maanantai 23. helmikuuta 2015

Äänestämisen tärkeys!

Olen tässä alkanut jonkinlaiseksi poliittiseksi aktiiviksi jota olen toki ollut koko pienen ikäni mutta lähinnä kahvee pöydässä huutamiseen se on aina jäänyt. Nyt olen ollut mukana ehkä piirun verran enemmän asiaa ajamassa koska Suomen tilanne on aivan kammottava, siis poliittisesti katsottuna tai toisaalta voisihan sitä katsoa ihan niin sanotun taviksen silminkin ja yhtä pahalta näyttäisi. Me syrjitään tällä hetkellä köyhiä, yksinhuoltajia, lapsia, perheitä, opiskelijoita, yrittäjiä, duunareita ja eläkeläisiä. Mahdollisesti vielä muitakin mutta noita nyt suoranaisesti ja onko se jonkun mielestä tosiaan oikea tie?

Ensimmäisenä voisi käydä tuosta läpi erään tärkeän termin eli meitä taviksia / duunareita koskevan termin joka on "työntekijä". Monilla tuo termi löytyy työsopparista tai jostain muusta paperista ja mitä se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että voit olla itsestäsi ylpeä koska sinä ole se joka tekee ne työt joita ne muut ei osaa kun paperilla pähkäillä. Olet siis kirjaimellisesti "Työn" "Tekijä".. Mitäpä luulet ketkä ovat lopulta meidän lajimme "ravintoketjussa" ne jotka selviävät ja jolla on se suurin merkitys? Eipä vaadi mitään tohtorin papereita tajutakseen, että ne jotka tekevät työn ovat kaiken avain asemassa. Ei auta vaikka olisi miljoona paperin pyörittäjää jos niitä töitä ei kukaan tee! Mutta onko julkinen arvostus myös siis heidän puolellaan. No ei ole, sillä jokin kumman voima on saanut meidät nöyristelemään kaikille muille paitsi niille jotka lopulta sen työn tekevät. Luulemme ilmeisesti jostain kumman syystä, että ilman niitä paperin pyörittelijöitä töitä ei tulisi tehtyä. Ei pidä paikkaansa vai jääkö kotonakin hommat tekemättä jos joku ei tuo paperilla selitystä mitä pitää tehdä. Ei jää. Näin me kuitenkin ajattelemme ravintoketjun tavallaan nurinkurin eli se joka on paperia pyörittämässä ja vaan laittamassa jotain alulle onkin ravintoketjussa mukamas huipulla vaikka siellä pitäisi olla se joka sen asian lopulta toteuttaa eli "työntekijä". Kunnia heille tekivätpä mitä hyvänsä.

Nyt kun tiedämme termin on vielä surullisempaa ajatella keitä me sorsitaan verotuksessa ja monessa muussakin asiassa. Ei suinkaan niitä paperinpyörittäjiä tms vaan juurikin noita työntekijöitä ja sitten myöhemmin vielä lisää kun ovat eläkkeellä. Eivätkö he sitten ole ansainneet eläkettään noin 40vuoden suorituksen jälkeen? Minusta ovat mutta no, se on vain minun mielipiteeni. Tai onko oikein että se eläke on vain murto osa siitä palkasta.. Kun 40vuotta on palvellut maatamme saa viimeiset vuotensa venyttää penniä oikein urakalla. Onko se sitä mitä me halutaan antaa palkinnoksi niille jotka ovat rakentaneet yhteiskuntamme tähän saakka josta me sitten jatkamme..

Entäs ne perheet sitten. No eikös ne lapset ole juurikin niitä tulevia työntekijöitä tai vaikka niitä paperinpyörittäjiä jos niille kerran arvoa on enemmän. Kannattaako meidän tosiaan kannustaa ihmisiä lopettamaan lisääntyminen ja olla sitten ilman näitä uusia suorittajia. Minusta ei mutta sekin on taas minun mielipiteeni.

