torstai 11. joulukuuta 2014

Autot pois köyhiltä vai mitä?

(kuvan URL kopioitu suoraan googlen hakutuloksista)


Miten meissä voi asua tälläinen "pelko" Venäläisiä kohtaan? Mehän pienenä ja piskuisena maana on jopa kuritettu heitä ja annettu heille kunnon vastus jokaiseen sotaan. Jos meitä olisi määrällisesti yhtä paljon he eivät voisi meille mitään. Eikä Venäjällä kaikki asiat ole yhtään huonommin kuin meillä täällä, ehkä me olemme jääneet mielissämme tuonne Neuvostoliiton aikoihin kun aina Venäjää tulee ajateltua sellaisena takapajulana jossa kaikki asiat on niinkuin 1800 luvulta.. Se ei kuitenkaan nykyään pidä paikkaansa ollenkaan..

Ei ole tarkoitus tässä nyt alkaa mistään Venäjästä selittää vaan alustin asiaani kun pakkohan tuota on ihmetellä miten voimme pelätä Venäjää ja kommunismia kun samaan aikaan omat päättäjämme tekevät räikeitä kommunistisia piirteitä omaavia päätöksiä ja esityksiä jotka tunnumme pienellä narinalla ja kiukuttelulla aina hyväksyvän. Tällä kertaa aiheeksi väkisinkin nousi uutisissa ollutta autojen käyttöön liittyvää pohdintaa. Toinen hyvä esimerkki onkin tuo lapsilisien leikkaus mikä tehtiin salaa samaan aikaan kun me tappelimme homot vastaan heterot kamppailua somessa ja kaupungeissa, siis se tahallisesti piilotettiin tuon enemmän mediahuomiota saaneen tasa arvolain äänestyksen taakse. Melkoista kikkailua meidän ihanilta päättäjiltämme jotka ovat aina oikeassa (pyh).. Onneksi heidän suosionsa on räjähdymäisessä laskussa. Eikö sinne nyt saataisi edes kourallista TAVALLISIA ihmisiä jotka tietävät meidän tavallisten ongelmat!

Entäs tämä autoilun muuttaminen joksikin kytkysoppariksi, eräs ajatuksista kun on se, että otetaan mahdollisimman paljon yksityisautoja pois liikenteestä tekemällä niiden käyttö täysin kannattamattoman kalliiksi, eivät vissiin oo huomanneet että se on ollut sitä jo vuosia mutta me sitkeinä vaan ajellaan, kun julkiset ei kiinnosta ja järjestelmät on täällä vielä niin lapsen kengissä. Siitäs saitte. Tuskin mikään voi paljoa pahentua nykyisiin veroihin, vakuutuksiin ja polttoainehintoihin verrattuna. Hyvitykseksi tulevista korotuksista sitten puolestaan tarjottaisiin kansalle jotain ihme paketteja johon sitten tulisi vaikka 100€ / kk joku noloakin nolompi prius, siis vuokralle tai jollain 34vuoden määräaikaisella sopparilla jota ei saa poikki ja se periytyy vielä lapsillekin ja sillä saisi ajaa max 40km / vk ja joka kilometri maksaisi erikseen vaikka 5€ + se pitäisi huollattaa 6kertaa kuukaudessa koko sopimuksen ajan. Tuo nyt oli siis täysin spekuloitu kantani mutta jotain tuollaista voi helposti odottaa näiltä todella viisailta päättäjiltämme jotka tuntuvat heittävän vähän väliä ennemminkin vitsiksi kelpaavia asioita ihan tosissaan... Mitä me tästä nyt sitten hyötyisimme jos vaan kysyn? No saataisiin kupattua koko liikenteen verot vain siltä kansanosalta jotka köyhänä tai syrjäytyneenä (eivät ole suostuneet muuttamaan koti maatiloiltaan Helsingin keskustaan) ja joutuvat ajamaan vaikkapa 50km töihin joka päivä (PAKKO). Lisäksi saisimme taas muutaman rekkafirman ja muita liikenteen pienyrittäjiä ajettua konkurssiin jolloin isot jäljelle jääneet voittajat voisivat nostaa hintojaan tuntuvasti mikä taas vaikuttaisi lähes kaikkien tuotteiden hintaan nostavasti. Tämähän olisi myös valtiollemme plussaa kun verotulot kasvaisivat mutta ei tätä taidettu mainita kansalaisille vai ?
Jos kuljetusalaa ei saada kyykistettyä täysin niin tapetaan sitten edes harrasteautoilu ja tehdään siitä rikkaille yksi uusi huvitus lisää. Ei paljon enään nuorisolle jätetä muuta "tekemistä" kuin hillua kylillä ja mielellään jossain aineissa kun viinatkin on nykyään niin hyvin piilossa (HAH). Mielestäni maailmaan on jopa suurmiehiä (eräs esimerkki on jokseenkin menestynyt Henry Ford joka jonkin pikku autotehtaan pystytti aikanaan) syntynyt sillä kun nuoret ovat päässeet tekniikan kanssa virittelemään pienestä pitäen ja harrastamaan, oppii siinä varmasti enemmän kuin älypuhelimen hinkkaamisella. Mutta jos autoistakin tehdään rikkaiden leluja joita me tavalliset vain ihmettelemme polkupyöriemme selästä niin huhhuh..
Kaiken tämän lisäksi valtio voi myydä pakonomaisesti näitä jotain sähköautopaketteja niille raukkaparoille jotka ovat joutuneet omista silmäteristään luopumaan ja saavat tilalle saman rottosen joka on ollut vuokralla jo muutamilla festareillakin ja nuoriso on tuonot hyttiin omanlaisensa ihanan oksennuksen tuoksun jota on 300kappaleella "New Car" hajukuusia koitettu sitten peittää. Onhan sillä sitten hieno mennä perheen kanssa ajelulle Suomen nähtävyyksiä katselemaan, eikö?

