torstai 29. tammikuuta 2015

Maahamme muuttajat

Hoi, tervehdys teille kaikille maahamme muuttaneille. Tällä aloituksella pyrin varmistamaan sen ettei kukaan ajattele minun olevan joku rasisti. Sitä en nimittäin ole mutta oman kansan puolustaja kylläkin.

Oman kansanpuolustamiseen on monia keinoja. Niistä tietysti se hurjin on varmasti sota jota maamme on myös joutunut kokemaan muutamaan otteeseen. Kiitos veteraaneille siitä, että olemme Suomalaisia.

Olemme sellaisia tietynlaisia mettänpeikkoja jotka monesti ovat vaan tyytyväisiä siihen mitä saadaan. Pyritään pääsemään töihin ja ollaan sitten siellä hissukseen niin kauan kun vaan saadaan olla. Eikä mielellään puututa mihinkään ettei vaan tapahdu mitään. Politiikasta olemme kovia huutamaan toistemme kahvipöydissä mutta puuttua emme uskalla kuitenkaan vaikka tilaisuus tulisi. Näin ollen emme juurikaan harrasta mielenilmaisuja tai muitakaan radikaali tekoja. Olemme vain ja sillä sipuli. Politiikka kuitenkaan ei ole tuota "olemista vaan" vaan sinne on jo vuosia otettu niitä henkilöitä joiden kuuluisi saada suunsa niin sanotusti. No onhan ne usein sellaista sakkia olleetkin koska ne näkyvät ja kuuluvat henkilöt helposti äänestetään jatkoon koska he ovat meidän vastakohtiamme ja miellyttävät meitä tietyllä tapaa. Mutta eivät he aina välttämättä olekaan päästäneet sieltä suustaan sitä mitä kansa olisi halunnut. Poliitikot ehkä uskaltavat tehdä umpisurkeita ratkaisuita juuri siksi että he tuntevat kansansa. Tietävät, että me unohdamme hyvin nopeasti pahatkin asiat ja emme ainakaan puutu niihin. Pikemminkin pikkuryhmät ovat niitä joita poliitikkojen kannattaa yrittää miellyttää sillä he ovat usein niitä jotka saavatkin suunsa auki ja harrastavat mielenilmaisuja. Muiden äänet saadaan pipoilla, ilmapalloilla ja muilla vaaliromppeella sekä lupailemalla kaikenlaista, kansan kyllä sisimmässään tietäen, että nuo lupaukset ovat tyhjästä temmattuja. Haluamme vain edes hetken niihin turvautua ja uskoa.. Tämä meininki tosin saattaa olla muuttumassa sillä pikkuhiljaa meidän oma Suomemmekin on muuttumassa.. En tiedä mistä se johtuu mutta nykyään ollaan kaikenlaisia hihhuleita, ituhippejä, seksuaalisesti erilaisia jne jne.. Ennemmin kaikki olivat hyvin pitkälti samaan "vanhanaikaiseen" muottiin valettuja ja kaikki lähes yhtämieltä kaikesta (kaapeissaan toki olivat ehkä mitä hyvänsä mutta pitivät sen omana tietonaan). Nyttemmin on tullut esiin monia ääriryhmiä ja heidät on kuultu sekä huomattu ja ryhmien koot ovat kasvaneet kun muita on täällä suhteellisen helppo saada mukaan mihin vain, me kun emme oikein uskalla sanoa "ei" kun jotain kysytään vaan mennään kiltisti muiden mukaan.
Tämä kuitenkin varmasti antaa poliitikoillekin painetta siitä, että ketä pitäisi yrittää miellyttää työpaikkansa pitämiseksi tai palkkansa parantamiseksi.. Enää ei välttämättä niiden vanhankansan asioiden ajaminen toimi edes niin hyvin kuin ennen (minulle se on sääli koska kannatan noita vanhoja hyviä aikoja), silloin kuitenkin aina loukkaa joitain ääriryhmiä jos ajattelee vanhanaikaisesti ja yrittää puolustaa vaan meidän "tavallisten" Suomalaisten asemaa.

