keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lapsen keksimää

Ei lapsetkaan aivan huonoja ole käyttämään päättelykykyä.

Tapahtuma alkoi siitä kun lapsemme isoäiti näytti muutama päivä takaperin hänelle kuvan jossa kissan silmät kiiluivat kameran valossa. Mummu sanoi "kissalla on pitkät päällä". Sitten vähän keskusteltiin päälle vielä siitä, että kissat näkevät pimeässä kun niillä on erilaiset silmät kuin meillä.

pitkät päällä

No sitten tuli tilanne kun pitikin taas tuolta sohvan alta löytää jokin muinaisaarre tai ehkä vain kaukosäädin tms. Tyttäremme kaikista pienimpänä otti homman hoitaakseen ja huomasi heti valaistuksen olevan huono tuolla sohvan alla. Hetken hän pohti taskulamppua mutta sitten päättelykyky näyttäytyi. Tytär nimittäin haki kissamme ja sanoi "minä katson kissalla", niin hän sitten tähtäsi kissalla sohvan alle ja meillä oli kovin hauskaa tajutessamme, että hän luuli ilmeisesti kissan silmistä tulevan valoa tuonne pimeään. Pettymykseksi kissa ei toiminutkaan mutta hauska tilanne oli kuitenkin. :D

Mahtavaa päättelykykyä mutta samalla näyte siitä ettei meidänkään "isotyttö" ihan vielä niin iso ole eikä ihan kaikkea vielä ymmärrä maailman ihmeellisyyksistä. Tämä kuitenkin itselle heti kertoo siitä miten lajimme on joskus selviytynyt. Järkeä meillä nimittäin riittää ja ongelmien ratkaisukykyä pienestä pitäen. Tytär on 8vuotias.

Tämä oli taas sellainen hetki mikä kuuluu tuonne elämän kirjaan niiden satojen sivujen jatkoksi joita jo on tullut otsikon "lapsi" tai "lapsen syntymä" alle. Lukekaa juttu niin ymmärrätte miten tärkeitä juttuja tälläiset ovat.

Omasta lapsuudestani muistan erään oman päättelyni. Se liittyi tuuleen. Nimittäin onhan selvää, että aina tuulella puut heiluvat, eikö? Siinä tapauksessahan aivan selvää on, että puut heilumisellaan tekevät sen tuulen ja mitä enemmän puita sen enemmän tuulee. Näin luulin varmasti vielä pitkälle peruskouluun saakka vaikka en sitä ehkä kenellekään sanonut.
Lopulta ilmeisesti olin kuitenin väärässä ja kuulin, että se onkin niinpäin, että se tuuli heiluttaa niitä puita. Noh, loistavaa päättelyä kuitenkin vaikka itse sanonkin. :D

Olisi hauska kuulla muitakin lasten tempauksia joten kommentoikaa rohkeasti.

PS:kissa ei toimi taskulamppuna vaikka voisi luulla, se oli päivän opetus.

Kiitos

-Opinio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!