maanantai 26. tammikuuta 2015

Operaatio kirpputori

kuva linkitetty suoraan googlekuvahausta www.yle.fi


Tässä valtavassa säästö / rahanteko tilanteessa on nyt taas uusi ajatus. Olen kuullut monien tahkovan muutaman ylimääräisen kympin kirpputoripöytää pitämällä ja ajattelinkin, että sen pitäisi itseltäkin onnistua aika helposti. Onhan kaikenlaista roinaa kertynyt nurkkiin vuosien varrella ja niinhän sitä sanotaan, että toisen roska on toisen aarre. Kirpputoripöydät näyttivät täällä päin olevan noin 30€ / viikko ja väitän kyllä, että tuo raha tulee takaisin helpostikin. Tietenkin on eriasia saako mitään voittoa mutta kai se parempi on kuin heittää roskiin kaikkea rahan arvoista tavaraa.. Viikko tosin on todella lyhyt aika mutta onko se silti riittävä? Kellään kokemusta? Tietenkin nykyään on tori.fi ym myyntikanavat olemassa eikä ne maksa mitään mutta se on eriasia maksaako ne vaivan.. Eli jos räplään toriin useita kappaleita ilmoituksia ja sitten vastailen puhelimeen ja spostiin jostain noin 10€ tavaroista päivittäin moneen kertaan ja lopulta niitä vielä saa postitellakin niin loppujen lopuksi tuo kirpparipöydän hinta tulee aika äkkiä käytettyä.

Itse ajattelin kerätä pitkälti vain tavaraa koska kirpputorilla monesti tulee juostua niiden pöytien ohi joissa on vaan niitä vaatteita..  Lisäksi vaatteet peittävät näkyvyyttä tuosta pikkuruisesta pöydästä aika ikävästi. Eli niitä korkeintaan muutama sellainen jotka oikeasti kehtaa myydä, rikkinäisiä boxereita ei mielestäni kannata tuonne raahata vaikka moni niin tekeekin. Puolison vanhat alusvaatteetkin saavat jäädä kaappiin vaikka eipä tiedä millainen myyntimenestys ne olisivat keski-ikäisten miesten keskuudessa :D

Ajattelin myös sen verran tehdä bisnestä, että katselen vähän mutsiltä ja mahdollisesti muiltakin lähipiirissä jotain turhaa kamaa jota saan heiltä ilmaiseksi tai pikkurahalla ja koitan nekin sitten muuttaa rahaksi tuolla p2p myynnissä.. En jälleenkään kuvittele tällä laskuja maksavani mutta jos on monta tulon lähdettä joista tulee kaikista vaikka kaksikymppiä kuussa ne voivat tehdä yhteensä jo vaikka satasen ja se jo kummasti auttaisi esim sähölaskuun... Jotkut hurjimmathan kiertävät toisten paikkakuntien kirpputoreja, markkinoita ja huutokauppoja ostaen kaiken tavaran jossa vaan hinta on kohdallaan (ostin kun halvalla sain - Sulo Wilen)  ja kärräävät ne sitten sinne omaan kirpparipöytäänsä tehden jopa jonkun verran rahaa tuolla touhullaan tai ainakin saavat omat heräteostonsa katettua, lopulta toki jää aina isompi jätekasa kotiin vietäväksi kuin mitä alunperin oli ollutkaan.. Ja vaatiihan tuollainen jo perehtymistä asioihin ja hintatasoihin enkä minä ihan noin monimutkaiseen hommaan ajatellut lähteä mutta kai sieltä jonkun kympin voi saada tälläinen amatöörikin joka ei vielä kuulu noihin "kirppis piireihin". Kunhan homma ei karkaa lapasesta ja kohta seisoskelen mustassa puvussa tummissa aurinkolaseissa kirpputorien nurkilla sikaaria poltellen odottaen tilaisuutta tienata.. Millainenkohan mafia tuolla taustalla loppujen lopuksi pyörii jossa pikkurahoilla tehdään kauppaa niin kovaa, että puhutaankin jo isoistakin summista.. hmm... KRP:n juttuhan tuosta tulisi, karhukoplaa kohta kaivataan (anteeksi kun käytin olutmerkin nimeä, oli puoli pakko kun ko. poliisiryhmän nimeä ei ole vielä nallekoplaksi ehditty vissiin muuttaa).

Olisi mahtava kuulla onko kellään hyviä / huonoja kokemuksia tuosta kirppaamisesta? Millainen tavara on hyvin mennyt kaupaksi ja millainen tavara on taasen ollut turha raahata edes koko pöytään.. Oletteko kukaan tehneet itse mitään myytäviä tuotteita? Tiedän muutamia jotka kutovat sukkia kirpparille ja menevät kyllä kaupaksi mutta hinnat on niin poljettu ettei maksa kyllä mielestäni vaivaa kun langatkin maksavat silkintilkkuja nykypäivänä mutta jos tykkää muutenkin kutoa niin parempihan se on saada ne jollekin myös käyttöön.. Joskus on toki kirppareilla sellaistakin tavaraa mitä ei voi käsittää miten se on sinne joutunut... Tämä blogi onkin niistä todella hyvä esimerkki: paskimmat kirppislöydöt blogi

Onko kirpputori hyvä bisnes vaiko hyväntekeväisyyttä vai kenties vain vaivaa jonka olisi säästänyt heittämällä roskiin.. Sen haluan nähdä ja mieluusti jo ennen sitä kuulla teiltä miten se on?

Kirppaamaan siis.. Ensin meinaan toki hyvin harkitusti kerätä tavaraa ennenkuin alan sijoittamaan pöytävaraukseen penniäkään. Edistyksestä postailen aina kun sitä on. KOMMENTTEJA :)


Asiasta toiseen.
Toivottavasti muistatte liittyä myös ryhmään tekemään ainutlaatuista kuvakoostetta. Tässä vielä linkki. Ylimääräinen muisto, tapahtuma.


Kommentoikaa rohkeasti ja jos niin lujaa jännittää ettei meinaa uskaltaa niin kommentoi vaikka silmät kiinni! Täällä saa moittia ja olla erimieltä, tai kehua ja olla samaa mieltä tai mitä vaan haluaa. Ei kannata miettiä sen enempää.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!