sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ratsastusta omallatunnolla, sairasta!Ei voinut jättää kirjoittamatta aiheesta kun se taas hyppi silmille. Nimittäin tv:tä kun katsoo alkaa valitettavan usein veri kiehumaan. Se teki sen taas. Jälleen oli syynä yksinkertainen pieni mainos.

Mainoksessa nimittäin pieni neekeri (en yritä olla rasisti mutta kun ne sanoo itsekin itseään neekereiksi niin turha alkaa sanomaan miksikään tummaihoiseksi, ok!) lapsi on erittäin kärsivän näköisenä ja taustalla jauhaa joku sympaattisella äänellä varustettu "juontaja" sanomanaan hänellä on "auta, auta, auta, rahaa, rahaa, rahaa" ohessa hän mainitsee siitä miten aliravittua ja sairasta porukka on jossain päin maailmaa. Tämäkin lapsi on erittäin huonosti syöneen näköinen ja hänen käsivarttaan mitataan mainoksessa jollain paperisella mitalla jossa on värikoodein merkitty eri käsivarren paksuudet. Juontajan ääni sanoo mittauksen alussa surulliseen ääneen "punainen väri tarkoittaa hengenvaaraa" no mittauksessa tietysti tulee se punainen väri, eli lapsi on ilmeisesti hengenvaarassa. Sitten jatkuu taas juonto "sinä voit auttaa jos lykkäät rahaa tulemaan oikein raakasti ovista ja ikkunoista, ilman sinua lapsi menehtyy ja se on sinun vikasi". Juonto ei ihan mene sanatarkasti noin mutta aivan hyvin sen pystyy rivien välistä kuulemaan.

Onhan se hienoa, että laitetaan hyväntekeväisyysrahat tv-mainoksiin (tai sitten kanava on sponssannut mainoksen, en tiedä ja en jaksa siitä kuunnella rutinaakaan). Mainos itsessään kuitenkin on pöyristyttävä mielestäni. Vaikka siinä ei juontoa olisi juuri lainkaan se onnistuu nerokkaasti siinä mitä sillä ilmeisimmin yritetään. Eli syyllistetään, tällä kertaa meitä Suomalaisia ja se on minun mielestäni 100% väärin!!! Emme me jumalauta ole syyllisiä siihen, että joku jossain syö huonosti ja rahaa ei ole vai ollaanko tosiaan syyllisiä, koska tuomio on luettu ?? Onko meidän vikamme, että olemme kovalla työllä luoneet itsellemme hyvinvointi yhteiskunnan emmekä ole tuossa samassa tilanteessa? Meiltäkin silti löytyy ihmisiä ja lapsiakin jotka ovat yhtä huonossa kunnossa mutta onko meillä kotimaisten ihmisten huonosta tilanteesta kertovia mainoksia.  Kuten vaikka mainos jonka sanoma olisi "Auta Suomalaista - sadat tuhannet lapsiperheet asuvat rajusti köyhyysrajan alapuolella" EI. Sellainen mainos olisikin aina suora isku valtiolle ja verotukselle joten jos tuollaisia mainoksia on tulossa esittäkää niitä vain eduskuntatalossa (uskon, että ko. mainokset on kielletty valtion toimesta sillä Suomalaisten huono tilanne on vaiettu salaisuus).
Entä mihin on kadonnut rotumme kantava voima, että "jokainen vastaa itsestään tai korkeintaan laumastaan (tuttavapiiristään)". Jos minun tai meidän pitäisi alkaa kantaa vastuu koko maailmasta niin voin heti sanoa, että en pysty, ei ole resursseja, ilmeisesti olen sitten jotenkin huono enkä omista omaatuntoa.

Miten kehdataan jahdata säälipisteitä huonokuntoisella lapsella joka ei varmasti itse tiedä olevansa mukana tv-mainoksessa tai saa siitä mitään korvausta ainakaan! Tottakai kärsivän lapsen näkeminen satuttaa meitä jokaista jos ollaan yhtään terveitä ihmisiä mutta sillä ratsastaminen rahankeruussa on ehkä sairainta mitä olen nähnyt. Miettikääpä nyt! Näitä videoita voidaan kyllä puolestani pyörittää hyväntekeväisyys ohjelmissa joita katsovat ne jotka edes ajattelevat kykenevänsä lahjoittamaan jotakin. Mutta jos näitä näytetään meille kaikille saadaan aikaan hetkeksi syyllinen ja paha olo kaikille, niillekin joilla ei vaan ole rahaa jakaa muille kun itselläkin on tiukkaa. Onko oikein jakaa huonoa oloa tv:n välityksellä vieläpä vetoamalla aliravittuun lapseen ja syyttämällä hänen tilastaan ja tulevaisuudestaan meitä! Toivon hartaasti, että mainoskampanjan luoja tietää itsekin olevansa sairas. Totuus lienee, että kampanjan takana on joku bisnesnero joka kerää tuolla mahtavan potin myös omaan taskuunsa sekä järjestön johtajille (osa tietenkin menee perillekin, sanonpahan vaan ennenkuin taas alkaa itku jostain Unicefin promohenkilöltä!).. Tässä vanha kirjoitukseni.
Pelastuuko juuri tuo mainoksen lapsi jos minä teen juuri niinkuin mainoksessa käsketään? En usko. Se tekee tästä lisääksi harhaanjohtavaa mainontaa joka on kaikenlisäksi laitonta. Toivottavasti kuluttajansuojavirasto välittömästi kieltää tälläiset mainokset. En missään tapauksessa halua kieltää rahan kerjäämistä vähäosaisille mutta ei säälillä tai toisen sairaudella saa ratsastaa vai mitä? Entäs ne muut lapset jos tämä nyt sitten vaan pelastetaan? Monia kysymyksiä jää jos alkaa hetkeksi omantunnontuskiltaan miettimään.

