perjantai 19. joulukuuta 2014

Meidän oma "tehdas" jossa vanhukset kuluneita osia.
Surulliseksi tulee väkisinkin tässä joulun alla kun juttuja lukee meidän ikäihmisistämme... Jonkun poliisin (olisko ollu Hämeen poliisi) facebookissa oli tarina miten jotain vanhusta oli vuosia huijattu joka kuukausi viemällä hänen rahansa kun hän ei sitä tajunnut vaan antoi aina rahaa kun luuli huijareita ulosottomiehen apureiksi ja he uskottelivat, että miehellä on aina jotain laskuja mukamas unohtunut maksaa.. Lopulta olikin laskuja maksamatta ja sähköt meinasi kämpästä mennä ja äijä poltteli vanhoja märkiä trukkilavoja lämmikkeeksi ja söi alennus sapuskoja silloin kun oli jäänyt rahaa ruokaan..
Vajaan tonnin eläkkeestä (lue tämä) ei paljoa jää jos melkein tonni viedään.... On meillä sairaita ihmisiä kun viittii jumalauta vanhaa ihmistä viedä niinkuin pässiä narussa.. Tulee varmaan tosi "voittaja" olo jos onnistuu jotain vanhusta huijaamaan kun eivät raukat pysty muuten tienaamaan kun ovat niin onnettomia. Tässä tapauksessa oli vielä kyseessä naisia.. Myisivät vaikka värkkiään mielummin! Heitä ei voi kuvailla kuin sairaiksi, ja todella noloiksi ainut parannus voisi olla lähettää heidät vanhanajan Auswitchiin tohtori Mengelenin hoidettavaksi. Huijaajat! Siellä kyllä pahakin sairaus paranee! Heidät kyllä ilmeisesti saadaan helposti kiinni mutta auttaako se tuleva about 50000e korvausmääräys mitään kun tuskin heillä sitä rahaa koskaan maksaa, ainakaan tuon papan elinaikana. Orjiksi tuolle papalle kettingit käsissä ja jaloissa kolmeksi vuodeksi niin eikö se sillä olisi kuitattu.

Toinen karmaiseva otsikko jossain oli huomattavasti lyhyempi ja yksinkertaisempi enkä sitä sanasta sanaan muista mutta jotenkin näin se meni "kuollessaan yksinäinen ihminen katoaa" ... Tuo on kyllä riipivä ajatus jos miettii juurikin jotain vanhusta tai vaikka kadulla eläjää jolla ei satu olemaan ketään. Kun hän aikanaan kuolee ja löytyy mädäntyneenä kämpästään tai jostain kadulta niin heitetään arkkuun tai johonkin puulootaan ja haudataan jonnekin jopa nimettömänä tai sitten nimen kera mutta kuitenkin. Hyvä esimerkki oli tuossa jokunen kuukausi takaperin kun joku mummeli oli löytynyt kolmeviikkoa muhittuaan kuolleena HOITOKODISTA jossa siis pitäisi hoitaa joka päivä!!! Vittu mitä välinpitämättömyyttä niin meiltä kuin kunnalta ja valtioltakin. Olemmeko me noin idiootteja? Kyseisen muorin hoitajille terkkuja, että tuonne Mengelenin hoitoon teillekin voisi varata ajan! Hänelläkään ei omaisia ollut. Näistä tapauksista tulee aina yksi hauta jossa ei koskaan kynttilät pala.

