maanantai 2. helmikuuta 2015

Kaikilla on mahdollisuus edustaa kansaa!

Ihmettelen suuresti miksei tälläisiä tule vastaan enempää. Voisi luulla, että meillä täällä Suomessa missä on tapana noiden poliitikkojen toimia sukia joka käänteessä ja joka huoltoaseman kaffee pöydissä tapahtuisi poliittisesti paljon enemmän ja kansa olisi usein barrikadeilla. Mutta meillä ei ilmeisesti sitten kuitenkaan uskota demokratiaan kovinkaan paljoa vaan tyydytään siihen mitä tulee ja mukistaan sitten seläntakana. Nimittäin mikä siinä demokratiassa ja poliittisessa järjestelmässämme on mahtavuutta on se, että meillä jokaisella on mahdollisuus lähteä kansaamme edustamaan..

En tarkoita missään nimessä sitä, että me kaikki voidaan marssia eduskuntataloon ja olla sitten siellä kaikesta jotain mieltä. Vaan ihan oikeasti virallista reittiä on mahdollista tuonne itsensä änkeä. Se tosin vaatii sen, että puolue valitsee sinut ehdolle tai sitten vähintään 100hlö suuruinen valitsijayhdistys. Valitsijayhdistys on erittäin yksinkertaisesti sanottuna porukka jotka ovat täyttäneet ehdokkaan kannattajakortin. Kannattajakorttiin tulee nimi, syntymäaika ja osoite. Vaikka tuohon nimensä laittaa ei ala mainospostia tulemaan, ei siis tarvitse pelätä väärinkäyttöjä. Mikä kannattajakortissa on myös hauskaa on se, että silti sinun ei tarvitse äänestää tätä kaveria vaikka oletkin auttamassa hänet ehdolle. Kannattajakortti ei myöskään saa olla yli vuoden vanha tai se ei enää kelpaa ja ehdokkaasi ei välttämättä pääsekään ehdolle. No nämä "yhdistys" ehdokkaat tosin harvemmin pääsevät eteenpäin sillä kyllähän fakta on se, että puolueiden käyttäessä kymmeniä tai jopa satojatuhansia tehdäkseen näkyvyyttä ehdokkailleen onnistuvat aika hyvin peittelemään nämä yksinäiset joskus jopa nollabudjetin kaverit. Heidän suosiotaan huonontaa myös usein se, että heidän poliittisesta suuntautumisestaan ei aina välttämättä pysty tietämään jollei ole muodostettu vaaliliittoa jonkun puolueen kanssa jolloin tiedetään heti puolueen ohjelmasta katsoa mitä tämä ihminen suunnilleen ajaa takaa. Jos sinua ei valita, et ollut tarpeeksi näkyvä tai ajoit asioita joita kansa ei pidä hyvänä tai tärkeänä. Silloin et ollutkaan oikea ihminen eduskuntaan. Ei kannata masentua sillä läheskään kaikki eivät ole kansan kanssa samalla aaltopituudella vaikka niin luulisivatkin. Demokratiassa kansa kuitenkin päättää ketkä päättävät, se on parasta mutta kunhan ne päättäjät pitäisivät puheensa edes joskus niin demokratia tosiaan toteutuisi.

