maanantai 12. tammikuuta 2015

Kuolema kuittaa univelat, valtio loput! Perintövero on viimeinen niitti.Uutisten seuraaminen tuntuu olevan aivan turhaa hommaa tällä hetkellä. Ellei sitten halua kymmenettä kertaa lukea siitä Ranskan terroristi hyökkäyksestä mikä toki on huono asia tai ellei halua katsoa kun "8 nousee kattoon", mahtava asia mutta ei sitäkään koko aikaa jaksa. Hyvä Teemu. Tietty siihen päälle löytyy aina näitä "huippu-uutisia" kuten jonkun vanhan missin raskausvatsa ja toisen synnytys altaaseen..., parit mimmit bikineissä ja jotain parisuhdevinkkejä ym "tosi mielenkiintoista" HAH...
Noita lukuunottamattakin uutiset ovat yhtä mielenkiintoista katsottavaa kuin olisi katsella nurmikon kasvamista hidastettuna.

Onneksi minulla on oma "tiitisen lista" joka ei toki aivan vedä vertoja kun minun listassani ei ole kenenkään nimiä mutta puolestaan aiheita löytyy joista tiedän haluavani kirjoittaa tänne blogiini. Tänään poimin aiheen randomilla ja sieltä pomppasi perintövero joka aiheuttaa julmettua vihaa koneistoamme kohtaa.

Ajatellaanpa ihan kuka vain joka on koko ikänsä tehnyt töitä, ostanut talon, maksanut lainansa, maksanut autonsa ja kaikista näistä hän on maksanut koko ikänsä veroa. Eli töistään tuloveroa siinä 20-40%, kiinteistöveroa muutaman satasen joka vuosi, auton hinnassa on ollut alv 24% plus sen imemä polttoaine koostuu pitkälti vain verosta jota on noin 70% per litra.. Tämän lisäksi hän on maksanut kaikesta mitä on ostanut vähintään Alv veron joka toki saattaa olla vain 10% jossain tapauksessa kuten kirjat, lehdet, liikuntapalvelut, kulttuuri esiintymiset ja taideteosten ensimyynti. Sitten on olemassa 14pinnan verokanta joka on elintarvikkeet, rehut ja ravintolapalvelut. Alv:ia emme maksa lainkaan sairaanhoidosta, lääkärinhoidosta, hammashoidosta, sosiaalihuoltoon ja sosiaaliturvaan liittyvistä palveluista, koulu- ja yliopisto-opetuksesta tai ammattikoulutuksesta, rahoitus- ja vakuutuspalveluista, arpajaisista tai rahapeleistä, esiintyvien taiteilijoiden palkkioista, kiinteistöjen tai rakennusmaan myynnistä tai hautauspalveluista, Ei myöskään sijoituskullasta tai eräistä postipalveluista. Vakuutukset ovat erityistapaus; niistä ei suoriteta arvonlisäveroa vaan vakuutusmaksuveroa.

Tässä nyt näkee, että tämä meidän esimerkkimme tallaaja on siis lähes kaikesta maksanut jotain veroa koko ajan. Suomessa kun ei lain mukaan saisi edes pulloja palauttaa toimittamatta niistä veroa jos summa ylittää tietyt määrät. Myöskään tuttavan palveluksista saatuja ropoja ei saisi laittaa taskuun käymättä verotoimistossa. Ei voida siis mitenkään ilman huumoria väittää etteikö tuo kaveri olisi kaikesta maksanut jotain veroa! Ja kaikki mitä verojen päälle on jäänyt on HÄNEN tai niin hän luulee ja sen tiedon kanssa myhäilee aamulla kahvikuppinsa ääressä.
Todellisuus on se, että haaskalintu "(valtio) kiertää päämme päällä koko elämämme odottaen sen loppua ja koko matkan ajan se saa revittyä meistä pieniä nahanpaloja (tuloveroa, alv ym). Kun pääsemme eläkkeelle se napsii vielä silloinkin. Sitten se kuitenkin jo odottaa isompaa saalista. Eli sitä kun meistä aika jättää. Siinä kohtaa haaskalintu pääsee vielä kerran veren makuun kun raato alkaa kylmenemään ja tulee perinnönjako. Jos käy niin hyvin, että tämä tallaaja olikin yksinäinen ihminen saa haaskalintu hyvät eväät sillä se voi huoletta järsiä koko ruhon jota se on jo koko sen elämän repinyt. Jos taas käy niin, että sattuu jotain läheisiä olemaan tällä edesmenneellä. Haaskalintu joutuu jakamaan saaliin mutta se kuitenkin ottaa oman suupalansa (perintövero) jokaisesta ruhonosasta jonka se laittaa eteenpäin, maistiaiseksi ja samalla se viestittää paholaisen silmät kiiluen sinulle, että "olen tässä ja sinunkin aikasi vielä tulee".