Miten me voimme hylätä ihmisiä noin.. Muuten kyllä muistutellaan laskuista, ajokortin uusimisista, passeista ynnä muista. Mutta totuushan on se, että jos et mene vaikka ajokorttia uusimaan niin ei kukaan tule kotoakaan hakemaan, näin moni vanhus varmaan ajelee "ilman korttia" tajuamattaan koko asiaa.. Onhan näillä "katoajilla" yleensä henkilöllisyys ja laskuja joissa heidän nimensä, tili pankissa, jäsenyyksiä sinne tänne, ajokortti ja paljon muuta. Mutta mikään noista ei pakota käymään koskaan missään näyttäytymässä. Jos kuolema korjaa, laskuista tulee vähän aikaa muistutuksia ja lopulta sähköt ym katkaistaan. Mainoksia tulee jokapaikasta läjäpäin mutta ei ne tiedä onko niiden saaja vielä täällä maanpäällä paitsi jos postiluukusta alkaa tulla hajuja.. Ajokorttia ei taida kovin usein kysyä kuin poliisi jos törttöilet. Mutta jos tämä henkilö kuolee vaivihkaa, katkaistaan sopimukset ym ajan myötä. mainonta saattaa loppua vasta vuosien päästä kun jäsenyydet umpeutuu (kukaan ei ole ilmoittamassa että häntä ei enää ole) jne. Sitten kun raato löytyy maistraatissa väestörekisteristä katsotaan onko läheisiä. Jos ei ole niin valtio nappaa koko omaisuuden PERINTÖ VEROTTOMANA, hävetkää!!! Sijoittakaa nuo perinnöt vaikka nuorison ulosottovelkojen kuittaamiseen niin toisen lähtiessä toinen voisi saada elämänsä takaisin kun kaikki velkaiset eivät ole itse niihin syyllisiä ja ovat olleet aivan liian nuoria ja tyhmiä velkaa tehdessään! Sitten raato "hävitetään" ja siinä se arvokas elämä sitten oli. Ties vaikka olisi ollut millainen sankari elämänsä aikana. Ja paljonko noita vanhuksia häviää niin ettei edes tiedetä, joku sakea porukka kolkkaa jonkun papparaisen, vie rahat ja hautaa jonnekin niin koska se selviää? Veikkaisin ettei ikinä ennenkuin joku väestörekisterissä facebookissa pyörittyään alkaa vahingossa tehdä vaikka töitä ja huomaa, että joku on syntynyt jo 1600 luvulla eikä vieläkään ole kuollet. Aika jännä juttu - hän ajattelee... Siinä sitten kuitenkin hän varmaan maineensa takia laittaa äkkiä rastin ruutuun "kuollut" ja sillä selvä.

Jälleen tulee meikäläiseltä ehdotusta valtion koneistolle uudesta rahan menosta joka kuitenkin turvaisi meitä siinä vaiheessa kun ikää alkaa olemaan paljon tai muuten olemme joutuneet syrjään muista. Kun kerran esimerkiksi ajokortti pitää uusia tietyissä kohtaa (jos haluaa) niin eikö voisi olla muutenkin sellainen tapa tai uusi säädös joka pakottaisi meidät kaikki tietyn ikäisenä (vaikka 70v) ilmoittautumaan johonkin. Vaikka sossuun. Siellä olisi pieni keskustelu sosiaali ihmisen kanssa joka suoraan kyselisi, että onko kaikki kunnossa, onko perheenjäseniä joiden kanssa voi olla ja jotka auttavat, miten raha asiat, pystyykö elämään itsenäisestä ilman apua jne... Sitten vaikka joka 5vuoden välein sama juttu. Jos ko. henkilöä ei näy eikä kuulu tarkistukseen tehdään "lähete" poliisille jotka käy tarkastamassa osoitetietojen perusteella onko henkilö kunnossa ja miksei ilmoittautunut tuohon tapaamiseen.. Lähes sama järjestelmä siis kuin armeijan kutsunnoissa, eli meillä on jo järjestelmä kunhan muokataan se toiseen käyttöön. Saisi muuten samalla sossun tantat oikeasti jotain tekemistä ettei tarttisi valehdella "asiakkaille" että kestää nyt teidän toimeentulohakemuksen kanssa ainakin kolme viikkoa kun on niin kauhia kiire. Tämän myötä voisi kerrankin oikeasti olla kiire. Eihän tästä nyt taas olisi mitään rahallista hyötyä tai vastaavaa mutta eikö tuo olisi kohtuullista huolehtimista kansalaisista vaikka he tuolla ikää ovat jo valtiolle arvotonta jätettä kun eivät enää veroa töistään maksa ja nostavat vaan eläkettä valtion kassoista. Siis he ovat muuttuneet tuloista - menoiksi. Varmasti löytyisi paljon vapaaehtois työntekijöitä jotka voisivat sitten vaikka vierailla näiden vanhusten luona silloin tällöin kun ei kenenkään saisi olla aina yksin vai ? Heillä on tietääkseni kuitenkin tietyt perusoikeudet edelleenkin vaikka ovatkin vain menoerä valtiollemme.

