keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tasa-arvoa ja avioliittoja.. ollaanko siis kaikki samanlaisia?

Taas meillä on täällä hullunmylly käynnissä jota en voi mitenkään ymmärtää vaikka ajattelisin sitä miten päin.

Tasaarvoisesta avioliittolaista siis en pääse yli enkä ympäri enkä vähiten sen takia, että sitä tällä hetkellä tulee joka tuutista enkä oikein siitä ole jyvälle päässyt..

Miten tuollaista asiaa ylipäätään lähdetään puimaan? Tai oikea kysymys ehkä on, että miksi? Johan tuo nyt on päätetty tuhansia vuosia sitten niiden osalta ainakin jotka kuuluvat esimerkiksi kirkkoon (tarkoitan niitä jotka myös uskovat asiaan eivätkä kuulu kirkkoon vaan noin niinkuin muuten vaan, silloin meinaan kannattaisi erota kirkosta mielestäni) tai muuten vaan uskovat raamatun sanomaan kokonaisuudessaan eikä vain muutamaan lauseeseen sieltä täältä niin kuin monilla on tapana ja haluavat myös noudattaa raamattua.. Siinä kirjasessa käsittääkseni kerrotaan tuosta avioliitosta parikin kohtaa kuten, että nainen luotiin miestä varten (no kyllä se mies varmaan tarvitsee naista siinä missä nainen miestä), vaimon pitäisi kunnioittaa miestään ja miehen vaimoaan jne ja lisäksi kohta joka aihetta sivuuttaa voisi olla se, että lisääntykää ja kansoittakaa maa...  Esimerkkejä olisi kirjasessa enemmänkin mutta jo nuo mielestäni tavallaan vähän niinkuin kertovat avioliiton olevan miehen ja naisen välinen juttu vai voiko myös miestä kutsua sanalla vaimo? Tai voiko kaksi miestä tai naista keskenäänkin lisääntyä ? Jos näin on ei kannata lukea tätä tämän enempää koska siinä tapauksessa tekstini on täysin on virheellistä..

Tuossa tuli nyt siis raamattuun uskoville ihmisille eli vaikkapa kirkkoon kuuluville, helluntalaisille ym ryhmille tiedoksi miten asia on... Ei vaadi mitään äänestyksiä tai muitakaan miettimisiä, ei voi mitään kun näin on asiat tässä lohkossa ja sillä sipuli. Raamatussa asia on nyt vain on noin eikä sille mahda mitään. Anteeksi kuitenkin jos joku siitä minulle suuttui. Ei ole kenelläkään tietääkseni valtaa muuttaa raamattua joka on kirjoitettu ajat sitten vaikka oltais mitä mieltä siitä.. Vai ovatko nuo muutamat poliitikot jotka tämän asian kanssa äänestelevät todellakin niin voimakasta sakkia, että raamattukin menee uusiksi? Olisi edes kansanäänestys....

Mutta sitten jos nyt kuitenkin on päässyt käymään niin, että esimerkiksi pari miestä ovat toisiinsa kovasti ihastuneet niin ei kai sillekään voi mitään, kyllähän ihmiset tekevät muitakin outoja asioita ja pahempiakin "vikoja" on ihmisille annettu anteeksi (ollaanhan me kaikki yksilöitä ja saadaan tehdä mitä halutaan) "syntiähän" tuo on selvästi mutta kukaan ihminen ei muutenkaan ole synnitön paitsi vastasyntynyt lapsi siihen saakka kunnes saavuttaa tietoisuuden kyetäkseen tekemään syntiä..
No, noiden esimerkin miesten joko täytyy "ottaa järki käteen" ja unohtaa moiset asiat mitä nyt kaikkien nuorten kokeilunhaluisten tyttöjen ja poikien päissä pyörii ja palata takaisin niin sanotuille normaaleille raiteille (mikä on normaalia mikä ei, minä en sitä päätä mutta tässä viittaan heteroihin). Tai jos tosiaan ei pysty mieltään muuttamaan ja asia nyt vain on näin niin olkoot yhdessä vaan. En kuitenkaan pysty tajuamaan tuota avioliiton pakollisuutta kun sen velvoittaa lähinnä tuo raamattu ja jos näemmä ei sitä noudata niin miksi pitää päästä naimisiin? Kai tietysti jonkinlaiseen rekisteröityyn liittoon (pakostikin kirkon / raamatun ulkopuolella) voisi heidät rekisteröidä ja he voisivat juhlia sitä sitten miten haluavat, se voisikin olla aika ok monelle. Ja toki nyky yhteiskunnassa kun kaikkien pitää saada tahtonsa läpi olipa aihe mikä hyvänsä ja kaikkien pitää hyväksyä kaikki asiat olivatpa sitten miten ihmeellistä omasta mielestä tahansa.. Niin se vaan nykyään on (ehkä hyvä, ehkä ei kun me ei kaikki tai oikeastaan kukaan olla samanlaisia)..

