lauantai 31. tammikuuta 2015

Tyhmät vanhemmat hoitaa lastaan

Miten tyhmiä vanhemmat ovatkaan. Varsinkin ehkä jotkut äidit.. Näin vissiin täytyisi ajatella (minä en näin ajattele vaan kunnioitan äitejä todella paljon ja yh vanhemmat varsinkin ovat suorastaan sankareita minun silmissäni). Luin tuossa nimittäin juuri jonkinlaisen historian pätkän joka kertoi Laura Rädystä. Siis tuosta meidän iki ihanasta Sossu ja terveys ministeristämme jonka Stubin Alexanteri nimitti siitä huolimatta, että kansa ei häntä missään kohtaa halunnut.. Samahan tosin pätee myös Stubbiin joka me oltais haluttu tuonne europarlamenttiin eikä miksikään pääministeriksi, no Katainen lähti sinne karkuun "ihailijoitaan" jolloin Stubille jäi vain tämä pääministerin palli. Eipä meidän hymypoika siinä mitään pahaakaan oo tehny, ihminenhän sekin vaan on vaikka joskus ajatellaankin mitä ilmeisimmin, että poliitikot ei ole tältä planeetalta tai, että heidän pitäisi olla muka jotenkin spesiaaleja, eivät ole vaan ihmisiä vaan, sori nyt.. Stubbi harrastaa urheilua, selfieitä ja tauotonta hymyilyä. Sitten juuri noista asioista me ollaan hänelle katkeria, vaikea tajuta miksi. Minusta enemmänkin herra ministeri näyttää vaan muille olevansa tavallinen ihminen siinä missä muutkin. Ehkä hänen pitäisi olla tuollainen eloton muumio kuten muutkin poliitikot jotta osattaisiin olla tyytyväisiä. Eikö meidän ehkä kannattaisi keskittyä enemmän hänen poliittisiin suuntauksiinsa eikä noihin puuhiin jotka ovat niin sanotusti "tavallista elämää"..  Hänen ajatusmaailmaansa en lähde sukimaan kun kuuluu puolueeseen joka ryöstäisi loputkin roposet meiltä köyhiltä mutta muuten ihan normi jätkä tuntuu olevan vaikka puolueensa kanssa on kyllä niin mettässä kuin vain kykenee. Toivottavasti istuvat oppositiossa köyhiä kynimässä seuraavan kautensa.

No takaisin Rätyyn jonka arvon pääministeri nimitti tuonne sossun ja terkkarin puolelle salkullaan huitomaan. Hän on mahtava esimerkki siitä miten takkia voidaan vuoripuoli päällepäin heittää aina kun vähänkin on sellainen tilanne päällänsä. Parhaiten jäi mieleen tämä kotihoidon tuki homma jossa hänellä tuntuu menevän lujaa. Nimittäin vielä vuonna 2011 hän oli poliittisesti sitä mieltä että kyseistä tukea pitäisi jopa nostaa eikä ainakaan alkaa leikkaamaan tai lopettamaan sitä. Johtuisiko tuo ajattelutapa siitä, että hänen perheensä nautti kyseistä tukea silloin itsekin. Lisäksi samaan aikaan hän toimi lääkärinä verot kierrellen kuten on julkisuuteenkin tullut. Se oli kuulemma vaan hänen tapansa yhdistää työ ja perhe. No jos nuo yhdistämällä saa verovapauden niin aion tehdä saman. Mitään sanktioita hän ei siitä saanut ja homma on vissiin jo unohdettukin kun mainosarvo alkoi hälvenemään jonkun mielenkiintoisemman jutun edeltä..

