torstai 19. helmikuuta 2015

Raha määrää tahdin

Joskus minun on pakko ihmetellä varsinkin joidenkin ituhippien ajatusmaailmaa kun heidän mielissään pyörii vain asiat jostain maailmanpelastamisesta syömällä nurmikkoa tai muuta vastaavaa. Ei siinä sinällään ole mitään pahaa ja tottakai niin saa tehdä mutta monesti nämä ihmiset ovat myös muuten mieleltään todella kummallisia. Enkä tarkoita etteivätkö he hoitaisi asioitaan ja sopisi tänne ihan hyvin vaan tarkoitan sitä, että he väittävät kirkkain silmin elämän tärkeimpien asioiden olevan juurikin noita hippi juttuja. Se pistää veren kiehumaan tosissaan. Nykyaikana on turha väittää etteikö vaikkapa teknologialla olisi meidän jokaisen elämässä osuutta ja tärkeyttä. Aika harva näistä ituilijoistakaan selviäisi vaikkapa ilman sähköä tai vettä kovinkaan kauaa. Monilta heiltä löytyy televisiot sun muut viihde laitteet mutta silti ovat kuulemma 100% luomua ja vastustavat kaikkea uutta mitä maailmalla keksitään. He vastustavat aina kärkkäästi kaikkia mahdollisia uudistuksia kuten vaikka GMO ruokia joilla nälänhätää ja hintoja voitaisiin auttaa.. He vastustavat tiettyjä lääketutkimuksia ja tietynlaista karjankasvatusta. Kuitenkin jos itse sairastuvat ovat valmiita turvaamaan tuohon 2000-luvun tieteeseen hyvinkin helposti. Monet heistä ostavat lihapaketin lähikaupoistaan mutta samalla huutavat jossain miten väärin se on eläimiä kasvattaa vain ruuaksi. En minäkään siitä ajatuksesta tykkää mutta se on pakko jos meinataan että me täällä syödään monipuolisesti. Turha ajatellakkaan, että kaikki voisivat alkaa vegaaneiksi. Ensinnäkin proteiinien puutteessa palaisimme takaisin apinoiksi ja toinen pikku ongelma olisi siinä, että sitten niitä rehuja ei enää kaikille riittäisikään. Sääli, että eläimet ovat ruokaa tietyllä lailla mutta se on tätä nykyaikaa.. Lajimme on lihansyöjiä ja sitä on melko paha lähteä muuttamaan.. Vai meinaatteko, että vaikka leijonan voi opettaa yhtäkkiä syömään pelkkiä pellavansiemeniä ja porkkanoita?

Kun nämä ihmiset käyttäisivät energiansa vaikka tutkiakseen uusia tapoja kasvattaa näitä rehujaan tai vaikka levittäisivät tietoa asiasta joka olisi kunnon FAKTAA eikä mitään määkymistä siitä miten inhottavia me kaikki ollaan kun ei ajatella planeettamme tarpeeksi voisivat saada jotain aikaankin mutta näillä nykymetodeillaan eivät saa kuin nolon maineen. Eikä kaikki voi alkaa vaan planeettaa ajattelemaan vaikka se tottavie olisi ajankohtaista. Maailmahan pysähtyisi täysin jos kaikki vaan alkaisi nurmeaan hoitamaan ja lakkaisivat autojen käytön ja töissä käymisen.. Melko pian kadulla jaettaisiin ryhmysauvoja joiden kanssa painuttaisiin takaisin luoliin ja metsästettäis sitten niitä eläimiä raakalaismaisesti vaikka keihäillä ja miekoilla. Sekö sitten olisi jees? Epäpyhää toimintaa sanon minä ja siksi se hermoon ottaakin. Tottakai jokaisella saa olla periaatteita ja kunnioitan kaikkia jotka niistä pitävät kiinni mutta sääli on se kun monet ovat vaan hurahtaneet näihin juttuihin vähän ala-aste tyyliin eli "minä aloin tälläseksi kun kaverikin oli" ilman omaa tahtoa tai edes tietämystä siitä mitä tekee.

Tuli lievästi pitkä alustus asialle jonka piti olla RAHA. Mutta se vaan liittyy suoraan tähän em. ihmistyyppiin jotka monesti eivät myöskään myönnä rahan olevan mitenkään tarpeen mutta siinä puhuvat suoraan sanottuna paskaa. Ilman rahaa eivät pärjäisi hekään pätkääkään täällä nykyihmisten seassa. Turha väittää etteikö RAHA olisi nykymaailman ykkösmahti. On turha luulla, että pärjäisi ilman tai etteikö sitä haluaisi ollenkaan. Raha määrittää täysin sinun tasosi tässä yhteisössä. Jos sinulla onnekkaasti sattuu olemaan rahaa tilit täynnä voit varmasti hymyillä helpommin kuin moni muu ja monet ovat sinulle automaattisesti nöyriä jos tietävät tilanteesi. Se todennäköisesti juontaa juurensa jo tuolta kivikauden ajoilta jolloin lajiimme kuului vahvasti lauman sisäiset hierarkiat. Silloin tietty vielä se alfauros määritettiin taistelemalla ja muilla fyysisillä keinoilla mutta nykyään voi vetää melkein suoran johtopäätöksen siihen suuntaan, että se jolla on eniten massia on myös laumansa johtohenkilöitä..