Juttuani tukee tai nostaa vielä eräs kauhutarina (tositarina) jossa henkilö oli toiminut jonkun lapsen "kummina" eli lahjoittana täältä mantereen yli. Kummius oli jossain vaiheessa lahjoittajan oman pärjäämisen vuoksi lopetettava jolloin tulikin sitten tälle "ex-lahjoittajalle" tieto, että "koska kummius oli loppunut, lapsi oli valitettavasti menehtynyt".
Jos tuo ei ole sairasta syyllistämistä niin mikä sitten? Olisi voinut luulla näin maalaisjärjellä, että ko. järjestö olisi ollut tyytyväinen jo siitä, että ko. henkilö oli edes jonkin aikaa rahaa lahjoittanut. Eipä ollut.
No kun lahjoittaja oli "tappanut lapsen" ja oli suurissa omantunnontuskissaan alkoi vielä puhelinkin soida ja siellä sitten kyseltiin, että haluaisiko tämä alkaa lahjoittamaan rahaa (kummiksi) jollekin toiselle tämän saman perheen lapsista kun ensimmäisen kanssa kävi huonosti. Eli ensin luodaan omantunnontuska ja sitten sillä ratsastetaan. Tällä kertaa ei temppu kuitenkaan onnistunut koska henkilö oli ollut niin järkyttynyt sekä huonossa rahatilanteessa ettei missään tapauksessa enää halunnut "kummiksi" kenellekään. No häirintää tuli vielä ainakin kerran siinä muodossa, että tuli vielä postia jossa oli lapsen piirtämä uuden vuoden tervehdys "rakkaalle kummilleen". Vaikka lapsi oli jo menehtynyt (kortissa oli jokin vanha päivämäärä jolloin se oli tehty). Oliko oikein lähettää enää korttia jonka kirjoittaja on poissa!
Lisäksi monet päivämäärät eivät lopulta täsmänneet vaan alkoi näyttää siltä, että rahaa oli kummilapselle kerätty vielä kauan hänen kuolemansa jälkeen tai hän ei ehkä edes ole kuollut tai.... Nii'in kukaan ei taida enään tietää miten oikeasti tapahtui, mihin rahat menivät, kuoliko lapsi oikeasti tästä syystä, kuoliko lapsi ollenkaan, tekikö juuri tämä lapsi kortin, miksi se lähetettiin?
Näihin kysymyksiin ei varmaan koskaan tule vastausta mutta tapaus kertoo erittäin hyvin HÄIKÄILEMÄTTÖMYYDESTÄ jossa käytetään hyväksi meidän heikkouttamme, tunteita ja omaatuntoa.

Lahjoittakaa rahaa jos haluatte, se on varmasti hyvä teko mutta miettikää ensin järjestön motiiveja ja tapaa hoitaa asioita. En itse antaisi penniäkään sille joka sitä ruinaa syyllistämällä minua jostain mihin en liity edes välillisesti. Jollei kyse sitten olisi vaikkapa omasta lapsestani.

Kommentoikaa rohkeasti kun joku kumminkin suuttui tästä aiheestani! Alla vielä kuva joka kertoo omaa mielipidettäni ylipäätään siitä mihin rahat pitäisi käyttää vaikka ei suoraan liity tapaukseen.


Sanan "maahanmuuttaja" tilalla jos vaihtaa vaikka sanan "ulkomaalainen" niin tajuatte mitä ajan takaa. Mutta kukin tekee omat valintansa. TÄMÄ VAIN MINUN MIELIPIDE johon minulla on tässä valtiossa täysi oikeus, sori vaan. Me emme ole syyllisiä ulkomaiden tilanteeseen vaan ainoastaan omaan tilaamme jota voimme parantaa tai pahentaa. Samoin voivat tehdä kehitysmaat ym. kerjäysvaltiot itselleen. "Suosi paikallista" lienee myös tv-stä tuttu juttu ja toimii tässä kohtaa hyvin.
Onnea kuitenkin heille ja meillekin ja toivottavasti lapsia ei kuolisi nälkään tai johonkin tauteihin missään päin maailmaa! Mutta minä voin myöntää, että ajattelen ensin omiani ja läheisiäni koska niissäkin on jo tarpeeksi. Jos minulle jää joskus aikaa ja rahaa lupaan panostaa sen johonkin näihin "hyviin" järjestöihin tai oikeastaan niiden ohi suoraan sinne minne sitä tarvitaan. Enkä edes rahan muodossa mutta se on sitten sen ajan murhe jos lottopotti kohdalle paukahtaa.

Onnea ja menestystä kaikille kaikkialla. Jaksakaa ja puskekaa eteenpäin.


Kommentoikaa rohkeasti ja jos niin lujaa jännittää ettei meinaa uskaltaa niin kommentoi vaikka silmät kiinni! Täällä saa moittia ja olla erimieltä, tai kehua ja olla samaa mieltä tai mitä vaan haluaa. Ei kannata miettiä sen enempää.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!