torstai 22. tammikuuta 2015

Ortopedille mars.Nyt allekirjoittanut ei ala vääntämään monen sivun mittaista vuodatusta jostain enemmän tai vähemmän ajankohtaisesta. Tällä kertaa "hän" tyytyy vain kertomaan olevansa lähdössä ortopediä moikkaamaan ja saamaan tietoa, että leikataanko selkää ja miten... Eli henkilökohtaista juttua tällä kertaa, en tiedä kiinnostaako ketään mutta kun kukaan ei ole sanonut mistä haluaisivat minun kirjoittelevan niin kirjoitan sitten mistä sattuu. Kommentoimalla siis voi vaikuttaa!...

Kauhean innoissaan tuosta ortopedi reisusta ei voi olla. Kyllähän tätä on jatkunut jo yli kymmenen vuotta enemmän ja vähemmän mukavana tätä selkäsärkyä ja mukaan on mahtunut noin 9,5vuotta vääriä diagnooseja sekä  vahvoja kipulääkityksiä.. Onhan tuo elämä mennyt noinkin, parhaillaanhan sitä sai sen verran vahvoja nappeja imeskellä ainakin vuoden päivät, että ei ollut mikään kipeä ikinä vaikka olisi vasaroinut päätänsä.. Tavallaan aika hieno tila mutta enpä tiedä onko se noin lääketieteellisesti ajatellen se mihin pyritään? Enpä tiedä kun en ole lääkäri, harmi.. Ainut ammatti johon pitää käydä lähemmäs kymmenen vuotta koulua mutta ei tartte tietää mistään mitään jos ei halua.. Aina voi tarttua potilaan omaan diagnoosiin tai sitten improvisoida. Nykyään apuna on tietenkin vielä sanonta "KVG" (kato vittu googlesta) jota lääkärit hiljaa mielessään usein näyttävät hokevan eivätkä edes viitsi piilossa sitä googlea katsella vaan siinä potilaan naamanedessä vaan kylmästi katselemaan.. Tulee todella sellainen olo, että on hyvissä käsissä. Googlesta on siis tullut eräänlainen lääkärikin. Mahtavaa, kohta googlella on varmaan ilmainen lääkäri palvelu johon voi kirjautua ja sieltä saa klikata reseptilääkkeitä mitä haluaa ja uusia lääkkeitä latautuu palvelimelle jatkuvasti selattavaksi ehkä se on sitten Google Med. palvelu tms..

On niitä tohtoreita toki hyviäkin ollut (viimeisen puolenvuoden aikana) ja kiitos heille. Niin yksinkertainen asia kun fysiatri ja magneettikuva selvittivät kaiken lopulta kertalaakista. Lisäksi fysioterapeutti antoi paljon ohjeita millä oloaan voi helpottaa ja niistä on ollut todella suuri ilo. Nämä uudet "hyvät" lääkärit eivät kylläkään ole tarpeeksi hyviä nameja määränneet kun ei tunnu auttavan. Kaikki mikä auttoi kiellettiin mahdollisen koukkuun jäämisen ym ongelmien takia ja nyt syödään sitten paracetamolia niin paljon kun aikuinen voi syödä saamatta maksavauriota ainakaan välittömästi (4g / päivä) + paljon muuta. En tiedä miten se voi olla parempi mutta edelleenkään en ole lääkäri. Lisäksi minulle ei varmaan enää tule epilepsiaa eikä masennustakaan koska niihinkin lääkkeitä syön riittävän määrän (kuulemma kipuun.. hmm...).. Tavallaan hienoa kun ennaltaehkäistään samalla muitakin ongelmia mutta tiedä tuota sitten mitkä ovat todelliset tarkoitusperät... Vai onko masis lääkkeet vaan sen takia, että vaikka oliskin kipee niin ei vituta kumminkaan.. Nehän toimii kyllä vaikka ripuliin jos on tarpeeksi vahvoja. Paskat on housussa yhtälailla mutta se ei enää harmita yhtään, meneehän se niinkin.. Potilaan tyytyväisyyteen tähtääväähän lääketiede parhaillaan on.

Nyt kuitenkin tulee "yksi sivu" päätökseen kun vihdoin kuulee toimintasuunnitelman. Tähän asti kaikki on ollut pitkälti vaan näitä lääkäreiden ammatti termejä kuten: ehkä, voi voi, mahdollisesti, en tiedä, paha sanoa, saattaa olla, jos olisit tullut aiemmin jne, joita en ymmärrä kun en ole kouluja käynyt.. Kovasti Suomeltahan nuo kuulostavat mutta ilmeisesti ovat latinaa kun ovat kysyttäessä niin vaikeita selittää.. Parhaillaan toki tämänpäivän reissunkin jälkeen olen vaan entistä pettyneempi ja tietämättömämpi niinkuin monesti olen ollut.
Usein nimittäin kaikkea joutuu odottamaan ja odottamaan. Lisäksi selkeitäkin asioita pystytään aina tutkimaan lisää ja lisää vaikka sitä ei potilaana tajua. No enää en jaksa näistä piitata, kaikki tapahtuu aikanaan ja minä popsin kiltisti noita nameja niin pysyn "kunnossa"..

Ajattelin kyllä kertoa teillekin mitä tuolla tapahtuu, että jotka haluavat tietää tai ovat muuten vaan  uteliaita kuten ihmisluontoon kuuluu saavat sitten käydä lukaisemassa täältä. Tsemppiä toivotan itselleni ja samaa kaikille muillekin taas uuteen päivään. Jaksakaa ystävät, kyllä se siitä.Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvän tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kommentoikaa rohkeasti ja jos niin lujaa jännittää ettei meinaa uskaltaa niin kommentoi vaikka silmät kiinni! Täällä saa moittia ja olla erimieltä, tai kehua ja olla samaa mieltä tai mitä vaan haluaa. Ei kannata miettiä sen enempää.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea, tai jos ette jaksaneet tätä niin ehkä jonkun muun :)

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!