Nämä yksinäiset jollain tuurilla eduskuntaan päästessään eivät myöskään hirveästi pysty vaikuttamaan. Niinkuin kaikille varmaan on selvää suurimman osan päätöksistä tekee puolueet ja jos et kuulu puolueeseen niin olet vain siellä jossain "välissä" huutamassa. Tottakai saat äänestää mutta eipä se yksi ääni niitä puolueita vastaan aina välttämättä auta. Meillä kuitenkin on selkeä mahdollisuus lähteä tuonne "kokeilemaan" vaikka mahdollisuudet päästä 200 parhaan joukkoon eli kansanedustajaksi ovat melko olemattomat. No onhan mahdollisuudet tulla vaikka maailman parhaaksi tennispelaajaksikin melko olemattomat mutta sitä saattaa silti joku lähteä yrittämään.
Itseäni kiinnostaa politiikka kovasti ja aika usein olen heidän päätöksiään todella ihmetellyt mutta mikäpä estäisi pyrkimästä mukaan katsomaan miten paljon siellä asioihin voi vaikuttaa. No tiedän tuttavapiiristä ihmisiä jotka ovat olleet pienesti politiikassa mukana ja heidän hommansa ovat oikeastaan kaatuneet omiin hermoihin ja siihen, että kun on luullut voivansa vaikuttaa joutuukin toteamaan, että se yhden ihmisen ääni ei kovin pitkälle kuulu. Poliitikon pitäisikin olla hyvä manipuloimaan muita mukaansa asioita ajamaan tai sitten mennä mukaan niihin asioihin joilla jo valmiiksi on kannatusta. Tämä nostaa poliitikon mainosarvoa kovasti. Näillä hommilla kun osaa pelata luoden vielä itse muutaman asian jotka ovat kansan mieleen niin menestys näyttää olevan taattu. Meillä ei myöskään olla pitkävihaisia eli jos jokin homma menee mönkään tai unohtaa vahingossa mitä on kansalle luvannut niin ei se enää seuraavalla kaudella vaikuta mihinkään. Ei meillä olisi ketään nykypoliitikkoa enää penkkejä kuluttamassa jos kansan muisti olisi parempi. Toisaalta voi olla myös niin sanottu "äänetön" poliitikko. Eduskunnassa usein istuu myös muutama ihminen jota oikeastaan kukaan ei tunnu edes tuntevan ja heidän äänestämisistään kukaan ei oikein tiedä mitään. No sekään ei välttämättä ole huono keino tuolla nahkajakkaraa väsyttää mutta toisaalta tämä "näkymättömyys" johtaa todennäköisesti siihen, että ei tule valituksi seuraavalla kertaa. Paitsi jos osaa pelata korttinsa oikein ja juuri sopivasti ennen seuraavia vaaleja alkaakin kertoa olleensa kaikessa kansan tykkäämissä asioissa juuri samaa mieltä ja olleensa niiden asioiden kova kannattaja. Kukaan ei tiedä kun sinusta ei ole mitään muistikuvaa kenelläkään. Sitten on vielä nämä BB poliitikot ( Big Brother) eli julkkispoliitikot jotka ovat järjestänsä päässeet mukaan vain ja ainoastaan sen takia koska ovat olleet kansan tiedossa jo pidemmän aikaa ja tavallaan kansa ajattelee "tuntevansa" heidät. No tottakai he näkyvät paremmin ja ovat yleensä myös puolueiden keino saada ääniä. Kun mukaan temmataan muutama julkkis on menestys aina parempi. Kukapa ei äänestäisi lempijulkkistaan jos vieläpä jonkun tv-hahmon takia ajattelee hänen ajatusmaailmansa olevan tasan samanlainen kuin itsellään. Nuo kuitenkin mielestäni todellisuudessa vääristävät kansan edustamista todenteolla.. Emme voi päästää eduskuntaan niin sanottuja "fiktiivisiä" hahmoja ajatellen, että he olisivat muka samaa mieltä asioista myös tosielämässä kuin tv:ssä.. Julkkikset kuuluvat kyllä julkisuuteen mutta aivan toisenlaiseen.

Asia mitä en myöskään käsitä on se kun porukka sitten pääsee kovalla huudatuksella tuonne kansaa edustamaan niin sitten välittömästi alkaa rauhoittuminen eli ollaankin vaan hiljaa siellä penkissä ja asioista aletaan olla vähän mitä mieltä sattuu.. Onko se tosiaan oikeasti niin, että eduskunnan palkkiot ja mahdollinen puolueen painostus ajaa ihmiselle pisun päähän niin helposti, että kun vaalit on ohi voidaankin olla mitä mieltä huvittaa unohtaen kaikki ne "ajan köyhien asiaa, olenhan itsekin köyhä jutut" tai muut teemat joilla on ääniä kalastanut... Kääntyykö se taviksenkin takki niin heppoisesti? Jos kaikki nuo huutajat olisivat vielä eduskunnassakin ajaneet asioita joita lupailivat olisi aika paljon muutoksia aina ilmassa. Nyt kuitenkin vaan päädytään aina miettimään jotain asioita joilla lopulta ei välttämättä olisi mitään väliä tai sitten tehdään täyskäännös ja äänestetäänkin vain sitä mitä on jossain hiljaa sovittu vaikka se olisi selvästi vastaan niitä periaatteita miksi tuli valituksi. Onko siellä jossain suurenluokan korruptiota vai mikä tämän aiheuttaa? Pakko väittää, että itse tälläisen elämänkoulun saaneena pitäisin pintani tuolla enkä "äkkirikastumisesta" huolimatta voisi unohtaa sitä miltä tuntuu olla vähävarainen, köyhä, epäonnistuja, nuori, yh-lapsi jne jne jne vaan taistelisin meidän tavallisten puolesta kuin raivopää. Vaikea uskoa, että itsellekin kävisi niin kuin valitettavan monille muille ja olisinkin vain hiljaa laskien edustuspalkkioita ja unohtaen kaiken köyhyyden ym niin että naps vaan. Suosittelen kyllä ihmisiä pysymään omina itsenään kun tuonne jakkaroille menevät istumaan ja jatkamaan niitä esson kahvipöydän huutokeskusteluita sielläkin. Eikä alettaisi heti mielistellä jotain valtamassoja äänten tai jonkun poliittisen hyväksynnän vuoksi. Eikös sinne nimenomaan lähdetä kansaa edustamaan?? Siis kerran vielä KANSAA edustamaan! Ja niitä aatteita joita on sanonut kannattavansa. Eikä suinkaan mennä vain vastaamaan niinkuin joku muu on kertonut olevan hyväksi. Ei siellä saa kirota ja kiukutella mutta saa siellä olla juuri sitä mieltä kun on ollutkin ja mediakin sen usein taltioi. Eikö se olisi parasta ääntenkalastelua seuraavalla kaudelle kun pitäisi tosissaan sen päänsä ja laittaisi vaikka youtube kanavan pystyyn eduskunnan istunnoista joissa on juuri samoja asioita ajanut kuin ennen valintaansa. Eli todistaisi kansalle pitäneensä lupauksensa ja edes yrittäneensä.