Maailman pelastaminenhan tuohon on heitetty verhoksi valtion rahastamisen päälle jotta kukaan ei huomaisi. Alla otanta heidän papereistaan.

”Linjauksissa esitettyjen liikenteen maksu- ja verokäytäntöjen muutosten keskeisenä tavoitteena on vähentää liikenteen aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen määrää. Hinnoittelumuutoksilla on potentiaalia vähentää henkilöautoilua jopa viidenneksellä. Todellinen vaikutus riippuu luonnollisesti toteutettavien muutosten luonteesta sekä liikenteen verojen ja tukien kokonaisuudesta”

Mehän Suomessa helposti pelastetaan maailma hiilidioksidipäästöiltä ym kun varmasti tuotamme siitä maailmassa suurimman osan.. No todellisuudessa Suomen päästöt ovat yhtä pienet kuin maammekin, minulla oli lapsena tapana äidiltä joskus kysyä, että missä se Suomi tuossa karttapallolla on ja hän vastasi lähes aina "se on se kärpäsen paska siinä Venäjän vieressä". Niinpä niin. Maamme on päästöiltään ehkä 1/400 osaa koko maailmasta. Liikenteemme puolestaan on kokonaispäästöistämme noin 20% (teollisuus / tuotanto puolestaan yhteensä 66%) eli vielä viidesosa josta taas vaan noin 88% on teitäpitkin tapahtuvaa liikennettä josta sitten taas vain murto osa on yksityisliikennettä... Sitten nämä uudet säädöt ym saavat aikaa mahdollisesti viidenneksen (20%) laskun vain tuosta yksityisautoilusta eli taas viidesosa tuosta mitä aiemmin jäi jäljelle. Koko homman hyöty koko maailmaa ajatellen supistui nyt jo niin naurettavan pieneksi, ettei siitä mielestäni voida rangaista kokonaista kansaa samalla kun muut tekevät mitä huvittaa.
Tottakai voidaan parantaa pyöräilyteitä ja kannustaa liikkumista muulla kuin sillä omalla autolla tai antaa vaikka Kreikan sijasta muutama miljardi vetyautojen kehitykseen niin saamme meidän maallemme ehkä "uuden nokian" jostain vetyautofirmasta joka sitten myydään lopulta Ameriikkaan ja irtisanotaan kotimaiset työntekijät mutta se on sitten sen ajan murhe.

Toki kiinnostaisi nähdä mihin näillä uusilla kuppauskonsteilla päästäisiin kun erään professorin juttu jäi mieleeni aikanaan (olen teksteissäni maininnut ennenkin) jossa hän sanoi, että nykyisellä liikenteen verottamisella (jonka tuottojen pitäisi suurinpiirtein mennä sinne liikenneasioiden parantamiseen ja teiden kunnossapitoon) voisi Suomen asfaltoida yli asti joka kymmenes vuosi mutta eipä oikein siltä tunnu kun teitämme ym katsoo.. Taitaa vähän hukkua rahaa jonnekin. Mutta jos valtio nyt taas saisi kupattua sitä rahaa meiltä lisää niin joko se sitten näkyisi? Enpä usko kuitenkaan, ehkä helsinkiin tulisi jokin uusi pyörätien pätkä joka maksaisi 5miljardia (tekijöinä poliitikkojen tuttavat) mutta siinä se.
Kaikenkaikkiaan tämä taitaa olla taas yksi yritys valtiolta kupata meitä "pakko" ratkaisuilla (esimerkkejä on jo monia kuten pakolliset digiboxit, yle vero, valtion monopolit VR ja Alko ym). Se on räikeää kommunismia kun vielä samalla saadaan vahtia jokaisen kansalaisen tekemisiä ja tarvittaessa voidaan myös rajoittaa niitä (siis nämä uudet autokytkypaketit joissa varmasti valvontalaitteitakin). Toinen hurja veroidea on ne gps tarkkailuvälineet joka autoon joilla nähdään kilometrit ja niiden mukaan peritään veroa. Eli siis toinen vakuilujärjestelmä, ei muuta.

