jo maha kipeä nauramisesta..

Nostakaa käsi pystyyn jotka voivat väittää, että kaljojen myynnin siirto alkoon tai mainonnan kieltäminen vähentäisi myyntiä.. Tai anteeksi korjataan sen verran, että myynti saattaa tosiaan vähentyä mutta entäs se käyttö (sitä kun saa ostettua muualtakin kuin Suomesta)..

Nyt on erittäin hyvin onnistuttu politiikassa ja mediassa tuomaan esille pari asiaa jotka tälläista tavista taas niin kovin naurattaa. Jos joku ei vielä muutama päivä sitten ollut ajatellutkaan hakea viinojaan Virosta saattaa olla nyt jo aivan eri mieltä asiasta. On se sen verran hyvin nyt saatu markkinoitua halpana ja hyvänä paikkana noutaa viinakset ja mielellään vielä mahdollisimman suurina määrinä. Ovatkohan nuo poliitikot tuolla kepussa (anteeksi kun käytän puolueen nimeä mutta kun ne tässä nyt tätä hommaa ajavat) ajatelleet yhtään pätkän vertaa sitä paljonko ovat antaneet viimepäivinä mainosarvoa Viron viinarallille. Mainosarvo on lisäksi positiivista eli ajetaan kansa sinne Viroon melkein väkisin. Lisäksi alkoholia on suitsutettu ylipäätään nyt mediassa niin paljon, että kauhulla odotan kuinka paljon uusia käyttäjiä on saatu aikaiseksi näillä hemmetin hyvillä uudistuksilla... Siis tosissaan meikäläinen nauraa täällä väliin aivan vääränä kun katselen noita uutisia. Ajatelkaapa nyt jos kaljat siirrettäisiin tuonne alkoon vielä tämän aivan onnettoman jo voimaantulleen markkinalain lisäksi niin oltaisko me sitten onnellinen absoluuttinen kansa ???? Jos joku voi tosiaan käsi sydämellä noin väittää niin sen kommentin tosissaan haluan lukea. Eikö noin ajattelevan pikku päähän ole paukahtanut ajatus ihmisestä joka sitä kaljaa kittaa? Ajatus siitä, että se varmaan saa sen oluensa sieltä alkosta ihan yhtälailla... Nyt on ainakin markkinoita viinaa oikein kunnolla ja sitä, että VIROSSA SE TOSIAAN ON HALVEMPAA jos joku ei vielä tiennyt!

Otanpa esimerkin mitä ei välttämättä nämä alkohoolihihhulit ole ihan loppuun asti ajatelleet. Eli jospa on tulossa vaikkapa pyhä päivä jolloin tiedetään, että kaupat ovat kiinni. Sitten vielä voitaisiin lietsoa asiaa sillä, että vaikkapa Fazerin leipomo ilmoittaisi ettei sen ruisleipiä nyt valitettavasti enää myydä kuin kuuteen saakka illalla ja sunnuntaisin ei ollenkaan. Mitä tekisi- tai tekee jo, kansa tässä vaiheessa? Onko kukaan huomannut sitä rynnistystä kauppoihin kun tiedämme, että se on huomenna kiinni. Osa meistä ilmeisesti luulee jo siinä vaiheessa maailman lopun tulleen ja mennään hakemaan maitoa, leipää, perunaa ym yleistarvikkeita kärrytolkulla koska HUOMENNA KAUPPA ON KIINNI eikä päästä herranjumala mistään hakemaan mitään ja kuollaan nälkään. Siltä se ihmisten rynnistys näyttää jos sitä hetkeksi pysähtyy katsomaan sivulta. Jos vielä olisi tuollainen tilanne vaikka niiden ruisleipien kanssa voin lyödä kaiken mitä minulla on koskaan ollut vetoa siitä, että ne hamstrattaisiin sieltä ensimmäisenä ja nekin ihmiset jotka eivät ruista hulluna rohmua ostaisivat sitä pakastimen täyteen ihan vaan sen takia jos sitä ei saakkaan kohta enään niin helposti. Säästetään rahaa ja vaivaa kun ostetaan kerralla kunnolla. Silloin sitä ehkä tulee syötyäkin enemmän kun sitä on oikein kunnon kasa kotona odottamassa. Ihan viisaasti siis ajatellaan vaikka paniikki tosin iskee vähän liiankin herkästi.