Mutta voisitteko kuitenkin hetkeksi pysähtyä miettimään lapsia (voisi myös lisätä tähän vanhukset jotka eivät ole tottuneet tähän uuteen maailmaan ja muistakaa, että he eivät meitä täällä enää kauaa häiritse, kunnia heille) jotka tässä mielestäni ovat niitä kärsijöitä.. Suurin osa lapsista edelleen opetetaan täällä päin maailmaa tuohon raamattuun nojaamaan ja kotona on isi ja äiti (se on kai sitten joidenkin mielestä myös huono asia kun jokaisellahan pitäisi olla oikeus kahteen äitiin tai kahteen isään myös mutta ehkä joskus siis on myös mahdollista aikuisena tai tietyn ikäisenä vaihtaa vanhempansa, eikö sekin olisi tasa arvoa?). Nyt jos täytyy alkaa lapsille opettamaan samalla kun ne alkaa kyselemään, että miten ihmisiä tehdään joka on muutenkin vähän kiusallinen puheenaihe kun ruvetaan pissavehkeiden yhteenliittämisestä juttelemaan niin pitäisi myös kertoa että miesten ja naisten vehkeet sopii toki keskenäänkin jotenkin yhteen ja sitten se lapsi vaan synnytetään (tai se vaan tulee jostain) eri paikassa ja haetaan papereita vastaan synnytyssairaalalta. Jos tämä näin pitää nykyään selittää niin mulla ainakin menee jo liian vaikeaksi. Eikö kukaan ajattele lapsen etua joka toistaiseksi on omistaa isä ja äiti (kun tuo asia muuttuu pidän turpani kiinni)... Jos lapsella onkin vaikka kaksi isää tai edes sellaisesta vaihtoehdosta ruvetaan sille puhumaan niin eikö se tosiaan sekota pakkaa pienen ihmisen päässä ?? Tai kun hän on kouluikäinen niin eikö koulukiusaamisen todennäköisyys kenenkään mielestä kasva? Lapset kun osaavat olla todella ilkeitä toisen erilaisuuden takia. Taidan olla ilmeisesti aivan pihalla jos yksin minä olen tätä asiaa näin ajatellut. Jos oma avioliittoni edes mahdollisesti voisi olla harmiksi lapselle unohtaisin koko avioliiton tai rekisteröidyn suhteen ja nauttisin vaan rakkaani seurasta. Itse kun en siihen asiaan välttämättä mitään paperia tarvitse paitsi jos alkaa muisti reistailemaan niin onhan siitä helppo tarkistaa, että ketä sitä tällä hetkellä rakastaa..

Sukupuolten tasa arvoisuutta muutenkin viedään nykyään sairaalloisen pitkälle enkä tarkoita sitä etteikö jokin tai jotkut yksilöt voisi ollakin sukupuolesta riippumatta yhteensopivia (siis homoseksuaalit jotka eivät hekään välttämättä ole yhteensopivia kuin vain seksuaalisuutensa osalta aivan kuten heterotkaan ei kaikki tule keskenään toimeen) mutta miten voidaan olettaa, että tämä tasaisuus pätee kaikkiin ja jokaiseen vaikka samalla ollaan juuri tajuttu DNA ja pystytty ihan tieteellä todistamaan, että kaikki olemme erilaisia..
Olen esimerkiksi perehtynyt uusiin päiväkoteihin jossa lapsia kohdellaan samoin siis tyttöjä ja poikia.. No äkkiseltään ajatus on todella hyvä mutta kun jatkoin perehtymistä säikähdin tosissaan kun siellä kannustetaan poikiakin leikkimään nukeilla, käyttämään pinkkejä haalareita ja tyttöja pukeutumaan siniseen, leikkaamaan hiukset siilityyliin ja leikkimään autoilla unohtamatta yhteisiä vessoja ja leikkejä jossa ei enää pojat keskenään rallittele ja tytöt leiki barbeilla vaan kaikki heitetään sekaisin... Tyttö ja poika siis ilmeisesti ovat sama asia (kyllä ne pojat muutenkin nukeilla leikkivät jos haluavat samoin kuin tytöt autoilla mutta painostamista se ei tietääkseni tarvitse)... Mutta kun ei ole! Kai me oltaisiin samanlaisia jos oltaisiin mutta kun ei olla vai eikö kukaan ole huomannut, että naisen ja miehen aivot toimivat monessa asiassa eritavoin  joka on tieteellisestikin todistettu. Sekä naisilla saattaa olla esimerkiksi rinnat jota ei kaikilla miehillä näyttäisi olevan ja myös penis puuttuu toistaiseksi monelta naiselta ainakin minun tuttavapiirissäni.. Enkä myöskään tunne montaa miestä jolla olisi kohtu tai naisen hormonit.. Kun olemme lajimme kehityksessä siinä vaiheessa, että kaikki on samaa massaa ja voimme lisääntyä vaikka yksinämme niin sitten voi kai sanoa että tyttö = poika ja toisinpäin... Mutta toistaiseksi se on vale ja on sairasta yrittää tehdä lajistamme "yksisukupuolinen" tai muutenkaan mitenkään samantyylinen kun JOKAINEN ON YKSILÖ. Jos jokin eläinlaji olisi toiminut näin on se laji jo ajat sitten kuollut sukupuuttoon koska lajien naaraat ja urokset yleensä juuri noiden erojensa takia täydentävät toisiaan. Varsinkin siinä kohtaa kun on jälkikasvua tullut esimerkiksi toinen sukupuoli omistaa vahvemmat suojeluvietit / geenit jolloin tämä jää huolehtimaan poikasista kun taas toinen sukupuoli omistaa vahvemmat geenit esim ravinnon metsästämiseen niin se sitten metsästää.. Aika järkeenkäypää vaikkakin meidän omalla rodullamme on ilmeisesti niin tylsää tai olemme vaan niin mahtavia, että voimme uhmata kaikkia luonnon lakeja ja leikkiä jumalaa tehden mitä vain suinkin haluamme täällä pallollamme. Eräs tiedemies totesikin toki joskus, että luonto tulee hävittämään ihmisen joskus tältä planeetalta koska planeetta pärjää hyvin ilman ihmistä mutta ihminen ei taidakaan pärjätä ilman planeettaa (siinä muuten miettimistä niille jotka tätä palloa tuhoavat yleensä rahan kiilto silmissä).