Mitäs meidän Räty Late nykyään ajattelee kodinhoidon tuesta?? No ensinnäkin hän oli suuna päänä mukana sitä leikkaamassa jotta sai tietyssä kohtaa suosiotaan nostettua tiettyjen vaikuttajien silmissä. Samalla hän ihmetteli sitä että miten paljon Suomessa mukamas on ihmisiä jotka tienaavat alle 2600€ / kk.. No hänelle aika pian selvisi, että niitä on norsun osa Suomalaisista. Miten poliitikko tai jopa ministeri voi olla noin pihalla kansan tulotasosta? En tule sitä koskaan tajuamaan mutta niin se vissiin on. Jos ja kun Suomikin on vain suuri yritys niin eikös sen hallituksen jäsenten kuuluisi edes jollakin lailla olla kuusalla siitä mitä sen työntekijät saa liksaa? Tai ylipäätään tietää yrityksen strategioista jotain. Helpommalla tosin pääsee kun ottaa vaan jonkun suositun aiheen ja alkaa olemaan siitä sellaista mieltä jolla pääsee itse etenemään urallaan. Nyttemmin hän on seonnut lopullisesti sillä on antanut jopa merkkejä siitä, että hänen mielestään Ruottalaisista pitäisi ottaa mallia ja jopa pohtia kotihoidontuen lakkauttamista. Eikö sitten samalla lopeteta kaikki muutkin tuet ja perustetaan keskitysleiri kaikille jotka haluais lastaan hoitaa kotona tai jotka eivät ole löytäneet työtä. Siis mieluisaa työtä. Vai onko jonkun ainut elämä niin arvoton, että pitää vaikka väkisin tehdä koko elämä sellaista mistä ei tykkää. Älkää ny vaan tehkö tai ajatelko noin. Kyllä jokaisen pitää tehdä sellaista hommaa josta edes jonkun verran pitää ja arvostaa siten myös itseään. Palkasta piittaamatta. No samalla kun vanhemmille rakennetaan keskitysleiriä niin voidaan tehdä työ ja opetus leiri niille lapsille joiden vanhemmat on töissä tai keskitysleirillä jossa sitten voidaan lähes vastasyntyneestä saakka lapsille opettaa ne asiat jotka tarvitsee tietää pärjätäkseen heille räätälöidyssä toimenkuvassa. Naiset jotka pakotetaan joko keskitysleirille tai työelämään suoraan synnytyslaitokselta jonne isiä ei edes töistä päästetä voivatkin kantaa repussa rintaimureita jotka pumppaavat tisuista maitoa koko ajan samalla kun töitä tekevät. Maito sitten verottajan kautta toimitetaan tuonne "lastenleirille". Tämä täysin automatisoitu "työyhteisö" ehkä jo miellyttäisi Rätyäkin, toivottavasti hänelle on tulossa perheenlisäystä niin pääsee testaamaan sitten uuden systeemin.

Mikä tämä uusi ajatusmaailma on?