Entäpä opiskelijat. Voisiko heitä sitten sortaa jotenkin ilman että se haittaisi mitään. No jos me kerran tarvitsemme niitä paperinpyörittäjiä tai edes niitä ammattiduunareita niin kannattaako heidän "valmistamisestaan" tehdä yhtään sen vaikeampaa kuin mitä se nyt on? Taas pitää sanoa että ei, vaan päinvastoin sillä mitä enemmän sitten noita osaajia saadaan "valmistettua" sen valoisampi taitaa olla tulevaisuutemme. Toki samaan hengenvetoon voin nauraa noille tittelin kalastajille. Tarkoitan nyt ihmislajia joka kouluttaa itseään jatkuvasti johonkin. Siis nimenomaan johonkin. Koskaan ei välttämättä ole tarpeeksi kouluja alla mutta kovasti pitää yrittää oppia koko ajan jotain tietämättä edes mihin on tähtäämässä, vähän kuin harjottelisi maailman parhaaksi ampujaksi ilman maalitaulua.. Heistä monesti tulee lopulta niin hienoperseitä kaikkine titteleineen etteivät voi tehdä muuta kuin niitä papereitaan vastaavia hommia ja kuuluvatkin hyvin herkästi "korkeakoulutettu työtön" - ryhmään joka on kovasti kasvussa maassamme tällä hetkellä. Missään nimessä en halua sanoa opiskelun olevan tyhmää mutta rajansa kaikella ja vaikka valmistuisi yliopistosta tai AMK:sta pitäisi pystyä hyväksymään se tosiasia, että edelleen saattaa joutua tekemään noita "tavallisten" töitä ennenkuin sitten löytää opintojaan vastaavan tehtävän. He luulevat olevansa vaikkapa merkonomeja mutta jos makaavat kotona papereidensa kanssa kieltäytyessään kaikesta muusta paitsi merkonomin työstä (tietty valtavalla palkalla mutta ilman työkokemusta) heidän tittelinsä kohdalla lukee TYÖTÖN eikä suinkaan merkonomi. Juuri niin, he ovat edelleen vain TYÖTTÖMIÄ! Näin he ovat sitten vieläpä korkeastikoulutettuja työttömiä ja tasan samalla viivalla kuin muutkin työttömät vaikka monesti luulevat olevansa jollakin tapaa parempia. Jos taasen menisivät rohkeasti vaikka paskaa lapioimaan saisivat ainakin työkokemusta ja mikä estää sitten samalla hakemasta niitä omia töitä? No en tiedä heidän ajatusmaailmaansa vissiin kovin tarkasti kun en kerran ymmärrä tätäkään.

Yksinhuoltajista ei kai tarvitse sanoa kuin se, että eikö ihminen joka tekee tavallaan kahden ihmisen työt maailman tärkeimmässä työssä eli vanhempana olemisessa ole jo sinällään jonkinlainen sankari? Onko liikaa vaadittu, että me tukisimme heitä jollain tapaa tuossa äärimmäisen raskaassa toimenkuvassa.. Ei pitäisi olla. Tällä hetkellä otamme heiltä pois mielummin kuin annamme. Olisipa kiva jos poliitikot muistelisivat omaa lapsuuttaan koska jollakulla heistäkin lienee yh vanhempia ja sitä kautta luulisi olevan helppo muistaa oliko sillä äidillä tai iskällä kovin helppoa tai oliko sitä rahaa aina sen verran että pärjäsi. Omassa lapsuudessa ei ollut mutta silti äitini puski eteenpäin ja tässä sitä ollaan.

Lapsiltakin jo napsaistiin vähän lapsilisää joka koski noiden yksinhuoltajien sekä perheiden lisäksi suoraan lapsiin sillä sehän on ainut suoraan tavallaan lapselle kuuluva tuki joka maksetaan 18v ikään saakka (kannattaa muuten lukea tämäkin). Onko nolompaa enää kuin viedä lapselta? Onko poliitikot ylpeitä kun pystyivät "ottamaan tikkarin" lapselta? Tai oikeastaan monta tikkaria per kuukausi.. Menkääpä päättäjät itseenne ja miettikää tuliko "äijä" olo kun saitte pienemmiltä jotain pois.. Siis heiltä jotka eivät pysty itseään puolustamaan.. Voititte taistelun vastustajaa vastaan joka ei voi puolustautua. Varmasti mahtava olo istua siellä audin takapenkillä mittatilauspuvussa nyt kun on noin kova jätkä ollut...

