torstai 15. tammikuuta 2015

Pastakauha: huumoria ja asiaa

Joo olen monesti kuullut olevani melko seksistinen, kaksimielinen, yli-innokas ja vaikka mitä. No olen ylpeä siitä, että olen seksuaalisesti aktiivinen ja se on tehnyt elämästä entistä hienompaa. Tämä ei kuitenkaan liity millään tapaa minun ajattelutapaani vaan....

Tyhjäsin tuossa tiskikoneesta puhtaita astioita ja olin juuri laittamassa pastakauhaa laatikkoon kun tulin yhtäkkiä naurahtaneeksi ihan itsekseni. Syynä oli tuo kauha.. Mitä sen suunnittelijalla on ollut mielessä? Vai onko tuo kaunis ja hyväksi todettu (Y) muoto tosiaan toimiva myös tässä? En kuitenkaan taida kauhaa ottaa mukaan harrastuksiini tai yöksi viereen makuuhuoneeseen mutta on siinä takuulla jotain yhdennäköisyyttä...

Kauha (arvaatko yhdennäköisyyden?)Eräs toinen juttu (joko arvaat?)Nyt jos joku nuorempi tai tietämättömämpi ihmettelee, että mistä ihmeestä tässä nyt on kyse niin tämä on siis kirkkovene. Jota pastakauha ihmeellisen ajatusmaailmani vuoksi niin hienosti kuvaa.Seksuaalisuuteni ei siis liittynyt tähän mitenkään vaan kerroin siitä muuten vaan.  Olen puolestaan kyllä aktiivinen "kirkkoveneilijä" ja siitä innostuinkin kun lajilleni ehdottomasti oleellisinta varustetta on onnistuttu kuvaamaan tähän pastakauhaan näin hienosti. Taidan ostaa toisenkin tuollaisen kauhan ja tehdä siitä avaimenperän jotta en pääse unohtamaan harrastustani. Puolisoni tosin muistuttaisi varmaan jos unohtaisin sillä hän pitää harrastuksestani, tukee minua siinä ja huolehtii myös varusteista. Mitä liukkaampi vene sen parempi vauhti, unohtamatta hyvää lämmittelyä jottei tule revähdyksiä tai muita yllätyksiä, myös ilman airoja pärjää kun pääsee lajiin sisään. Puolisoni toimii joskus myös kriitikkona, neuvonantajana ja valmentajana arvostellen ja testaillen uusia tekniikoitani.Tässä ehdottomasti tutustumisen arvoinen aivan liian vähän huomiota saanut monipuolinen laji joka sopii varmasti monille.

Lajissa on pari ehkä tietämättömille outoa seikkaa kuten se, että yleensä tai oikeastaan aina käytetään vuokraveneitä jota kuitenkin pitää käsitellä kuin omaa ja muistaa pitää siitä hyvä huoli. Venettä pitää usein hinkata ja jopa rasvata silloin tällöin mutta se on vaivan arvoista kun vene on hienossa kunnossa ja vuokrafirma on tyytyväinen. Vuokrafirman edustaja on muuten aina lisäksi se pari jonka kanssa veneillään. (kuva antaa virheellisen käsityksen hommasta sillä ainakin Suomessa todella monet harrastavat tätä pareittain eikä suinkaan porukalla, poikkeuksiakin toki on).
Lisäksi kyseessä on sinänsä ihmeellinen laji, että tässä ei pahemmin kilpailla vaan on enemmänkin yksilö / pari suorituksen hiomista / harjoittelua ja itsensä sekä parinsa voittamista uudelleen ja uudelleen. Samassa kisassa näitä "voiton" hetkiä voi olla jopa useitakin. Laji on myös hyvin edullinen verrattuna moneen muuhunkin. Ja sitä voi harrastaa todella monessa paikassa. Jotkut tosin maksavat veneistään itsensä kipeäksi ja noissa tapauksissa usein vuokra ei kestä kuin muutamia tunteja mutta saatavilla on edullisiakin veneitä pitkilläkin vuokrasopimuksilla tai vain päiväksi, miten kukin haluaa, vuokrafirmoja on kuitenkin jo miljardeja (ei olekkaan mikään pikku harrastus).
Kaverin venettä ei sovi lainailla lajissa ollenkaan eikä myöskään ole sallittua vuokrata useita veneitä samanaikaisesti ellei vuokrafirmojen kanssa ole sovittu erikseen tästä järjestelystä (todella harvinaista).
Niin sanotun loppuelämän vuokra (voidaan jopa käyttää sanaa omistus) veneen saa vasta kun on löytänyt itselleen sopivan, sen käyttö on vakiintunut ja se on sujuvaa tuon parin kanssa. Lisäksi pitää olla varma että pärjää parin sekä veneen kanssa loppuelämänsä sillä vaihto on erittäin kyseenalaista.. Pienen paperisodan jälkeen sinulla onkin sitten oma vene jonka mukana tulee todella paljon muutakin kivaa ja ihanaa ajanvietettä loppuelämäksi sillä veneen vuokraava yritys (veneily parisi) tulee olemaan kanssasi todella läheinen hautaasi saakka ja se on jopa paljon tärkeämpi liitto kuin se varsinainen vene. Yhtäkkiä veneestä tuleekin sivuseikka mutta hyvä sellainen.
Kyllä kaikki lajin hienoudet selviää kun pääsee lajiin sisään ja kun on muutaman kerran päässyt jo veneeseenkin, sitten sitä ei enää malta odottaa koska pääsee taas veneilemään.
Älkääkä ottako lajista turhia paineita tai jopa veneessä seisominen voi käydä hankalaksi ja sitten joudutaan jopa ottamaan sinisiä V- pillereitä jännitystä tasaamaan, samat lääkkeet auttavat myös vanhempia lajin pariin.
Onnea vielä teille joilla on jo ko. suhde tälläiseen vuokrafirmaan ja "oma" vene, olette saavuttaneet jotain ainutlaatuista. Pitäkää siitä kiinni ja hyvää huolta.

Veneily synnyttää automaattisesti uusia harrastajia mutta silti kannustan muitakin aloittamaan lajin parissa. Tämä on pari laji ja vaatii molemmille oikeat varusteet muuten menee vähän oudoksi ja aiheuttaa diskauksen näistä piireistä.

Kiitos lisäksi vielä rakkaalle puolisolleni tuesta ja kannustuksesta tässä melko raskaassakin lajissa <3

Olisi hienoa saada kommenttia muiltakin kirkkoveneilijöiltä tai muuten vaan lajista kiinnostuneilta. :D  Ei täällä aina niin vakava tunnelma ole kuitenkaan. Mitä laajemmat jutut sen parempi. Itse olen tällä hetkellä ihmeissäni ja pidän itseäni yhtäaikaa nyt vähän ylpeänä mutta samalla myös aivan pehmoisena. Miten voi saada pastakauhasta tälläsen jutun aikaiseksi?? Ei ihan oo terve päästänsä tai sitten on vaan omanlaisensa ja ylpeä siitä. Molempi parempi.
Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!