Jaa miten tuo esimerkki liittyy alkoholipolitiikkaan.... No pysähdytäänpä hetkeksi taas miettimään. Jos porukka joka kaljaa ostaa muutenkin tajuaa yhtäkkiä, että sen saanti on huonontunut tai huononee. Voin jälleen alkaa lyömään melkoisilla panoksilla vetoa siitä, että tapahtuu juuri samoin kuin tuon esimerkissä olleen ruisleivän kanssa. Mennäänpä sitten kiiruusti sinne alkoon tai mistä sitä nyt sitten saakin ja ostetaan samantien lavakaupalla tuota olutta ettei se sitten vaan lopu kesken tai ettei jatkuvasti tarvitse hakea nyt kun se on niin hankalaa (näin muuten kävi myös kun tupakat pantiin piilo myyntiin, myynti kasvoi)... Sitten kun sitä aletaan ostaa lavoina alkaa se hintakin hirvittää ja kun on kunnolla joka lehdessä mainostettu Viron olevan halpa niin tottakai jokainen "taloudellisesti järkevä" varaa matkan naapurimaahan koska matkakulut on äkkiä tienattu ostamalla raakasti halpaa alkoholia tuolta itämeren toiselta puolen (sitähän voi tarvittaessa vaikka myydä vähän naapureillekin)... Sitten kun sitä alkoholia on tavalla tai toisella saatu hamstrattua kotiin suuria määriä niin mitäs luulette seuraavaksi tapahtuvan. Olisko sitä helpompi myös käyttää nyt kun sitä pursuaa joka kaapista ??? Tulisiko vaikka vähemmänkin juovan mieleen ajatus, että mitäs jos ottaisi yhden oluen tuosta nyt kun sitä on.. Tai juotaisiinkos taas pullo viiniä kun sitä kerrankin on noin paljon eikä se maksanutkaan paljon mitään jos sattuu olemaan sieltä Virosta haettua...

Voi päättäjät, eikö mene järkeen näin yksinkertaiset asiat. En voi olla nauramatta ja samalla vihaamatta teidän ajatuksianne tässä kohtaa. Varsinkin omien alkoholikokemuksien perusteella tiedän, että se ihmistyyppi joka on niitä ongelma käyttäjiä ei käyttöään lopeta vaikka kieltäisitte vallan koko aineen. Kieltolain aikaan juuri nämä samaiset ongelma käyttäjät olivat niitä jotka laittoivat hyvinkin nopsaan pontikkatehtaita pystyyn koska sitä vaan on saatava! Toiset pontikan valmistajat olivat niitä jotka päättivät myydä sitä eli nykyään verrattavissa Viron viinatrokareihin. Ei ole kyse siitä mistä sitä saa tai miten, vaan on PAKKO... Tietenkin jos ajattelee bisnesmielessä valtionhan kannattaisi siirtää kaikkien tuotteiden myynti vain noihin omiin firmoihinsa jolloin joka ainoasta tuotteesta tuotot menisi valtiolle. Onko laillista pitää Suomessa monopolia? EI ole mutta valtio pitää. Onko laillista siirtää lain avustuksella tuotteet tuon monopolin yksinoikeudeksi?? EI ole mutta valtiolle ilmeisesti se ei ole ongelma. Onko moraalisesti oikein pakottaa kansa ostamaan tuotteita vain valtiolta? EI ole mutta moraali ilmeisesti ei valtiota kiinnosta ja ehkä saavat jopa mielihyvää kun pikkupanimoita menee nurin vaikka eivät ole mitään väärää tehneet. Vaikeahan sitä on menestyä valmistamalla jotain jota ei saa myydä. Hoh..

Pysäytetään nyt herranen aika tuo pelleratas jo pikkuhiljaa. Ei voida mennä tuohon malliin edes missään rinnakkaistodellisuudessa. Ei maailma vaan toimi noin.. Käyttäkää kepulaiset nyt edes hetki niitä aivojanne muuhunkin kuin nuollaksenne jonkun alkoholihihhuleiden takapuolia äänten toivossa kun olette tajunneet muiden puolueiden jo saavan todennäköisesti ne tavallisten alkoholinkäyttäjien tai alkoholineutraaleiden äänet.. Tästä tuskin on siltikään teille kuin harmia, sen vaan sanon.

Ajatelkaas vielä esimerkki niin päin, että jos ihan tavallinen ruoka oltaisiin tekemässä laittomaksi tai sen saantia vaikeutettaisiin raakasti niin varmasti sitä alettaisiin kehittämään jostain vaikka laittomin keinoin tai hakemaan ulkomailta jos sitä sieltä yhä saisi. Sitä alettaisiin myymään takakonteista ja kaikennäköisiä trokauspiirejä alkaisi tulemaan sen ympärille. Alkaisi kauhea hamstraaminen joka puolella. Sitä vaan kun on pakko saada, ei ole muuta vaihtoehtoa vaikka joutuisi lakia rikkomaan. Vai kuolisiko kuinka moni nälkään vaan sen takia kun se on niin vaikeaa saada, uskon että moni yrittäisi sitä saada vaikka väkisin. Alkoholinväärinkäyttäjät ovat juuri samanlaisia, heidän on PAKKO saada alkoholia oli se sitten helppoa tai ei. Olen nähnyt jopa holistin hyppäävän liikkuvasta autosta ihan vaan saadakseen lisää haettua. Taisi muuten siinä kohtaa olla vielä selvinpäin mutta pakko on pakko.
Alkoholinväärinkäyttäjä on muuten hupaisin termi koskaan.. Onko anorektikko sitten ruuan väärinkäyttäjä?? Alkoholisti se on ! Ja sekin on vain noloutta joka on verhottu tekaistun sairauden taakse.