Yrittäjien tukeminen toisi lisää töitä ja työpaikkoja. Kuulostaako tyhmältä. Ei minun mielestäni. Jos teemme yrittämisestä tai varsinkin työvoiman palkkaamisesta lähes mahdotonta kaikenmaailman sivukulujen avulla niin onko se niin sanotun kestävän kehityksen tie?? Ei voi olla kestävää kehitystä ajaa yrittäjät kumoon. Toki tietyt isot puljut porskuttaa aina vaan ja jos ei muuten niin aina voi laittaa pystyyn nykyään hyvinkin suositun palaverin eli YT-neuvottelut. Yhteistyö neuvottelut siis.. Mistä hemmetistä tuokin sana tulee? Sekö on yhteistyötä että potkitaan pellolle muutama kymmenen tai sata henkeä jotta saadaan lisää tuottoa? Aika yksipuolista yhteistyötä minun näkökulmallani ajateltuna. Joskus YT:t tietty pelastavat yrityksen mutta monesti sillä vain saadaan peiteltyä keino potkia "tuottamattomia" työntekijöitä pois ja lisättyä tuottoa. Varsinkin jos maailmalla on huono talous on siihen hyvä vedota ja äkkiä yt neuvottelut pystyyn. Muuten vakituisten savustaminen pihalle on melko vaikeaa. Jos yrittäjien tukeminen saataisiin kääntymään nousuun ja koneistoa kevennettyä noilta osin voisi noita suur yrityksiä kohta olla lisääkin ja se tuskin on taloudellemme huono asia vai onko?

Kun menette seuraavan kerran äänestämään ja lähestytte uurnia en kannusta ajattelemaan minkään puolueen tiettyä yksilöä tai mitään puoluetta välttämättä muutenkaan (koska en halua tässä mainostaa mitään) mutta koittakaapa vaikka miettiä mikä puolue edes saattaisi edesauttaa näiden em ihmislajikkeiden elämää.. Ovatko nämä nykyhallituksen puolueet sen tehneet? Ei, vaan päinvastoin. Äänestäkää sydämestänne sitä puoluetta joka on teidän mielestänne se joka edesauttaa haluamaanne asiaa älkääkä miettikö kenenkään vaalipuheita tai sitä mitä olette ennen äänestäneet. On aika muuttua ja unohtaa tavat joihin ollaan kangistuttu. En myöskään voi suositella äänestämään mitään noista äärimmäisen pienistä puolueista sillä heidän pääsynsä hallitukseen saakka on lähes mahdottomuus jolloin antamanne ääni on tavallaan kuin tuuleen heitetty. Etsikää se oikea porukka ja antakaa se äänenne puolueelle kirjoittamalla jonkun sen puolueen edustajan numero äänestyslippuunne. Näin te voitte vaikuttaa. Jos jätätte äänestämättä teillä ei ole mitään oikeutta enää ruikuttaa kahveepöydissä siitä kun päättäjät ovat niin onnettomia. Teillä on mahdollisuus vaikuttaa joten tehkää se! 

Itse olen persu mutta ymmärrän että muitakin mielipiteitä tarvitaan. Kannustan nyt vain ylipäätään äänestämään! Äänestysoikeus ei ole itsestään selvyys joten käytetään sitä kun meillä on mahdollisuus.Älkää unohtako osallistua lahjoittamaan 1euroa sairaan Bertta tytön hyväksi.

Tässä linkit asiaan:

Oma blokaukseni asiasta

Tapahtuma facebookissa

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään valokuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

4 kommenttia:

 1. Kuule. Jos enemmän palkkaa ja eläkettä hamuat, niin kukaan ei ole estänyt sinua kouluttautumasta ja hankkimasta parempipalkkaista työtä. Sitä, jota sinä kutsut termillä paperinpyöritys.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän, että tuo on tie onneen kun menee vähän koulunpenkille istumaan jos vaan ajattelee sitä millä pääsee paremmille palkoille. Ja tottakai kunniaa kuuluukin saada jos on viitsinyt kouluja käydä mutta ei kai silti voida unohtaa tavallisia duunareita kuin he olisivat jotain massaa jolla sitten leikitään miten huvittaa.