Mitään muuta eläintä ei valtiosta tullut yhtäkkiä mieleen kuin haaskalinnut jotka kuuluvat raadonsyöjiin. "Raadonsyöntiähän" tuo on? Ymmärrän, että yhteiskunta tarvitsee pystyssä pysyäkseen verorahaa jatkuvasti vaikkakin Suomessa on se tilanne, että palvelujen / tuotteiden hinnat ovat liian korkeaksi nostettu verokannoilla, sekä tulovero syö liikaa ostovoimaamme jolloin kärvistelemme köyhyysrajoilla, eikä ole ostovoimaa. Silti valtiomme ei saa rahaa tarpeekseen koska sen koneisto on aivan liian raskas. Pitkän tähtäimen mukaan kannattaisi panostaa siihen, että ihmisille jää rahaa mahdollisimman paljon (alhaiset tuloverot) jolloin ostellaan kaikennäköistä ja talous kasvaa. Valtion kassa alkaisi nousta jos lakkaisi kusemasta omille kintuilleen ja keventäisi omaa koneistoaan heittämällä turhat paperinpyörittäjät kortistoon. Vaikka ne maksavat sielläkin mutta ehkä niille jotain paskanlapiointi hommaa joskus löytyisi ja tuottaisivat verotuloa taas. Tämän pitkän tähtäimen kaavan ovat todenneet oikeaksi myös monet tunnetut yrittäjät sekä kauppalehti ja muutama poliitikko.
No oli miten oli. Onko jonkun mielestä oikein, että sitä "torkkupeittorahaa" kerätään vielä kuolleeltakin? Luuletko tosiaan, että omaisuus jonka olet kerännyt johonkin on sinun? Ehkä osittain mutta muista aina, että valtio myös omistaa osan meistä jokaisesta. Kun aika jättää omaisesi maksavat vielä pitkän pennin perintöveroa omaisuudestasi jota olet kerännyt hyvää hyvyyttäsi lastesi ym elämää parantamaan. Se ei tietenkään ehkä niin kauheasti harmita jos saa vaikka 100 000€ perintöä rahana ja siitä jää käteen sellaiset 80 000€ kuitenkin. Hävisi siinä silti 20 000€ valtiolle jolle tämä edesmennyt on maksanut koko elämänsä. Entä tapaus joita omassakin tuttavapiirissä on. Eli peritkin rahan sijasta materiaalia. Vaikkapa tauluja, auto, talo jne sanotaanpa vaikka 500 000€ arvosta. No siinä se vero saattaa olla tuon 20% joka sinulta pitää siis löytyä rahana (100 000%)!!! Verottaja ei huoli autoja tai taloja ym roinaa. Sinun on siis kiiruusti myytävä ne tunnearvoiset tavarat mitä se edesmennyt on sinulle jättänyt jotta saat tuon summan sitten lahjoittaa verottajalle. Ei ihan mene nyt nallekarkit tasan vai mitä olette mieltä? Itse melkein jo polttais tavarat ennenkuin myis...

Minun mielipiteeni on tässä kohtaa se, että mikään mitä me täällä maassa keräämme taskuihimme tai johonkin tontille ei ole meidän sen enempää kuin muidenkaan. Nehän ovat meillä vain vuokralla niin kuin kaikki materia mitä täällä meillä on. Emme kuitenkaan ole täällä kuin sen max 100vuotta ja se nyt ei ole edes kummallinen vuokra aika jos ajatellaan, että tätä palloa on saanut vuokrata jo miljoonia vuosia. Itse toki en tarkoita etteikö raha ja materia ole hienoa niin kuin jotkut ituhipit ajattelee. Minähän keräisin kaikki maailman rahat ja kamat taskuihini jos osaisin ja olisin rikas ja vittumainen ihan vaan siksi kun muutkin rikkaat ovat. Olisin hyvin pienelle piirille mukava ja taas puolestaan kaikille "turhan tärkeille" näyttäisin pitkään ja hartaasti persettä 500€ seteli vaossa lepattaen. Pompottelisin poliitikkoja vaalirahoilla ja kaikkea muuta hauskaa. Lisäksi haave olisi auttaa monia Suomalaisia nuoria jotka ovat ajautuneet ahdinkoon syystä tai toisesta ja se onkin oikeastaan tuomio loppuelämäksi, ei voi ostaa taloa lainaksi, ei saa muutakaan lainoja ja on aina valtion korvamerkitsemä hylkiö, kuten minä. Turha yrittää edetä mihinkään koska mahdollisuuksia ei vain ole. Ihmeisiin en nimittäin usko, ainakaan tuollaisiin.