Nyt otsikkoon nousi asia jossa keskusta ja eva olisivat lisäämässä maahanmuuttoa oikeastaan aika paljon, jopa puolella ja myös EU- ja ETA- alueiden ulkopuolelta ja poistamassa saatavuusharkinnan joka tarkoittaa sitä että kun ennen on varsinkin huonostikoulutettujen tuloa tänne duuniin vähän rajoitettu niin nyt keskusta haluaisi pois loputkin rajoitteet. Se on mielestäni katastrofi. Puolestani vaikka Turkkilainen saa mieluusti tulla Suomeen jos hänellä on ajatuksena laittaa kebabbi kioski ihan itse pystyyn ja myydä sieltä hyvää kepua vaikkapa minulle. Hän tienaa leipänsä ihan itse tuomalla OMAA osaamistaan tänne. Se on oikeaa meininkiä. Monissa maissa jotain osataan paremmin kuin täällä ja on hienoa, että kulttuureita ja osaamista viedään ja tuodaan.

Mutta entäs sitten jos tänne tulee vaikka autoasentaja jostain hyvinkin kehnolla koulutuksella ja pääsee töihin vaan siksi, että hän tekee työn halvemmalla. Eikö se teidän mielestänne mukamas vie työpaikan vaikkapa siltä Suomalaiselta kotimaiselta asentajalta joka kortistossa odottelee työllistymistä???? EIKÖ?? HÄ ??? Miten on voitu missata tuollainen yhteenlasku? Ei ole kovin vaikea selkoinen asia mielestäni. Jos joku ei tajunnut voin vääntää kuvitetun rautalanka mallin tänne kyllä tuosta asiasta. Eikä se vielä olisi paha jos tuo kaveri tulisi ihan vaan sen takia, että meiltä ei löytyisi osaajaa ko hommaan ja kouluttaa ei ehdittäisi (rahasta ei saa olla kiinni mutta aika on joskus rajallista). Mutta kun nyt meinataan avata portit myös niille jotka eivät välttämättä edes osaa mitään mutta ovat halpoja. Eikös se aiheuta eriarvoisuutta meidän välillemme ja siinä kamppailussa Suomalainen häviää. Moni yritys jopa täällä meidän Suomessamme tavoittelee voittoa ja tekee bisnestä, toivottavasti ei tullut yllätyksenä jollekin. Jos siis on tarpeeksi yksinkertainen tehtävä johon voidaan palkata joko Suomalainen hintaan 15€ / h tai sitten jonkun muun maalainen hintaan 7€ / h niin mitäs luulette kumpi palkataan? Tämä aiheuttaa täysin vääristyneen hintakilpailun näiden välille. Sitten alkaa rutina, että yhtälailla tuo ulkomaalainen pärjää tuolla 7€ palkallaan niin miksei Suomalainen sitten. No ensinkin voin sanoa, että eikö Suomalaisella ole oikeus tietynlaiseen palkkaan joka on muodostunut sukupolvien saatossa pikkuhiljaa vai pitääkö hänen muiden vuoksi ilman maan tai omaa etuaan tyytyä muuten vaan puoleen hintaan saadakseen ylipäätään tehdä koulutustaan vastaavaa työtä ja vastatakseen näin kouluttamatonta tai huonosti koulutettua ulkomaalaista?? Monissa maissa nimittäin koulutukset eivät ole lähelläkään sitä tasoa kuin meillä tai todistuksia voi jopa ostaa. Toiseksikin nämä ulkolaiset monesti asuvat soluasunnoissa joissa vaikkapa yksi rivitalohuoneisto on vuokrattuna 7hengelle ja he vain keräävät nuo palkkansa ja lähtevät aina kun tilaisuus tulee niin kotimaahansa elämään porvarin elämää sikäläisiin tuloihin verrattuna huikeilla palkoillaan. Eikö se ole eriasia kuin Suomalainen joka on mennyt ostamaan SUOMEN HINNOILLA talon ja maksaa sitä selkänahastaan ihan itse...