Ehkä tämä on taas jonkun täydellisen maailman tavoittelua mikä on mahdotonta mutta kai sitä miettiä saa.. Valtio on ikävä kyllä vain suuren suuri tehdas ja me olemme sen tehtaan osia. Kun osa on mennyt vanhaksi siitä ei ole kuin harmia ja se yritetään saada pois ja laitetaan syrjään. Niin se vain menee. Turha meidän on luulla, että valtio alkaisi tehdä tappiota sen takia, että meillä olisi mukavempaa.. Ei ole kyse voittoa tavoittelemattomasta tehtaasta vaan päin vastoin.. Lisäksi tämä meidän "tehdas" on valmiiksi korviaan myöten veloissa ja sen valtava noin 200henkinen johtoporras koostuu ihmisistä joilla on täysin eri mielipiteet kaikesta ja koulutustaustaa aivan sieltä täältä... Kaikki on siis mahdollisimman sekaisin. He lisäksi pitävät pikkujoulut ym yritystapahtumat keskenänsä meitä kutsumatta ja pimittävät päätökset meiltä työntekijöiltä siihen asti kun ne on jo päätetty (saunassa). Jos tämä ei vielä sekoita tarpeeksi on johtokuntaan otettu myös joitain nimeltämainitsemattomia (Räsänen)  yksilöitä joiden ajatusmaailma on suoraan natsisaksasta, taiteilijasieluja jotka tuskin edes tietävät missä ovat ja mikä vuosi nyt on (Veltto) ja muutamia muita täysin sopimattomia persoonia ehkäpä viihdearvon takia tai harhautukseksi. Varsinaisena johtajana toimii kukin vuorollaan 6vuotta käytettyään kaikki vihdoin tuotetut voitot itsensä kampanjointiin ja joskus sama johtaja saattaa olla useamman kerran putkeen jos onnistunut tarpeeksi kansalaisten peppuja voitelemaan. Välillä siellä johtajana valtion vuokrakartanossa pönöttää ylipainoisia vanhoja herroja ja jopa muumi mamma on meitä ollut johtamassa samalla kun hän toimi SETA:n puheenjohtajana... Sitten on vielä varajohtaja / lakeija joka todellisuudessa johtaa kaikkea tuon suuremman johtajan valta on nimittäin viety jo ajat sitten ja hän toimii lähinnä vaan keulakuvana, siksi varmaan muumimamma valittiin koska onhan muumit Suomesta ja lähinnä johtajaksi pyritään vain verovapauden takia. Lakeijana on tällä hetkellä melkoinen hymypoika joka peri manttelin lyhyehköltä silmälasipäiseltä pojalta jolla oli keskittymishäiriö, puhevikaa (ei oikein osannut vastata mihinkään) ja lisäksi epäilen, että hän oli Kreikkalainen kaksoisagentti (siitä ei varmaan saa puhua sen enempää)
Joko meni tämän "tehtaan" johto tarpeeksi sekavaksi.. Yksi juttu vielä, "tehtaassa" nimittäin arvotaan kaikkiin yrityksen eri sektoreihin "johtajan salkkuja" ihan miten sattuu katsomatta kenenkään koulutuksia ym niin saadaan lisää jännitystä, usein siitä seuraakin ihmeellisiä ratkaisuja ja päätöksiä jotka ehkä tuovat myös sitä viihdettä tuohon perin tylsään hommaan... Työaikalaki ei myöskään koske näitä johtoportaitamme sillä he saavat palkkaa vaikka eivät osallistuisi ollenkaan. Muuten heidän raskain työnsä on painaa nappia (joka on saunaillassa valmiiksi päätetty) tuolilla istuen jonka jälkeen varmasti mennään äkkiä ottamaan energiajuomaa ja munkkia ettei tule liikaa hiki.
Tuolla pohjalla oleva yrityskö ei joutuisi tavoittelemaan voittoa vaikka olisi mikä kun pelkän johtoportaan elättämiseen menee miljoonia? Kyllä joutuu tavoittelemaan voittoja ja paljon vaikka se tuolla porukalla saattaa ollakin aika surkuhupaisaa. Mutta turha siis kaunistella, että tässä koitettaisiin meille jotain tehdä tai, että vanhukset ovat ihania.. Fakta on se, että raha määrää tahdin ja kaikki kulut ovat pahasta, olivat ne sitten esineitä, asioita tai ihmisiä. Kaikki mitä suunnitellaan on kuitenkin pohjautunut johonkin tuottolaskelmaan tai muuhun vastaavaan.