Kannattaa pitää muistissa tosiaan, että ei me täällä mitään omisteta. Kun aika jättää joku muu vie talot ym ei siinä auta mikään. Joko ne vie rakas valtiomme jolla ehkä on vähän pidempi vuokrasopimus tämän pallon kanssa kuin yksittäisellä ihmisellä tai sitten sen vie joku läheisemme ja taas seuraava ja seuraava kunnes valtio on saanut sen kokonaan, pala kerrallaan. Turha yrittää siirtää omaisuutta jo eläessään eteenpäin sillä sitten "saa" maksaa lahjaveroa joka ei ole yhtään kevyempi, päin vastoin. Kannattaa vaan antaa kuoleman ja verottajan kuitata saatavansa tai sitten täytyy mennä johonkin veroparatiisiin tai Sveitsin pankkiin tekemään talletus josta lapset tai muut läheiset sitten voivat massit hakea. On muuten tiedossa, että Suomenkin rikkailla on satoja miljoonia ulkomailla tallessa jotta vouti ei niistä pääse nurkkia kalvamaan. Todella monia tuo tieto vituttaa ja jopa ovat etsineet keinoa estää tuo tai rangaista siitä. Toivottavasti eivät keksi. Itse nimittäin pystyn myöntämään, että toimisin täsmälleen samoin. Miettikääpä niitä summia mitä jostain miljoonista joutuu maksamaan. Toki jää vielä itsellekin mutta en usko, että vaikka rahaa olisi kuinka paljon niin etteikö muutaman sadantonnin menetys vituttaisi aivan varmasti. Lisäksi monet miljonäärit ovat todella kovalla työllä rahansa ansainneet niin siitä ei sitten ole minusta oikeutta valtionkaan viedä mitään omaisuusveroja ym paskaa. Se on hänen rahaansa ja sillä siisti, valtio saisi nuolla näppejään jossain kurakossa.

Mutta, miten helvetissä valtio kehtaa raiskata meitä vielä arkussakin! Eikö sen vertaa ole palleja päättäjillä (no ei vissiin nyky tasa-arvon aikaan palleja enää tarvita kun ei perseestä tuu paksuks), että voisivat edes raadon raiskaamisen lopettaa ja kunnioittaa täysillä niitä vainajia jotka ovat jumalauta koko elämänsä antaneet tälle helvetin valtiolle! Ja jos ei ole perillisiä niin eikö olisi oikeus ja kohtuus siirtää tuo potti johonkin hyvään kuten muiden eläkkeisiin tai johonkin vastaavaan, vaikka niihin lastensairaaloihin johon on kerätty jo ties kuinka monta ziljoonaa mutta silti vaan julkinen potti ei tunnu kasvavan. Epäilenkin, että senkin juuttisäkin pohjassa on reikä jonkun taskuun vaikka asia on kuinka hyvä..
Myös hautausmaiden kunnossapitoon voisi kerätä rahaa perinnöistä sekä siihen, että kaikille olisi arkku ja kivi jo odottamassa kun henki lähtee. Ettei köyhiä omaisia rankaistaisi vielä niistäkin useilla tuhansilla, sekä tietysti hautapaikasta saa muutamia vuosia maksaa.. Hohhoijaa, ei tuo perintövero paljoa ainakaan tunnu kattavan mitään paitsi vissiin niitä torkkupeittoja tai muuta valtion salaisia projekteja, HAH....
Tuo perintöverohan on aivan selkeä rikos muutenkin sillä tälläinen meikäläisen kaltainen maalaisjuntti mieltää tuon tuplaverotukseksi joka on ankarasti kielletty EU:ssa.. Vai eikö se ole tuplaa jos maksat kaikesta koko elämäsi ja sitten kun kuolet maksat kaikesta toisen kerran!
Tai no, siinä kohtaa maksajana on joku muu niin homma on sillä kierretty. Saatanan ketkut.

Perintöverosta ei yleensä puhuta kun vasta sen osuessa kohdalle mutta minä en voi olla sitäkin miettimättä kun se on NIIN VÄÄRIN kun olla voi ja olen muutamia kauhutarinoita kuullut, kun perinnönsaaminen onkin vienyt sen saajalta kaiken! Onneksi vainaja ei ole näkemässä kun läheiset kärsivät omaisuudesta jota hän on heille kerännyt. Se on sen luokan ironiaa, että sydäntä riipii.
Tästä lähtien toivon, että jokainen muistaa säästäessään tai rakentaessaan, että siitä kaikkien muiden verojen ja kulujen jälkeenkin vielä noin 20%  on valtiolle ja sitten vasta loput sille jälkikasvulle tai muulle vastaavalle. Kannattaa myös muistaa, että viimeisessä takissa ei ole taskuja, mikään täällä ei tule mukaamme tuonpuoleiseen. Tehkää asioita joista nautitte ja eläkää. Kerätkää rahaa jos haluatte, jos saatte siitä nautinnon. Eläkää rahattomina ja nauttikaa muista asioista jos niistä se on teidän onnenne. Kaikki mistä on teille etua ja tuntuu hyvältä on minullekin hienoa. Mutta älkää unohtako päällänne pyörivää haaskalintua joka on kääriytynyt sini valkoiseen viittaan joka oli joskus meille erittäin pyhä ja kaunis. Nyttemmin viittaan ovat sylkeneet surkeat hallitukset ja jopa surkeat hallituksen yksilöt jotka ovat rakentaneet meille niin raskaan taakan, ettei siitä selvitä raatelematta meitä aina vaan enemmän.


Kommentoikaa rohkeasti ja jos niin lujaa jännittää ettei meinaa uskaltaa niin kommentoi vaikka silmät kiinni! Täällä saa moittia ja olla erimieltä, tai kehua ja olla samaa mieltä tai mitä vaan haluaa. Ei kannata miettiä sen enempää.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!