Valtio toki on verrannut päästöjämme muuhun eurooppaan ja ne ovat korkeahkot. Erikseen ei toki pelkkää liikennettä vertailtu ja geometrinen sijaintimme sekä kansamme hajanainen asuminen tekevät vertailuista täysin turhia ja epätodellisia. Emme voi verrata itseämme päästöiltämme muutakuin sellaiseen maahan jossa väentiheys, väkiluku, keskimääräiset työmatkat, kaupunkien määrä, kaupunkien asukasluvut, palveluiden tiheys, joukkoliikenteen määrä, tulot, liikkumisen hinnat erivälineillä, tieverkot, pyörätiet, polttoaineiden jakeluverkosto ja monet muut asiat ovat täsmälleen samalla lailla kuin meillä. Lisäksi pitäisi verrata vain liikennettä tässä tapauksessa sillä muuten asia on täysin vertailukelvoton eikä tarvita edes matematiikan professorin arvonimeä tajutakseen tuonverran! Onko täysin vertailukelpoisia maita paljon tässä euroopassamme, EI OLE joten älkää verratko ja yrittäkö syöttää niitä lukuja kansalle.
Noudattakaa mielummin niitä autoverokeskiarvoja joita EU on antanut ja joista maksatte noudattamattomuuden takia sakkoja joka ikinen vuosi (Suomi perii veroja nyt jo EU:n mielestä liikaa ja maksaa siitä sanktioita vähän väliä)! Mitä liitytte EU:hun jos ette sitten noudata mitään muutakun niitä asioita mitä huvittaa. Poliitikot menkää nyt itseenne ja ottakaa kerrankin itteänne niskasta kiinni, lakatkaa paskanpuhuminen ja ottakaa se raha jostain muualta tällä kertaa, vaikka omista tileistänne jos muualta ei saa irti, lapsetkin jo ryöstitte RAUKAT.

Heitänpä tähän vielä oman ideani päättäjille jos haluavat väkisin tätä ituhippi meininkiä alkaa harrastamaan ja autoilua vaikeuttaa. Katsotaan Suomea alueena ja merkataan siihen paikat jossa kansan tiheys / väkiluku / palvelujen määrä on tietyn tasoinen (vaikka Helsinki) ja siellä kun on kaikki em parametrit ovat positiiviset niin yksityisautoilu voisi maksaa vaikka kuinka paljon kun julkisilla kerran pääsee eikä siellä omaa autoa keskustassa asuva tarvitse. Ne jotka auton pitävät vain kesän mökkireissujen takia voivat pitää sen muuten pois liikenteestä ja selvitä ilman kovia kuluja. Helsinki nyt muutenkin lienee ainut alue Suomessa jota voi edes leikillään sanoa kaupungiksi jos vaikka väkilukuja vertaillaan vähän muuhun maailmaan tai edes eurooppaan, me olemme edelleen tälläinen metsien kansa, ei voi mitään.
Mutta tosiaan sitten taas toisen ääripään alue kuten vaikka joku perähikiä jossa kaupungistuminen on vasta alullaan jossa työmatkat ym selvästi pidempiä voitaisiin autoilua jopa keventää tuntuvasti (mennä vaikka EU maiden keskiarvojen tasoille tai pokkana pikkuisen allekkin) nykyisestä joka taas kannustaisi niitä ihmisiä lähtemään vaikka pidemmälle töihin sekä vaikka matkailla kotimaassa (tekemässä verorahaa!). Ja annettaisiin näin kehitykseen avaimet. Näiden ääripäiden välille jaettaisiin koko maamme ja kaikki näin ollen maksaisivat kulkemisestaan suhteessa saman verran eikä niin, että taas jaetaan kauheat kulut vain köyhimmille joilla ei ole varaa ostaa jotain typerää 100 000€ sähkökatiskaa jolla ei edes riitä kantomatka töihin ja takaisin ja latausaika on 3päivää (toki jos latauspäivät on palkallisia vapaita niin hommaan itsekin tuollaisen vaikka väkisin).