Kaikki tämähän on sitä, että ensin Räty aikanaan oli sitä mieltä, että "lapsien pitää mennä vanhempien urien edelle" nyt hän on takkinsa uudelleen pukemisen jälkeen sitä mieltä, että "lapsien ei saa vaikeuttaa vanhempien etenemistä urillaan ja jopa 1vuotiaista saakka voisi olla päivähoidossa"... Minä en nyt vaan pysty tajuamaan miten nuo asiat edes liittyy tuohon kotihoidontukeen. Olenko jälleen aivan idiootti vai? Antakaas kun perustelen kantani. Esimerkiksi meillä muksun syntymän aikaan minä kävin töissä ja puoliso "nautti" kotihoidon tuesta. Minulla oli hieno tunne lähteä töihin kun tiesin muksun olevan turvassa ja puoliso oli tyytyväinen kun joku käy tienaamassa ja tiesi itse oman sen hetkisen roolinsa hyvin hoitaen kotiamme. Näin se vaan toimii pirun hienosti. Niin se on itseasiassa toiminut aina hienosti, että toinen käy töissä ja toinen hoitaa taloutta. Maalla asuvat toimivat näin edelleen ja siellä ei tunneta sanaa YT- neuvottelu tai mietitä kuka tänään tekee ruuan ja kuka pääsee urallaan pisimmälle. Kaikki on selkeää ja jokaisella on oma tehtävänsä. Perhe on onnellinen ja arki luistaa eteenpäin kuin kuuma veitsi voi rasiassa. Siellä ei ole masennusta tai itsemurhia kun kaikki pelaa.
Tottakai on myös hienoa, että naiset ja miehet pääsevät rakentamaan omaa elämäänsä mutta minä en voi muuttaa sitä tosiasiaa, että useimmissa suhteissa nainen on se joka kantaa lapsen jo ennen sen syntymää ja usein naisen side lapseen on vielä vankempi kuin isällä. Näin on melko luonnollista, että hän on hoitamassa lasta kun sen aika tulee. Toki saa olla toisinkinpäin jos perhe niin päättää.
Kotihoidon tukeen tämä ei liity mitenkään sillä sehän ei varsinaisesti käsittääkseni ole siitä kiinni onko kotihoidon tuki vaikka 3vuotta tai 10vuotta. Eikö käsittääkseni se ole ihan vanhemman oma valinta montako vuotta aikoo kotona lasta hoitaa? Ei meidän ainakaan ollut pakko kummankaan olla kolmea vuotta kotona vaan töihinkin kyllä olisi saanut mennä jos olisi halunnut tai vaan katkaista tuo tuki ja alkaa tavalliseksi työttömäksi työnhakijaksi.. Mielestäni siis kotihoidon tuki ei vaikuta siihen meneekö se äippä tai iskä töihin vaan ihan heidän omasta päästä se on kiinni. Ihmiset kun on erilaisia, toinen vaikka tappaa ittensä ennenkuin laittaa lapsen 1vuotiaana hoitoon ja toinen olisi valmis vaikka jo puolenvuoden kohdalla palaamaan töihin ja viemään muksun hoitoon. Eikö tuon luokan asiakaan enää kohta ole meidän oma päätöksemme. Onko Rädyn Late se joka tämän puolestamme päättää? Lisäksi hänen ideoihinsa kuuluu se, että voitaisiin antaa 3 puolen vuoden jaksoa tuota tukea ja siitä yksi vanhempi saa käyttää korkeintaan 2. Eli katkaistaan vieläpä molempien ura vaikka väkisin jos haluavat lastaan hoitaa. Eikö ole ensinnäkin vanhempien oma päätös hankkia se lapsi??? Jos haluaa edetä urallaan ja mennä niinkuin luotijuna töistä toiseen niin onko siinä kohtaa pakko hommata se muksu? Pitääkö meidän lopettaa lisääntyminen, että Räty on tyytyväinen ja kaikki pysyy töissä tai ihan normaalissa työttömyyskortistossa ilman mitään kotihoidon tukia.