Älkää toki luulko, että joku meistä yksin voisi tehdä jonkun suuren muutoksen vaikkapa muuttaa Suomen veroparatiisiksi mutta jos niitä yksilöitä on pikkuhiljaa useampia ja asia jota ajetaan on hyvin perusteltu ja argumentoitu voi hyvinkin joskus käydä niin, että jokin positiivinen muutos saattaakin kaiken kansan yllätykseksi mennä läpi (en tarkoita tuota veroparatiisi asiaa, se ei ole realistinen). Ja vaikka kuuluisi johonkin puolueeseen niinkuin minäkin miellän kuuluvani. Ei silti tarvitse olla puolueen kanssa 100% samaa mieltä kaikesta, ei silloin enää olisi mikään yksilö vaan pala jostain yhteisellä älyllä varustetusta massasta. Se ei käsittääkseni ole edes tarkoitus. Omasta mielestäni riittää, että on oman puolueensa kanssa pääpiirteistä samaa mieltä ja muuten ehkä vaikka 50-80% yhtä mieltä asioista. Tietty jos puolueeseen haluaa niin ei kannata lähteä sitten ajamaan väkisin niitä asioita eteenpäin joista on sen puolueensa kanssa erimieltä. Eli se vähän rajoittaa mutta toisaalta tuo paljon voimaa niihin pää asioihin kun puolue seisoo takana.

Kaipaamme politiikkaan taviksia ja muutoksia. Ei voida tehdä eduskuntatalosta bb taloa tai vanhainkotia jolla tarkoitan sitä, että siellä on pappaikään asti saman naamat samojen ajatusten kanssa. Ei se johda enää mihinkään. Ei se kaffipöytä keskustelukaan etene jos siinä istuu kaksi samaa kaveria 20vuotta. Kyllä niiltä jutut loppuu jo paljon ennen sitä.. Itse taidan vielä joskus tuonne lähteä jakkaraa kuluttamaan (tai siis yrittämään) koska into on kova päästä sanomaan asiansa ja uskon, että ihan perus taviksen ajatusmaailma veisi meitä paljon eteenpäin.. Jos nyt en ihan vielä sinne pääse istumaan tai en välttämättä koskaan niin suosittelen kuitenkin edelleen kaikkia äänestäessään miettimään, että jospa äänestäisikin jotain vähemmän tunnettua ihan vaan vaihtelun vuoksi. Vaikka siitä puolueesta jota kannattaa mutta ei välttämättä sitä jota on äänestänyt jo viimeisenä kolmena kautena vaan vaikka sitä jonka nimeä ei ennen ole kuullutkaan. Rohkaisen myös ihmisiä hommaamaan itselleen valintayhdistyksiä ja änkeävän mukaan valintaprosessiin. Monen tiedän olevan niin hyviä "ajamaan asioita" että helposti saisivat tuon 100hlö porukan kasaan ja jos valittuaan pitäisivät päänsä olisivat ajettavat asiat paljon ajankohtaisempia kuin joku "paskalaki" tai "paljonko Kreikkaan vielä tungetaan rahaa" ym näitä tärkeitä asioita joita meidän silmiemme alla on sovittu mielipiteistämme piittaamatta..
Kyllä kansallamme on paljon koskettavampia ja MEIHIN vaikuttavampia asioitakin mietittävänä. Toki tuon paskalain voisi kumota siinä ohimennen.

Vaihtelua politiikkaan!

Mitä olette mieltä? Pitäiskö allekirjoittaneen lähteä ääniä kalastamaan tai jonkun tuttavapiiristänne tai jopa teidän itsenne. Kommentteja otetaan vastaan ja kannattajakortteihinkin laitan nimeni jos on asiat oikeassa tärkeysjärjestyksessä. Kommenttia tulemaan rohkeasti vaan!
Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään kuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!