Tästä valtiomme uudesta ajatuksesta kyykyttää ja orjuuttaa köyhää kansanosamme (ja monia muitakin) huolimatta aion itse vielä joskus kasvaa riittävän isoksi (tuosta lompakon kohdalta) jotta ostan vanhan v8 jenkin ja ajelen sillä piruuttani kesät talvet (jos en minä niin sitten joku muu) kulutuksen ollessa 20l / 100km ja päästöjä ei pysty nykylaitteilla edes mittaamaan kun loppuu taulukot kesken. Enkä silti edes usko, että maailmamme siihen tuhoutuu. Ja kun vielä satun nauttimaan kyseisistä laitteista todella paljon niin olenko jotenkin sairas ihminen?? Teenkö taas jotain väärin kun en halua pukeutua itse kudottuun luonnonvillahaalariin, syödä multaa tai kulkea kävellen joka paikkaan, vaan haluan nauttia aikaansaamistamme teknologioista, vaatteista, tekniikasta, ruuista, autoista jne. Emmekö tosiaan saa tykätä näistä asioista??
Planeetan pelastamiseen on varmaan olemassa muitakin keinoja kuin yrittää tappaa autoista iloa saava kansa sukupuuttoon kun se ei kuitenkaan koko maailmaan vaikuta mitenkään ja eikö ihmisoikeustuomioistuin kiellä aiheuttamasta tuollaista heitteille jättöä jolla köyhimmät jäävät kauas sivistyksestä työttöminä eivätkä näin ollen pysty hankkimaan ravintoa ja kuolevat nälkään.. Melko epäinhimillistä... Pelastakaa maailmaa vaikka kehittämällä niitä tehtaitanne savuttomiksi kun Suomihan on "savuton maa" muutenkin nykyään kun kukaan ei tiedä, että täällä tupakoidaan kun on nekin niin hyvin piilossa (hahhahahahaa). Lisäksi panostakaa vaikka vetyautoihin, unohtakaa jo ne sähkölelut jos tänne joskus vielä tulee talvi on sähköhäkkyrät varmaan muutaman talven jälkeen vähän ihmeissään ja huoltaminen tuskin on halvimmasta päästä ja takuu ei tasan kata akkujen tms jäätymisiä, oma vika kun asuu kylmässä tai ei rakenna lämmintä tallia häkkyrälleen. Emmekö voisi viedä tätä osaamistamme sinne missä oikeasti on ongelmia ja antakaa meidän elää elämäämme, olisiko se liikaa pyydetty?

Ituhippien ja muiden on turha tähän kommentoida mitään jupinaa siitä, että "jokaisen teot ratkaisevat" sillä tiedän sen kyllä! Jokaisen teot pitäisi kuitenkin mielestäni olla vapaaehtoisia ja pitäisi olla myös oma halu tehdä niitä "tekoja"!
Pelastan maailmaa omalla tavallani tai kuolen sen mukana, en ala elämään elämää joka on laadittu minulle jo valmiiksi erilaisilla säädöksillä sillä se ei ole minun elämäni vaan jonkun muun (ehkä valtion tässä kohtaa).

Sain suurta iloa tämän aiheen kirjoittamisesta koska nämä valtion keinot naamioida kuppaaminen jonkin "hyvän asian" alle on mielestäni aivan pöyristyttäviä (eikä tämä ole todellakaan ainut kerta) ja suorastaan saavat vereni kiehumaan. Ja kun ei osata ajatella päivääkään pidemmälle (lukekaa tämäkin jos haluatte lisää tietoa). Kansaa viedään niinkuin pässiä narussa ja ihmetellään kun Suomesta poispäin muuttoliikenne kasvaa jatkuvasti. Ja vielä sellainen kysymys, että eikö ituhipit ole todellakaan ajatelleet sellaista vaihtoehtoa, että pallomme tuhoutuu ylikansoittumisemme takia joka tapauksessa, ehkä on vaan meidän aika lähteä täältä niinkuin joskus oli dinosaurustenkin aika. Silti ehdimme täällä vielä NAUTTIA elämästämme piiiiitkän aikaa. Toki jos joku nauttii hippeilystä niin kannustan kovasti, kaikki olemme erilaisia ja saamme nauttia niistä asioista mistä haluamme mutta älkää puuttuko toistemme asioihin. Kiitos kun sain taas kirjoittaa jotain mikä itseä koskettaa, kyllä helpotti :)


- OpinioTykätkää, jakakaa, seuratkaa ja kommentoikaa. Se auttaa jaksamaan tätä blogin pitämistä ja muutakin. Kiitos kaikille lukijoille ja lukekaa ihmeessä muitakin juttujani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!