Aivan turha väittää etteikö me kumarrettaisi tämän mahdin edessä. Olen sen kokenut itsekin. Nimittäin väitin kivenkovaa vielä jokunen vuosi sitten ettei ne rikkaat oo mitenkään ihmeellisiä. Ihailin heitä ja pidin heitä mahtavina mutta samalla väitin ettei se kuitenkaan minuun vaikuttaisi mitenkään. No se osoittautui myöhemmin vääräksi luuloksi. Nimittäin erään kerran eräälle työmaalleni ilmestyi pihaan tietämäni varakas herra Maybach merkkisellä autollaan jota ei Suomessa montaakaan ole ja tiesin siinä kohtaa, että tämä on se rikas herra. Hän oli vaan tullut katsomaan onko eräs hänen tuttavansa paikalla. Minä lähestyin pihassa seisovaa möhkälettä ja samalla jokaisella askeleella joka vei lähemmäs tuota autoa ja tuota herraa tunsin oloni vähäisemmäksi. Lopulta kun pääsin auton luo oli jo vaikea edes kysyä, että "miten voin auttaa" sekin tuntui nololta. Minut valtasi tahtomattani tunne etten ole kyllin arvokas edes puhumaan tälle herralle tai etten minä voisi auttaa häntä mitenkään vähäisillä resursseillani. Hän kuitenkin saattoi ajatella toisin sillä kun olin kertonut, että hänen tuttavansa ei ole paikalla hän kiitteli minua kovasti kun tulin sen kertomaan. Tuntui oudolta että tuollainen herra kiittäisi tälläista rahvasta jostain mutta niin se vain oli. Herra lähti ja sen jälkeen sydämeni tikitti vielä pitkään ylikierroksilla. Aivan kuin olisin kokenut jonkun jännän tilanteen ja saanut adrenaliini piikin. Uskomaton mahti siis tällä herralla oli minuun vaikka en sitä suostunut aiemmin myöntämään. Enkä sitä tarkoituksella tehnyt vaan se tuli jostain syvistä pimeistä aivojen sopukoista.

Meidät on monessa paikassa määritetty taloutemme perusteella. Kelassa, sossussa, kaveripiirissä, perheessä, pankissa, valtiossa, kunnassa, kaupoissa jne jne jne .. Ei tarvitse kuin laittaa kalliit vaatteet päälle ja lähteä pihalle kävelylle niin monet vähän niin sanotusti huonompi osaiset antavat tietä paljon paremmin mutta ovat kyllä nyrpeän näköisiä koska samalla heidät valtaa myös kateus. Niin se raha meitä määrittää. Hauskaa on myös huomata miten sen rahan pitää näkyä jotta saa "arvoistaan" kohtelua. Joko sinun pitää olla niin tunnettu että kaikki tietävät sinulla olevan paksu lompsa tai sitten se pitää näyttää. Siihen usein riittää korut , vaatteet tai vaikka se auto. Olen muutaman kerran kokenut tämän itsekin kun olen perus kollarihousuissa mennyt vaikka vaateostoksille niin palvelu on saattanut olla hyvinkin tympeää ja on jopa suoraan ohjattu sinne osastolle jossa on joku poistomyynti. Ehkä myyjä on ulkoisen olemuksen perusteella päätellyt että "ei tuolla ainakaa mitään rahaa ole" vaikka olisi miten paljon massia taskussa. Taas toisin päin jos on joskus mennyt siisteissä uudenveroisissa vaatteissa johonkin liikkeeseen niin siellä myyjät melkein tappelevat, että kuka saa palvella tätä asiakasta jolla varmaan on vara ostaakkin jotain vaikka olisikin todellisuudessa aivan tyhjätasku.

Ilman rahaa ei vaan enää nykyään pärjää se on fakta. On turha luulla, että pärjäisi vaan sitä nurmea syömällä jne. Tietty jossain savannilla mutta sitten jos tarvitsee vaikka jotain lääkkeitä pitääkin olla massia saatavilla tai käy huonosti. Ilman rahaa on todennäköisesti myös erittäin vaikea löytää kumppania. Tietenkään kaikki eivät pelkästään sitä lompsaa katso mutta jos sanot olevasi ihminen joka elää täysin ilman rahaa voinen väittää, että moni sanoo soronnoo. Jos taas on paksu lompakko se tuntuu korvaavan monia puutteita. Naisillehan on tuolta esihistoriasta asti jäänyt varmasti tapa joka ajaa heitä yrittämään pariutua alfauroksen kanssa. Tämä kertoo hyvin vastauksen sille miksi rikkaat miehet ovat aina vastasukupuolen piirittämiä. En tarkoita mitään pahaa mutta näin se vain on.. Näihin emme välttämättä voi edes itse vaikuttaa vaan ne halut ja tavat tulevat paljon syvemmältä ja kauempaa.

