tiistai 6. tammikuuta 2015

Paras vuosi ikinä!

Noniin on päässyt alkuun vuosi 2015 jota jo toivoin paremmaksi kuin edellinen. Nyt olen saanut siitä varmuuden. Nimittäin on ollut aika mukava vuosi. Rahat on juuri ja juuri riittänyt, rakkaus rintamalla menee ihan mukavasti, muksu on onnellisen oloinen ja kavereitakin ollut yökylässä. Kaikilla on ollut lomaa, maisemat ovat kauniin talviset jne. Ehkä tärkeimmäksi voisin nostaa sen, että mitään typerää ei ole tänä vuonna tullut tehtyä ja ahkeroitukin on, pesty pyykkiä, tehty lumitöitä, ruokaa, siivottu jne jne.. Ei oikein voisi vuosi paremminkaan mennä vai onko joku useinkin päässyt sanomaan, että tänä vuonna olen ollut kiltti ja kaikki on mennyt kivasti?

No okei ehkä tuo saattaa hivenen johtua siitä, että vuotta on kulunut vasta 6päivää mutta miksei se voisi kestää hyvänä vuotena pidempäänkin? Ajatus siitä, että vuosi olisi aina yhtä "positiivinen" saa melkeinpä nauramaa. Eipä se tuskin niin tule menemään mutta taidanpa koittaa kuitenkin elää tätä vuotta päivä kerrallaan miettien koko ajan, ettei parane tehdä mitään tyhmää jottei putki katkea. Kuinka monta päivää pystyn sanomaan tätä vuotta hyväksi? Oma veikkaus on, että tuskin kymmentä kauempaa mutta voi edes kokeilla? Ei maksa taaskaan mitään.

Puolestaan jos alan miettimään vuotta 2014 ja otan asiat jotka ihan ekana tulee mieleen ko. vuodesta on.

- lapsilisien leikkaus
- tasa-arvoinen avioliittolaki touhu
- alkoholimarkkinointi pelleily
- muutamia murhia siellä täällä
- Venäjän ja Ukrainan kahakat
- jatkuvan eurokriisin
- kihlajaiset (omat <3 ja yhdet toisetkin)
- parit häät
- Aleksander Stub pääministeriksi ja Rinne viereen
- Jykä Käteinen Eurooppaan
- Räsänen pöllöt touhut
- Rädyn yhtä pöllöt touhut
- omat selkäongelmat
- yhden vittumaisen työmaan  (muut ei ollu nii vittumaisia)
- nilkan nyrjäytyksen niin, että luunpala irtos
- ajatukset nostaa taas eläkeikää
- Suomen keskipalkkojen vääristyneisyys
- muutamille kavereille syntynyt jälkikasvua
- muutamia kertoja kun aikuisten välistä kanssakäymistä kotona ollut (positiivista sellaista)
- parin oman asian saamisen sovintoon
- Isis ryhmittymän sekoilut
- hetkiä perheen kanssa
- lentokoneturmia
- laivaturmia

Noi asiat siis ne jotka nyt listana mieleen ensimmäisenä tuli.. Kertooko tuo järjestys ja asiat sitten jotain ajattelutavastani, en tiedä mutta olisi kiva nähdä muiden laatimia listoja samasta aiheesta jotta näkisi herättääkö se jotain ajatuksia.. Näiden valossa kuitenkin on melkein pakko sanoa, että vuosi 2014 muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (nekin poikkeukset lähinnä sellaisia jotka on ollut itsestä kiinni) ei ole ollut hääppöinen.. Tai sitten maailma jossa elämme on todella karupaikka.. Saattaa olla vähän sekä että... Minulle tuo todistaa aika pitkälti sen miten me haluamme mässäillä noilla kauhu uutisilla mielummin kuin positiivisilla ja sen miten paljon omat mielipiteeni (toivottavasti jonkun muunkin) poikkeavat päättäjiemme ym poliitikkojen mielipiteistä. Kaikki poliittiset ratkaisut ja pohdinnat mitä viime vuonna on tullut ovat muistaakseni toinen toistaan typerämpiä.. No siitä on ainakin helppo nyt uuden porukan jatkaa kun huonomminkaan ei voi enää mennä tai tehdä... Onnea siis tuleville joita taas helmikuussa saadaan valita tai jotka porvari enemmistöt valitsevat mukanaan joukko ystäviä jotka äänestävät yhden sloganin perusteella tai vain siksi kun aina ennenkin ovat samaa joukkoa äänestäneet. Muuttakaa rohkeasti mieltänne jos "suosikki" puolueenne linja ei mielestänne enään toimi. Antakaa äänenne rehellisesti ja pienen taustatutkimuksen saattelemana. Muuten on parempi olla osallistumatta..

No lähdetään rakenamaan nyt vuodesta 2015 virheetön, mukava ja iloinen :D no joo ei tule onnistumaan mutta olisiko kovin vaikeaa tehdä siitä edes taas vähän edeltäjäänsä parempi? Ei pitäisi olla jos edeltäjä on surkeimmasta päästä. Vähän kuin Stubbi tuli Kataisen saappaisiin. Ei voi ainakaan huonommin tehtäviään hoitaa niin saa ottaa aika lungisti, kunhan ei twiittaa ihan jokaista kusella käyntiään ja koittaa joskus pari minuuttia olla hymyilemättäkin vaikka siinä kohtaa kun puhutaan terroristeistä tai suurista lainoista.

Tuli jo vähän annettua poliittisia neuvojakin mutta eipä kai siitä ole haittaa. Eikös minunkin vuoden ensimmäisten joukkoon tulevat tekstini saa ollakin vähän sekavia. Taas kuitenkin aion palata asia linjalle ja se on paljon raskaampaa kirjoitettavaa kuitenkin. Nyt pitää hölläillä kun on pyhä.

Hyvää loppiaista kaikille ja koittakaa tekin kuinka kauan vuosi 2015 pysyy tahrattomana! Kommentoikaa myös muutama asia joka ENSIMMÄISENÄ tulee mieleen vuodesta 2014, siinä näet itsekin millainen se vuosi sinulle oli.


Kiitos ja kumarrus. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!