Vaikka me kaikki kuulutaan tämän perin surkean yrityksen koneistoon on silti ollut ilo lukea lähiaikoina myös toisenlaisia juttuja joissa on tullut ilmi erilaisia "auttajia". Ihmiset ovat alkaneet auttaa toisiaan, olisiko syynä jopa tämä taantuma, kaikki osaavat kohta ajatella niin, että "ei se aina ole niin helppoa" ja antavat apuaan helpommin tietäen, että saattavat itsekin sitä jossain kohtaa tarvita. Ei tuossa joku aika sitten mitään auttamis juttuja saanut lukea vaan joka päivä niitä tavallisia otsikoita joissa joku aina tappoi jonkun tai jossain pommitettiin. Niillähän me normaalisti mässäillään.. Voi vittu kyllä ollaan kivoja. Nyt lama on ehkä tekemässä meistä vähän erilaisia ja mediakin on sen haistanut. Jos näin on, kannatan ehdottomasti lamaa ja toivon, että äänestetään saman tollot tuonne meidän "tehtaan" johtoon kuin viimeksikin niin lama on taattu. Jos taasen haluamme päästä takaisin jaloillemme (toivottavasti silti muistamme pysyä ihmisinä ja tarjota apuamme kun me siihen pystymme) niin voisi kyllä allekirjoittanut ainakin oman äänensä antaa persuille.. En tiedä onko sen kummempi porukka kuin nämä muutkaan paskanjauhajat mutta muutosta ainakin tulisi raakasti ja kaikki muutos tästä tilanteesta on mielestäni hyvä.

Vanhuksille ja syrjäytyneille vielä sen verran, että pyytäkää apua rohkeasti. Älkää pelätkö kyllä sitä saa pyytää ja kuuluu pyytää. Varmasti meistä muista löytyy joka tilanteeseen auttajaa. Tuo ensimmäisen jutun pappakin oli saanut joltain "laupiaalta samarialaiselta" pikkusen rahaa, paljon polttopuita ja apua käydä tekemässä rikosilmoitus. Lisäksi facebookissa oli ihmisiä jotka lupasivat viedä papalle mottitolkulla puita, ruokaa ja seuraa.. Hatunnostoja heille. Auttajia siis on jos he vaan löytävät autettavat. Minäkin ilmoittautun auttamaan jos minulla on jokin resurssi joka jotain muuta voisi auttaa. Vanhukset ovat meille valmistelleet työmaat ja tehneet maailmamme tähän malliin josta meidän on hyvä jatkaa, onko oikein antaa heidän kadota hautoihin joihin kukaan ei kynttilöitä vie? Miettikääs sitä...


Kiitos ja kumarrus. Sekä toive, että luette muitakin tekstejäni jos tämän jaksoitte loppuun lukea.

-Opinio

Tykätkää, jakakaa, seuratkaa facebookissa tai blogilistoilla. Näin saatamme äänemme kuuluviin ja saatamme tietämättämme vaikuttaa johonkin tulevaisuudessamme. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!