tiistai 27. tammikuuta 2015

Adsense mainonnan hyväksyntäHei taas ystävät. Ajattelinpa väkertää tälläisen pikku välipostauksen jossa lähinnä ilmoitus asiaa siitä, että ei kannata ihmetelle jos blogi vähän tässä lähipäivinä muotoutuu uudelleen ja kenties uudelleen. Kaikki on Adsensen (Googlen mainospalvelu) "syytä" siis kuten jo eräässä postauksessani ilmoitin aion muutaman mainoksen blogilleni ottaa eli samalla syön myös aiemmat sanani mutta nyt on vähän pakko. Toivon edelleen, että se ei kenenkään mieltä pahoita. Toivon ja uskon kuitenkin, että adsensen kautta tulen saamaan laadukkaita mainoksia joiden sisältö vastaa ajatustani blogista eli ne ovat ajankohtaisia tai liittyvät vaikka työllistymiseen, kunnon kohentamiseen, tupakoinnin lopettamiseen tms tms.. Minä en nimittäin kuitenkaan halua mitään sitä sun tätä mainoksia joissa on milloin mitäkin, se veisi koko blogin idean aika pitkälti. Täällä kumminkin on tarkoitus tuoda esiin mielipiteitä, käsitöitä, entisöintiä, ajankohtais asioita, antiikkia ym..

Adsensenseä en siis valinnut sen takia, että olisi helppo ja nopea vaan yksinkertaisesti olisi hienoa saada laadukas mainonnan tarjoaja jos sellaisen meinaa ottaa. Tietääkseni Adsensen kanssa sitten myös kaikki toimii hienosti ja mainoksiin voi itsekin vaikuttaa. Monen muun kanssa ei onnistu.

Nyt kuitenkin kävi ensiyrittämällä hassusti sillä adsense ihmetyksekseni hylkäsi mainos hakemukseni ja syyt olivat sangen moniulotteisia tai sitten en vaan ole kovin hyvä lukemaan tekstiä jonka lakimiehet tai muut vastaavat ovat kirjoittaneet. Sen verran viestistä ymmärsin (ehkä), että saattaa olla syynä se kun minulla oli tuo "kevennys ja tavisten uutiset" osiot täällä (toisessa linkkejä erilaisiin uutisiin ja toisessa youtube videoihin) ja ne voidaan tavallaan katsoa siten, että yritän tulouttaa muiden tuottamia sisältöjä. Se nyt ei tokikaan ollut minun tarkoitukseni mutta ehkä se pitää paikkaansakin kun sitä ajattelee. Ne sivuston osat ovat nyt kuitenkin poissa. Pahoittelut niille joille ne toivat iloa. Haluan katsoa mitä kaikkea tämä Adsense vaatii ennen kuin olen kelvollinen heidän kauttaan tulevia mainoksia näyttämään. Toisena ongelmana minulla saattoi olla pulmia mainoksen asettelussa sillä se oli asetettuna tulemaan suoraan noiden sivuston osiin vievien linkkien yläpuolelle. Tämä taas aiheuttaa adsensen mielestä mahdollisesti sen, että tulee useita "virheklikkauksia" mainokseen. Sekin saattaa pitää paikkaansa, että kyllä nuo ihan fiksusti on ajateltu. Senkin ongelman korjasin siirtämällä mainoksen (nyt vain yksi iso, pitää sitten katsoa myöhemmin miltä ne oikeasti näyttävät) blogitekstin alle jossa siihen ei mielestäni voi vahingossa painaa mutta on kuitenkin näkyvillä. Kolmas ongelma minkä sain diagnosoitua oli tietosuojakäytännön puuttuminen. Minulla kun on mainonnan välittäjänä velvollisuus ilmoittaa, että sivusto käyttää evästeitä (siis mainosten myötä) sekä myös, että Google kerää käyttäjätietoja Google mainontapalvelun käytön seurauksena. Tämän tietosuojakäytännön mielestäni muotoilin melko hyvin tuohon mainoksen päälle asettamaani palkkiin. Tämäkin oli järkeenkäypää. Ei siis edelleenkään mitään turhia sääntöjä. Toivottavasti muutokseni nyt kelpaavat. Katsotaan.

Ehkä tämä toimii vinkkinä jollekkin joka myös on Adsense mainontaan hakemusta laittanut. Tsemppiä yritykseen ja toivottavasti saatte muutkin mainonnan järkeväksi ja ylipäätään mahdolliseksi tekemättä blogista aivan jonkun "muun" näköisen kun se mielestäni pitäisi olla "oman" näköinen ja toki ei haittaa vaikka olisi muidenkin mielestä mielenkiintoinen :)Toivottavasti jaksatte edelleen lukea pölhöjä ajatuksiani vaikka tässä samalla vähän sähellän. Postailen tämän homman edistyksestäkin aina kun jotain tapahtuu. Nyt on uusi hakemus tehty ja odotan miten sen kanssa käy.

Kiitos kun luitte ja toivottavasti vielä osallistutte toiseen tekstiini liittyvän tapahtumaan. Tästä linkinstä onnistuu.

Kiitos ja kumarrus lukijoille. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

- Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa ym facebookissa, blogilistoilla jne jne ... Kaikki auttaa jaksamaan kirjoittelun jatkamista. Ilman yleisöä on turha esiintyä, en ole vielä tarpeeksi poliitikko.

1 kommentti:

  1. Adsense siis hyväksyi kuin hyväksyikin hakemukseni ja onhan se hienoa. En välttämättä pidä mainonnasta kovinkaan paljoa mutta en voi myöskään väittää etteikö joskus mainoksen vuoksi jotain kivaa olisi "jäänyt käteen"... En missään tapauksessa luule tällä rikastuvani mutta täällä on joka penni tervetullut. Kiitos lukijat kun olette mukana.

    VastaaPoista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!