Tottakai kaikki saa hengata kenen kanssa tahtoo ja olla juuri sen ikäisten, näköisten, sukupuolisten ja väristen ihmisten kanssa kun haluaa mutta eikö missään kohtaa voisi ajatella muita kuin itseään? Voisiko antaa maailman mennä omaa tahtiaan eteenpäin koska tätä menoa joskus homot ovat seassamme todennäköisesti ihan normaaleita ja oikeutettuja kaikkeen kuten kaikki muutkin vähemmistöt ovat ajan kanssa sopeutuneet vai onko pakko puskea nämä asiat kiireesti läpi joka paikkaan, nopeammin kuin lajimme ehtii sopeutua asiaan vain äänien kalastelun tai jonkun henkilökohtasen intressin takia... Me olemme kuitenkin todennäköisesti itse vaikuttaneet tähän nykyiseen tilanteeseen ihmisen seksuaalisuudessa melko paljon erinäisillä kasvatus tavoilla, tv:llä, lehdillä ym. Sillä uskoisin, että jos kaksi lasta (tyttö ja poika) päästäisi "vapaana" luontoon ilman, että heihin vaikutettaisiin mitenkään ulkoisesti heistä todennäköisesti tulisi heteroita ihan automaattisen suvunjatkamis vietin takia (tässä toki nähdään että välttämättä mies ei tykkää naisesta mutta se on jatkuvuuden kannalta tavallaan pakollista).. Se on ohjelmoituna geeneihimme mutta nyky maailman vaikutteilla saadaan nuo vanhat ohjelmoinnit tavallaan harhautettua. Suvunjatkovietti saattaa silti taustalle jäädä kytemään vaikka seksuaalisuus muuttuisi ja silloin halutaankin jo adoptiota joka on toki tavallaan kaunista, että hylätty lapsi saa kodin ja perheen. Mutta onko maailma siihen vielä valmis??

Jälleen voisin lisätä tähän, että älkää homot tai heterot ottako itseenne tästä tekstistä sillä minun puolestani kaikki saavat olla mitä haluavat mutta ei sitä tarvitse huutelemaan alkaa tai alkaa hakemaan jotain oikeuksia ilman mitään syitä... Valitettavasti tiedän monta homoa jotka suorastaan mainostavat suuntaustaan ja haluaisivat käännyttää kaikki tai haluavat pakonomaisesti huomiota ja hyväksyntää mutta toisin se on heteroiden kanssa (puolustamatta heitä kuitenkaan mitenkään!!), ei nekään ole huutamassa torilla, että me ollaan heteroita. Vaan ollaan vaan niin ku ei oltaskaan ja se siitä, miksi siitä pitää tehdä jokin numero?  Kaikki on kuitenkin ihmisiä ja saman arvoisia mutta välttämättä kaikkien ajatusmaailmat eivät kohtaa eivätkä sovi toisilleen ja se on varmaan ihan normaalia. Pelottaa vaan että jotkin muutkin ääriryhmät tai vähemmistöt alkavat vaatimaan kaikenlaista ja jossain kohtaa sitten alkaa jo väkisinkin menemään jo liiallisuuksiin vaikka vielä tässä asiassa ei menisikään. Eikö homojen asema jo ole niin paljon parantunut, että voisi olla edes vähän tyytyväsiä vai olenkohan taas väärässä...