Herätkää nyt todellisuuteen!!!!! Lakatkaa pelleilyt ja siirrytään vaikka mielummin Etelä- Euroopan hyvinkin vapaaseen kulttuuriin ja tehdään siitä alkoholista vahvuus eikä heikkous. Ongelma käyttäjät ovat täällä silti mutta saadaan edes alkoholin taloudelliset hyödyt oman valtion käyttöön. Uskon ongelma käyttäjien sitäpaitti olevan niitä surkeita jotka monessa muussa maassa nappaisivat itseltään nirrin pois mutta täällä Suomessa ollaan niin "kovia", että napataan mielummin kossupulloa kaulasta kiinni jotta pystytään kohtamaan elämän tuomat haasteet. Ihmisiä jotka eivät kestä mitään elämän ongelmia muutakuin kännissä. Täällä Suomessa niitä huolia kuitenkin tavallisella duunarilla piisaa ja jos niitä ei kestä on vissiin helppo hukuttautua viinaan kun apua ei kehdata pyytää ja omaa henkeäkään ei uskalleta viedä (muiden päälle toki voi sitten kännissä käydä).. Raukat. Täällä itsemurhatilastot ovat ihan hienot mutta alkoholitilastot ei välttämättä niinkään, ettekö huomaa yhteyttä? Raukat pitäisi viedä hoitoon ja heidän masennuksensa pitäis korjata ja unohtaa sana alkoholisti joka on ihan puppua. Alkoholisti on useimmiten masentunut raukkaparka joka on niin kova ettei uskalla jutella kun viinapiruille ja niitä varten tarvitaan sitä viinaa. Itse olen väkivaltaa alkoholin tiimoilta katsellut vuosia ja silti olen sitä mieltä, että alkoholia pitäisi saada jopa helpommin.. Miettikääpäs sitä. Saatais edes verotuloja siitä ja jos se olisi "normaalimpi" tuote eikä mikään "status" juttu niin porukka kyllästyisi sillä retosteluun aikanaan ja homma "tasottuisi".. En usko että yhtään veristä tappelua olisi ollut vähemmän taaskaan vaikka ne keppanatkin olisivat olleet alkossa!!! Useat "ongelmakäyttäjät" sitä paitsi kiskoo viinaa ja se on jo alkossa, kovin tuntuvat sitä sieltäkin saavan, tai sitten Virosta halvemmalla... Hohhoijaa... Niin sanotut viihdekäyttäjät ja satunnaiskäyttäjät puolestaan usein ottavat keskiolutta eikä mielestäni pienessä viihteessä ja arjen irtiotossa vaikkapa saunan merkeissä ole mitään kieltämistä.. Jos haluatte ne arjen irtiotot ja huvittelut kieltää niin kieltäkää sitten samantien festarit, baarit, markkinat, urheilutapahtumat, ehtoolliset ja kaikki missä alkoholilla on osuutta hauskuuteen tai yleensäottaen tapahtuman kulkuun vaikkei sitä juotaisikaan humaltumiseen asti. Menkää päättäjät itseenne ja miettikää KERRANKIN miten pehmosta tämä touhu alkaa olemaan!

"Keput alkoon".. Tosin tuo sopii keskustalle melko hyvin.. Silti kannattais hetki vielä miettiä.
PS: jos meinaatte tuolla pehmeellä linjalla jatkaa niin jottei koko valtio ja sen kansa kärsisi verotulojen selkeästä menetyksestä Viroon niin kannattas matkailun verotus vaikka nelinkertaistaa. Varsinkin aina kun matkaa vähääkään eteläänpäin. Pohjoiseen meno taas voisi olla vaikka vähän edullisempaa. Ihan riippumatta kulkeeko laivalla, autolla tai millä tahansa. Saadaan samalla liikenneverotuksestakin entistä pehmosempi.

Anteeksi nyt näin hurjasta tekstistä mutta ei vaan voi käsittää mihin tässä ollaan menossa. Ei sitten millään. Vääriin asioihin puututaan vaan lisää ja lisää ääniä kalastellen ja unohdetaan kaikki oleellinen kuten työttömyys, verotulot oikeista osoitteista, yrittäjien tukeminen, vanhukse, lapset, EU ongelmat jne jne.. Mietitään me täällä vain kuukausitolkulla, että "siirretäänkö bisset alkoon" niin kyllä varmaan pelastetaan koko Suomi. HAHHAHHAAA...

Kommentteja otan ilolla vastaan.

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään valokuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!