   Joskus tuli ohjelma jossa spekuloitiin asiaa, että JOS New Yorkin jätehuoltoalan ihmiset menisivät vähäksi aikaa lakkoon ei menisi moniakaan päiviä kun nämä hienommatkin ihmiset alkaisivat hukkua roskiinsa ja pask**nsa.. Moniko meistä arvostaa jätehuollon ihmisiä kovin kauheasti?? Aika harva varmaan mutta varmaan myös yhtä harva tulee kovinkaan usein ajatelleeksi miten tärkeää työtä hekin tekevät. Siitä huolimatta uskon, että joku muu vie heidänkin leivästään isomman siivun.

   Onko kohtuuton ajatus, että myös nämä jotka ovat sen likaisen ja ruumiillisen työn tehneet koko elämänsä (kun ovat vissiin tyhmiä ja kouluttamattomia) saisivat edes sitä palkkatasoaan vastaavaan elintason sitten eläkepäivilläänkin? Eivätkö he ole sitä ansainneet? Ja ostovoiman nosto ei koskaan mielestäni muutenkaan ole taloutta ajatellen kovin huono asia..

   Tottakai on hienoa, että joku käy määrätietoisesti koulua ja tietää mihin tähtää. Mutta on myös paljon niitä jotka opiskelevat vaan jatkuvasti ehkä jopa töitä paetakseen tietämättä koskaan "mitä heistä tulee isona".. Sekin on järjettömyyttä samoin kuin ihmiset jotka muuttuvat heti koulun käytyään niin kermaperseisiksi, että luulevat jonkun kotoa tulevan hakemaan johonkin hienoon johtotehtävään. Kyllä moni joutuu tekemään jotain vaatimatontakin ennenkuin niitä "hienoja" hommia alkaa tulemaan...

   Itse olen kouluja käynyt ja aion käydäkkin mutta se ei tee minusta tippaakaan parempaa tai huonompaa kuin muutkaan. Eiköhän me kaikki olla ihmisiä ja samanarvoisia. Vaikka opiskelisin itseni professoriksi aion edelleen nostaa hattua porukalle joka vetää aamulla haalarin päälleen ja tekee ne varsinaiset työt. Tavallaan toki ajattelen niinkin, että niin kauan kun toimiston paperinpyörittäjä kysyy minulta miten joku asia olisi hyvä toteuttaa olen hänen kanssaan vähintään tasavertainen jos en enemmänkin. Niin tai näin molemmille meillä on täällä tilaa ja paikka. Itsekin haluan vielä joskus olla paperiapyörittelemässä mutta se ei poista sitä asiaa, että "duunari" on se pyörittävä voima tähän koko koneistoomme.

   En halua koulutetuilta todellakaan mitään pois vaan kunnioitan heitä ja he ovat kyllä ansainneet palkkansa mutta painotan sitä, että tavalliset duunarit eivät saa jäädä aina ilman huomiota ja kannustusta tai sitten mennään kyllä mettään ja lujaa. Ennen vanhaan kovin jätkä oli se joka oli kovin tekemään töitä, nykyään ehkä se joka on kovin suunnittelemaan työntekoa. Ei hyvä mielestäni.

   Poista
  2. Jos kunnioitusta vaatii, niin täytyisi sitä osata itsekin osoittaa. Sinä itse tuossa tekstissäsi pilkkaat korkeakoulutettuja työttömiä (merkonomi ei kylläkään ole mikään korkeakoulututkinto, mutta eipä takerruta pikku asioihin). Meillä on täällä Suomessa lama. Työpaikat katoavat kuin pieru saharaan, myös korkeakoulutetuilta. Ei auta, vaikka olisi valmis tekemään niitä ''huonompia'' töitä, kun ei niitäkään ole. Korkeakoulutetut eivät yleensä istu kotona odottamassa, että heidät haettaisiin töihin, vaan hakevat töitä aktiivisesti, kouluttautuvat ja kehittävät itseään lisää. Parempi sekin, kuin pyöritellä peukaloita. Koulutuksen syy on erittäin harvoin joku tittelin kaipuu, kyllä päällimäinen syy aina on työllistyminen opintojen päätyttyä.