Suurempi ongelma meikäläisen silmin on se, että palkat ovat niin nihkeitä, että tottahan nuo tuet ym kannustaa lähinnä olemaan kotona. Tietenkin järkevä ihminen laskee palkan lisäksi myös työkokemuksen arvon. Laiska ei töihin mene oli sitten kotitukia tai ei, kyllä se on nähty. Jos palkkoihin saataisiin nostetta se motivoisi noita vanhempia menemään kesken tuen töihin tai sitä tukea voisi jossain muodossa jopa jatkaa töiden päälle jos saisi vaikka työn jossa on vain esimerkiksi 20h viikossa. Saisi kokemusta mutta silti myös lapsen pystyisi hoitamaan aika hyvin. Voisi myös olla systeemi, että jos molemmat vanhemmat ovat työttömiä tukia ei makseta, vaan vaatii sen, että edes toinen näyttää yrittävänsä. Näin ei jäisi perheitä kotiin makaamaan vaan toinen tienaisi ja toinen hoitaisi sitä kotia ja saisi siitä korvauksen myös. Nimittäin tuo lapsenhoitokin on tavallaan työkokemusta ja lisäksi se säästää paljon kun kunnalliseen hoitoon ei mene tuhansia euroja rahaa valtiolta. Kannustaako jotakuta viedä lapsi tai jopa useita kunnalliseen hoitoon jolloin alkaa päivähoitomaksut pyörimään ja mennä töihin nauttimaan siitä noin 1000€ / kk palkasta josta ei sitten lopulta jää käteen kuin puolet kotituesta.. Ei kannusta ei.
Taas jos lähdetään sille linjalle että muutenkin surkeaa kotitukea pienennetään, ei äiti pärjää kotona lapsen kanssa tai iskän on alettava ettimään toistakin työtä josta maksaa ensin kovan lisäveron ja toisaalta hän ei enää näkisi lastaan kun nukkumassa yöllä. Kaikkea tätä kun miettii ja samalla sitä miten mahtavasti me ollaan vielä sukupolvi pari takaperin pärjätty systeemillä jossa aina jompikumpi (usein nainen vaikka minulle olisi aivan sama) on kotona taloutta ja lasta hoitamassa ja toinen käy "tienaamassa" niin miksi hemmetissä täysin toimiva ja jopa kehuttava systeemi pitäisi nyt väkisin kaataa tehden lapsiperheiden elämästa aina vaan vaikeampi. Sanokaa jumalauta suoraan jos haluatte, että lopetamme lisääntymisen!!! Jospa joku vanhempi ei halua mennä sinne töihin kuitenkaan oli lapsia tai ei niin ei se sinne kyllä mene vaikka tukia ei tulisi ollenkaan ja näitä esimerkkejä meillä riittää. Jospa joku haluaa turvata muksunsa lapsuuden hoitaen ja rakastaen sitä ihan itse niin pitääkö hänen siitä kärsiä jos lapsi meneekin uran edelle? Kaiken muun minä tajuan mutta en sitä jos hyvää systeemiä lähdetään tahallaan muuttamaan. Laittaako joku teistä vaikkapa autoon ehjien osien tilalle huonompia ihan tahallaan? Toivottavasti ei. Tuon sortin veronkiertäjä ja takin kääntäjä ei pitäisi ollaan missään virassa vaan korkeintaan siivoamassa ammattikoulun vessoja. Meillä hän on ministerinä. Onko ihan normaalia teidän mielestänne? Minusta ei.

Kommentoikaa jos on yhtään aihe jolle jotain pitäis tehdä!

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään kuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

1 kommentti:

  1. Oma lisäykseni tekstiin vielä se kun molempien urat olisi siis nyt uuden ajettavan säädöksen mukaan katkaistava ja valtio saisi tavallaan vallan päättää kuka milloinkin on lasta kotona hoitamassa. Tuo idea ilmeisesti torpataan ja haudataan ehkäpä lannaksi kutsuttuun maa ainekseen mutta miten tuollainen ajatus edes on voinut päästä noin pitkälle, että sitä edes käsitellään. Sairasta että pikkutakkipoppoo meinaa että heidän käsissään on valta sanoa mitä perheiden sisällä tehdään heidän tärkeimmän asiansa (lapsen) kanssa... Olen jo kuullut ja nähnyt monta tapausta jossa on sovittu toisen menevän töihin ja toinen kotiin ja jälkeenpäin on oltu kovasti kiitollisia toisilleen siitä, että se on onnistunut. Kyllä me itsekin osataan tuon verran asioita päättää ja organisoida. Ei siihen tarvita noita tämän hetkisiä onnettomia hallituspuolueita vaan heidän tehtävänsä olisi hoitaa MAAMME asioita EIKÄ perheidemme asioita. Jos tuollaisiin asioihin aletaan menemään kovin syvälle niin älkää ihmetelkö jos perheiden molempien urien kariutuessa tulee valtiolle taas lisä menoja tai jos alkaa maanpako Suomesta! Järki käteen!

    VastaaPoista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!