Mehän käytämme kaiken tämän lisäksi suurimman osan elämästämme ja ajatuksistamme juurikin siihen rahan haalimiseen ja kaikkeen siihen liittyvään. Turha väittää muuta. Moniko meistä käy töissä vaan aikansa kuluksi piittaamatta rahasta? Moniko joskus toivoo saavansa vaikka ihan kaverin auttamisesta pikku palkkion? Moniko on joskus ajatellut, että olispa yhtä paljon rahaa kuin jollain muulla? Moniko on joskus haaveillut lottovoitosta??  Jos vastasit yhteenkin noista "kyllä" niin voit unohtaa ne pyhät tarkoitusperäsi ja myöntää olevasi yhtälailla rahan palvelija kun muutkin.

Meidän lajiimme kuuluu yritys päästä sinne hierarkian huipulle, ei se ole tavallaan edes meistä kiinni vaan meidän alitajuntamme ja primitiiviset vaistot käskevät meidän toimia niin. Olemme täysin tietoisia myös siitä että rahalla sen voi saavuttaa vaikka emme sitä pystyisi tai halua myöntää. Tästä syystä kuitenkin tavoitellaan aina pikkuisen jotain omaisuutta tai vaan kylmää käteistä. Mutta se on minusta niin suuri suru kuin olla voi.

Miltähän elämä mahtaisi tuntua jos sitä rahaa nyt vaikka olisi sen verran että sitä ei tarvitsisi oikeasti miettiä enää yhtään tai jos oikeasti eläisi onnellisesti jossain viidakossa ilman sitä rahaa eikä sitä tarvitsisi yhtään ajatella. Pakostikin siinä kohtaa elämään astuisi voimaan aivan uudet arvot joissa sitä rahaa ei enää olisi.. Mitä meille tapahtuisi. Arvostaisimmeko vihdoin vaan sitä elämää joka meille on annettu ja vaikka tätä planeettaa? Silloin siihen olisi mahdollisuus kun tämä uusi "jumala" eli raha olisi poissa pelistä.. Mitä lopulta tahtuisi? Tähän minulla ei ole vastausta vaikka mielikuvitus kovasti yrittää rakentaa erilaisia vaihtoehtoja. Kukin miettikööt omalle kohdalleen.

Koittakaapa joskus ajatella miten raha on meidät orjuuttanut sukupuolestamme, uskostamme, periaatteistamme, taustoistamme tai iästämme riippumatta. Ja jos, ette usko että tämä koskee teitä niin kuvitelkaa tilanne että teillä ei enää olisi yhtään rahaa.. Siis ei yhtään! Tajuatte varmaan siinä kohtaa että on se teillekkin välttämättömyys vaikka miten olisitte olevinanne.

Yritetään minun puolestani koota sitä rahaa niinkuin tähänkin asti mutta ei unohdeta miksi täällä alunperin ollaan. Me olemme täällä elämässä maanpällistä elämäämme, lisääntymässä ja nauttimassa pallostamme. Emme suinkaan keräämässä jotain paperilappuja joita painokone jossain nakuttaa. Antakaa arvoa myös kaikelle muulle ympärillänne kuten vaikka, ilmalle jota hengitätte, auringolle joka lämmittää ja valaisee, luonnolle joka loistaa kauniita ja tuottaa happea sekä ravintoa, eläimille joista osa antaa henkensä jotta teillä on ruokaa, muille ihmisille ympärillänne jotka kuuluvat samaan lajiin kuin te itsekin ja ovat täällä yhtä arvoikkaita kuin sinä. Muistakaa myös perheenne ja puolisonne joka on valinnut teidät 7 000 000 000 muun joukosta. Eikö se ole jo jotain sekin? Muistakaa. että on olemassa parempikin jumala kuin raha! Raha on meidän itse tekemä tuote jota olemme alkaneet sokeasti palvoa. Tajuatte varmaan, että se on taistelee myös uskoamme vastaan.

Raha määrää mahdin ja tahdin sekä on välttämätön paha täällä mutta näyttäkää sille joskus, että teillä on omakin tahto!


Älkää unohtako osallistua lahjoittamaan 1euroa sairaan Bertta tytön hyväksi.

Tässä linkit asiaan:

Oma blokaukseni asiasta

Tapahtuma facebookissa

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään valokuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!