Anteeksi kaikki taas, että minulla on mielipide. Pyrkikäämme siihen, että ollaan aina kaikki kaikesta samaa mieltä niin koskaan ei tule kinastelua, väittelyä, eripuraa tai oikeastaan ei tarvitse edes enään puhua koska kaikki ollaan joka kysymyksestä kuitenkin samaa mieltä niin miksi edes kysyä. Siihenhän tämä meidän nykyinen "täydellisen rodun täydellinen yhteiskunta" pyrkii.. Enemmistöt vastaan vähemmistöt aina vaan jatkuvasti kunnes jäljelle jää joskus lopulta vain -mistöt...


Taas saa tykätä ja jakaa facebookissa jos haluaa tai uskaltaa. Se lisää lukijoita ja sitä kautta keskustelua enemmän ja vähemmän tärkeitä aiheista.

3 kommenttia:

  1. Niin siinä sitten kävi että tasa arvo voitti yhden erän.. No hyvä niin, kai... (ei minun mielestäni mutta näemmä enemmistön mielestä on ja en ala siitä asiasta vääntämään, mennään sillä mitä on) Toivottavasti vaan tähän mukaan ei kirkko lähtisi koska tämä on kaikesta huolimatta vasten raamatun ohjeita! Ja adoptio tilanteissa toivottavasti parit muistavat ihan vilpittömästi miettiä lapsen tulevaisuuteen vaikuttavana asiana myös tuota seksuaalisuuttaan vaikka se omasta mielestä olisi kuinka normaalia tahansa... Onnea nyt silti niille jotka asian puolesta olivat, tällä kertaa toinen puoli hävisi, aina ei voi voittaa..

    VastaaPoista
  2. Musta hyvä pointti tasa-arvosta on noussut joskus lukiessani mielestäni parhaan elämän pohtijan kirjasta (Tommy Hellsten). Tasa-arvo syntyy siitä, kun hyväksytään miehen ja naisen erilaisuus. Niin se on. Ei voi kun sanoa, et herra anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät. Kun säädetään lakeja, jotka on Jumalan lakia vastaan silloin alkaa siunaukset kääntyä kiroukseksi kansakuntien yllä. Joten joku päivä varmasti tätä vielä itkien katuu nekin, jotka tämän puolella nyt ovat. Suomen kansan kiroukseksi lankee Jumalan sanan vastaiset lait. Muuten homot saa rauhassa olla homoja jne. Niitten elämä ei mua liikuta. samanlaisia ihmisiä, raakileita, kuten itsekin olen. Et sellaista.

    VastaaPoista
  3. Aivan täsmälleen noin, vaikka aikanaan valtio ja kirkko (jonka itse rinnastan raamattuun) ovat lähes yhdessä veroja keränneet ja olleet tiukasti yhteisellä asialla niin nyt kuitenkin tehtiin ratkaisu joka on selvästi ja suorastaan räikeästi väärin, voisin verrata tätä siihen, että jokin vaikka 10:tä käskyä rikkova asia tehtäisiin lailliseksi kuten varastaminen tms.. Edelleenkään en ala kuitenkaan kapinaa lietsomaan kun en jaksa sitä läyhäyskommenttien tulvaa.. Vaikka samalla olen sitä mieltä, että kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä. Lisäksi on pakko vielä tarkentaa tuota loistavaa kommenttiasi siitä, että miehen ja naisen erilaisuus pitää hyväksyä (ME OLEMME ERILAISIA vaikka kaikki ei sitä tunnu ymmärtävän) on mielestäni mentävä vielä sen verran pidemmälle, että noiden lisäksi vielä yksilötkin ovat erilaisia mutta kaikkiin pätee samat universaalit säännöt. Lopulta kaikkihan me olemme täällä vain prototyyppejä ja tuomiot onnistumisestamme jaetaan vasta myöhemmin ja vaikka kuinka tyhmiä olisimme ja tekisimme väärin on anteeksi anto meille kuitenkin taattu jos sitä osaamme pyytää tietäen mitä olemme tehneet väärin (katumus). Meille on annettu oma tahto jonka tähden teemme jatkuvasti tietoisia virheitä mutta se erottaa meidät koneista ja tekee meistä ihmisiä, jokaisesta erilaisen...

    VastaaPoista

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!