lauantai 7. helmikuuta 2015

Aamu sairaalassa

Tässä sitä ollaan oltu hereillä suurin osa yöstä, ei niinkään kivun takia vaan kun ei vaan ole nukkumisesta tullut mitään, heräillyt vähän väliä ja uni ei ole tullut, aivan kuin kotona jo kuukausia mutta jopa vähemmillä kivuilla.. nyt on vihdoin kuitenkin aamu koittanut, ettei tarvitse enää olla hiljaa varovaisesti.. muiden nukkuessa.. vieruskaveri Anttikaan ei tosin nuku, ei ole varmaan hetkeen nukkunutkaan mutta en viitsi silti häiritä.

Kävin itse vessassa, valtava saavutus, eikö? Ei ollut silti kiva käydä kun huonetoveri joka on vanhempi mies ei ole saanut liikkua yhtään, eikä pystyisikään..  Hän oli hiihtoreissulla katkaissut reisiluunsa ja jalka onkin sen takia aivan vinossa hänen sängyllään.. no leikkaamallahan tuosta pääsee mutta tämä mies on odottanut täällä jo kolme päivää paikallaan, hoitajien tehdessä kaiken: pesut, pyyhinnät ym. jokaisena päivänä hänelle on annettu aikoja leikkaukseen mutta aina on siirtynyt.. luunmurtuma potilaat kuulemma saa odottaa, kivuistaan sekä siitä huolimatta m, että hänen toinen jalkansa on irti, paitsi nahkasta. Toki hänen oli aluksi yksi päivä odotettava muutenki  kun käyttä marevan verenohennuslääkettä sydämeenvaihdetun keinoläpän takia. Veri on leikkausta ajatellen aivan liian ohutta. Mutta reilussa vuorokaudessa se saadaan saostumaan. Silti mies on joutunut odottamaan vielä sen päivän päälle 2pv... ei käy kateeksi.. no hän on kova vanha maajussi joka osaa odottaa valittamatta ja on tottunut näihin tilanteisiin.. ennemmin häneltä muun muassa leikattu, selästä joku pieni juttu, kyynärpää, sydämeen laitettu keinoläppä ja paksusuolta poistettu paksusyölen syövän takia.. tämä kaveri on siis selviytyjä jolle yksi reisiluun leikkaus ei paljoa paina.. 68v äijä jos oon hiihtämässä kymmeniä kilsoja niin ei siinä kakarat ja nolot perässä pysy vaikka luita välillä napsuis. Täällä hän sitten kaiken jälkeen makaa valittamatta vitsaillen ja höpötellen niitä näitä niinkuin joku terve nuorimies.. Ei se tietty valittamalla paranekaan mutta moni ottaa sen polun.. Antti otti sen polun, että mennään päivä kerrallaan tuli mitä tuli.

Nyt häkänet vietiin leikkaukseen  kesken tämän kirjoitteluni. Mahtavaa. Toivoin hänelle kaikkea hyvää niin kuin hänkin minulle. Tuollaiset Suuret Suomalaiset arjen sankarit ovat ne voima millä tämä maa pysyy pystyssä.. Noista Suomi tunnetaan!

Omakin selkä alkaa olla aika mukava kun vaan pääsisi kotiin. Toki sen jo sanoin hoitajillekin että tänään lähden vaikka olis mikä :-)  kunhan en vaan joutuisi syömään sanojani.. sillä henkisesti tämä on raskasta, täällä maata, varsinkin nyt kun suuri juttukaverini on poissa ja kotopuolessa kukaan ei enää vastaa puhelimeen, auto oli eilen hajonnut, paperini on hukassa vissiin tms.. no.. ei tiedä sitten mitä on tapahtunut tai tapahtuu.. hiukan vaan liikaa taas yhdelle kertaa.

Tsemiä kumminki raakasti tälle Antille, arjen sankarille sinne jalka leikkaukseen.. Etunimestä kukaan ei tiedä vielä mitään ja se nyt sattuu olemaan hänen nimensä.

Kiitos lukijoille, tukijoille, pari blogin tykkäystäki oli tullut ja se tuntuu aina upealta ha auttaa jaksamaan.. Kiitos siis teille!

-Opinio

Edit: 7.2.2015 klo. 11:30
Sankari tuli leikkauksesta takaisin.. vajaa 2h oli kestänyt epiduraalipuudutuksessa lyöty 40cm metallitanko reisiluunsisään vahvikkeeksi ja luun päälle muutama ruuvi. Nyt kivut kuulemma poissa paitsi haavaa kohta alkaa särkeä. Melko pian voi koittaa jalkaa kuulemma maahankin. Tsemiä sankarille toivotin kovasti. Pahoinvointi kuulemma on kova mutta sai soitettua kotiin ja nukahtikin suorittamaan univelkojaan pois..

"Keitä ne on ne sankarit... kuuluu laulun sanat"

Näitä Antteja ne on ne Suomalaiset sankarit joita varten täällä ollaan ja veroja maksetaan. Nämä sankarit kuten Antti ovat kantaneet tunnollisesti valittamatta kortensa yhteiseen kekoomme. Hän maata viljellen ja muutaman lehmän maidolla. Ilman onnea olisi pumppu pettänyt kesken tilan töiden ja hän olisi "jäänyt sorvin ääreen" mitä se kertoo miehestä! No ei hänen töitään pysäyttänyt syöpäkään, että siitä vaan mallia ottamaan ne jotka velttoilevat eivätkä halua työtä tehdä.. Täältä kun hän pääsee menee auttamaan poikaansa maatilan pyörityksessä, työt siis jatkuvat! Hänen rahoillaan elää ne jotka maahamme muuttavat tyhjänpantiksi sekä omat tahallaan työttömät? Eikö hän ole tarpeeksi eteenne tehnyt vai kehtaatteko väittää vastaan?
Olisiko aika toimia Suomen ja Suomalaisten puolesta!

Työllistäkää näiden nuorempia versioita ennenkuin hommaatte maahanmuuttajia yhtään lisää. Niin se vaan on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!