Voisimmeko mitenkään turvata ensin kotimaisen kaverin työpaikan ja sitten jos vielä on töitä niin tottakai niitä saa tulla tekemään pois. Niinhän me kasvamme. Mutta tehdään ensin omalla porukalla niin paljon kun voidaan. Tai jos todetaan, että ulkomaalainen on johonkin hommaan syystä tai toisesta parempi niin maksetaan hänelle sama palkka kuin Suomalaiselle, näin ei synny väärää voimasuhdetta heidän välilleen. Ainakaan niin paljoa. Sillä olen nähnyt työnantajan voittavan myös siinä, että nämä ulkolaiset keräävät tunteja "tuntipankkiin" eli painavat pitkää päivää mutta eivät suinkaan saa siitä ylityökorvauksia vaan sitten ovat kotosalla aikanaan vähän pidemmän aikaa kerrallaan. Suomipojalle todennäköisesti joutuisi maksamaan ylityökorvauksia ym kun hän ei välttämättä kaikkea "tienaamaansa" suostukaan muuttamaan vapaa ajaksi tunti-tunnista kun taas ylitöinä hän saa vaikka 2xpalkan - tunnista eli kaksituntia - tunnista. Eikös ole vähän hassunkurista tuokin. No näin systeemit on pikkuhiljaa saatu TESseihin ja työaikalakiin väännettyä ja paha on haroa enään vastaankaan. Todella harvassa on ne onnelliset työpaikat jossa oikeasti palkasta sovitaan pomon kanssa lakki kourassa sen mukaan paljonko kaveri osaa tai kuinka ahkera hän on ollut. Ei kun Tessi sitä tessi tätä, palkitseminen ei siis enää ole muotia mutta keppiä kyllä jaetaan säännöllisesti. Toki on tuotantopalkkiot jotka ovat usein lähes tavoittamattomissa tai jos ne tavoitetaan se vastaa jotain yhden viikonlopun ylityöpalkkaa.. Ei se nyt vielä mahdotonta motivaatio piikkiä aiheuta tuohon vuodenkestävään työsarkaan. Tapetaan loppukin into omilta tekijöiltä kysymällä heiltä "kai sää teet 7egee tunti täst eespäin niinku tua Puolalainenki kaveri joka otettii hommii ja sit kans nua ylityöt mitä on pakko kummiski painaa nii annettaskii vaa vapaata sulle päivä pari sillon tällön ku ei oo nii kiirust ni eikös ne oo sil sit kuitattu?" tämähän siis ei varsinaisesti edes ole kysymys vaan toteamus johon ei voi muutakuin nyökätä ja illalla kotona kirota sitten oikein urakalla tai siirtyä kortistoon josta saa saman rahan kotona makaamalla. Luonto ei vaan välttämättä anna periksi. Tällä hetkellä työttömiä on noin 8% elikäs noin 232 000... Samaan aikaan helposti kyseinen määrä ulkomaalaisia on täällä vartavasten vaan töissä (eivät siis sotaa paossa tms joka on täysin eriasia taas) ja vievät palkkansa pois Suomesta heti kun pääsevät. Tai sitten jopa hävyttömimmät ulkolaiset jäävät täällä työttömiksi nauttien meidän sosiaalieduistamme jotka heidän kotimaassaan vastaavat hyvätuloisen palkkaa. Mahtavaa heidän kannaltaan toki. Meille se on vähän toinen juttu.

Tunnen monta mukavaa ulkomaalaista heppua joiden kanssa olen työskennellyt ja mielestäni on heidän kannaltaan mahtavaa kun ovat päässeet tänne duuniin ja ovat huipputyyppejä olleet ja ihan kaveriksi asti ollaan tultu. Ovat myös vähintään yhtä kovia tekemään hommia kuin me Suomalaiset mutta se ei poista meidän työttömyyttämme siltikään. Onhan meilläkin mahdollisuus lähteä muualle töihin ja niin toivottavasti moni ymmärtää lähteäkkin.. Tarpeeksi kauan kun jatkuu Suomalaisia ei täällä enää ole vaan he ovat jo kauan sitten tämän maan hylänneet ja tilalla on globaali populaatio eri maiden edustajia pitämässä suurfirmat pystyssä.. Siinä on sitten poliitikkojen helppoa olla kun meitä ei enää tarvitse koittaa miellyttää vaan lisätä vaan maahanmuuttoa vuosi toisensa jälkeen. Tai mihin siinä poliitikkoja tarvitaan enää kun maamme on vain suuri tehdasalue jossa käydään vähän pidemmältä töissä hyvillä palkoilla.

Mitä olette mieltä ?? Kommentoida saa kaikki jotka haluaa.

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvään kuvaus aiheiseen tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!