   Väittäisin, että suurin osa näistä ''hienommista'' ihmisistä osaa kyllä arvostaa myös ''duunareita''. Aika monet ovat opintojensa ohella paiskineet töitä kaupan kassalla, jätehuollossa, varastolla, tehtaalla... opintotuella ei nimittäin elä. Allekirjoittanut painoi opintojen ohella yövuoroa varastolla, siivosi kauppaa, kasasi kännyköitä jne. joten älä automaattisesti oleta, että jos henkilön titteli on mielestäsi kovinkin hieno, ei hän ymmärrä ''oikeasta'' työstä yhtään mitään.

   Kunnia kaikille työtä tekeville, mutta kunniaa ja empatiaa myös kaikille Suomen yli puolelle miljoonalle työttömälle, joista suurin osa on kohtaloonsa täysin syyttömiä.

   Poista
 2. Ensinnäkin en missään tapauksessa pilkkaa korkeakoulutettuja työttömiä enkä työttömiä ylipäätänsäkään koska heillä ei todellakaan ole nannaa täällä elellä surkeilla tuilla...

  Nostan sinulle heti mielelläni hattua jos olet duunia painanut koulua käydessä ja loppulauseesikin oli ihailtavaa tekstiä jota komppaan täysin.

  Tiedän, että työvoimapula vaivaa mutta juurikin sieltä kaupan kassalta saattaa työ kuitenkin löytyä helpommalla kuin sieltä kaupan johtajan paikalta.

  Jos näin on, että korkeakoulutetut ovat valmiita mielestäsi vastaanottamaan kaikenlaisia töitä ainakin väliaikaisesti niin se on mahtavaa kuulla. Itse tiedän muutamia näitä korkeasti koulutettuja jotka tyrmäävät kaikki "vähäisemmät" työt sillä varjolla "että ei mun tartte tehdä sellasta ku oon kouluni käynyt" (näiden takia "pilkkasin" korkeastikoulutettuja työttömiä jotka eivät edelleenkään ole kuin työttömiä, siinä kohtaa niillä papereilla ei ole paljoakaan virkaa kun lapussa lukee työtön)...

  Ei tietenkään pitäisi tarvita tehdä "huonompaa" työtä kuin mihin on kouluttautunut mutta tällä hetkellä kun työt on tiukassa saattaisi olla parempi alistuakin vähän ja toivoa tietenkin että pian työllistyisi niihin omiin hommiinsa... Samalla tuossa "ei mun tartte" meiningissä kaikuu se asenne että nuo "tavalliset duunarit" olis jotenkin huonompia eikä noiden paperillisten arvoisia.. Jos kuitenkin normi duunarin arvostusta löytyy, sekin on hienoa. Itselleni on aivan sama onko duunari vai mikä hyvänsä tohtori. Ei se oo yhtään sen kummempi ihminen ja se duunari tietää takuulla jostain asiasta silti enemmän kuin se tohtori ja toisinpäin..

  Lisäksi olen törmännyt muutamiin noihinkin jotka oikeasti eivät mene mihinkään töihin vaan lukevat ja lukevat mitä milloinkin.. Sitten jos kysyy, että mitä meinaat alkaa tekemään on vastaus "en tiedä kun käyn nyt näitä kouluja vaan että eri ammatteja ja pätevyyksiä, en oikein edes tiedä mitä sitä nyt sitten tekis sen jälkeen kun mikää ei oikein kiinnosta"... Ne on juurikin mielestäni niitä tavallaan tittelin kaipaajia tai sitten jotain "ajelehtijoita".. Jos niitäkään ei tosiaan ole kuin muutama ja olen ollut väärässä niin taas pelkkää plussaa sekin..

  Toivon että useat toimivat noin kun sinä kirjoitit mutta valitettavasti itse näkemäni asiat ovat näin...

  Vielä lainaus tekstistäsi joka on kyllä hienoa luettavaa ja nostan kaikki peukut pystyyn jos asia on näin ja tsemiä kaikille näille opiskeluun ja työn hakuihin.

  Lainaus:
  "Korkeakoulutetut eivät yleensä istu kotona odottamassa, että heidät haettaisiin töihin, vaan hakevat töitä aktiivisesti, kouluttautuvat ja kehittävät itseään lisää. Parempi sekin, kuin pyöritellä peukaloita."

  VastaaPoista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!