lauantai 29. marraskuuta 2014

Ottakaa lapsilta jos rikkailla ei ole varaa maksaa!Päättäjämme eivät taaskaan ole kehdanneet ottaa Kreikkaan tai muuhun tarvittavia rahakasoja niiltä rikkailta ystäviltään jotka maksavat kampanjat vaan lähtivät jälleen kerran kuppaamaan toista ääri päätä.. Ei tällä kertaa uhriksi ei joutuneet niin sanotut tavikset jotka täällä Suomessa tienaavatkin todella mukavia summia (lue tekstini keskipalkkaa).. Ilmeisesti ovat laskeneet asian niin, että heiltäkikn irtoaa ääniä kun taas porukalta jota tällä kertaa kupattiin ei ääniä tipu sillä äänestysoikeus koskee vasta niitä jotka ovat täyttäneet 18v. Tällä kertaa nimittäin uhrina oli lapset. Niillä on millä mällätä jos rikkailla ei kerran ole varaa! Ja jos Suomen paskasti hoidettu talous on korjattava niin lapset maksavat minkä aikuiset ovat haaskanneet! Näin meillä.

Lapsilisää pudotetaan artikkeli iltalehdessä.

No lapsilisästähän tuossa oli kyse eikä lapsista. Mutta minun ymmärtääkseni lapsilisä on nimenomaan tarkoitettu lapsesta aiheutuvien kulujen tai ainakin osan kattamiseen kunnes lapsi ei enää vaadi huoltajaa vaan tulee täyteen ikään 18v. Jolloin voinen siis sanoa, että lapsilisä on ainut raha joka on tavallaan lapselle maksettava raha (eihän se muksun tilille mene mutta muksuun sen pitäisi mennä, toki tiedän niitä jotka ostaa sillä kopan kossua mutta eiköhän anneta sen poppoon maata omassa pississään ja omassa arvossaan vaikka olen minä sitäkin ihmislajia saanut perheessäni katsella ja vieläpä lapsen silmin). No jotkut viisaat jossain kohtaa ehdotti, että jospa kaveri joka tienaisi vaikkapa 5 000€ tai enemmän kuukaudessa voisi olla kokonaan ilman tuota noin 100€ lisää ja pystyisi ehkä omistaan maksamaan lapselleen ruoan pöytään ja sitten taas ne suomen "keskipalkkaa" pienempi palkkaiset eli nuo 1500€ tienaavat ja sen sellaiset saisivat pitää tuon summan kokonaan ja vaikka korotettuna kun se raha tosissaan tulee tarpeeseen ja on lapselle sekä perheelle oikeasti etu. No eihän sitä rikkaat tai hyvin toimeentulevat äkänneet mitenkään vaan huutelu jatkui, että "voiko kenenkään elämään muka joku 100€ vaikuttaa". Sanoisin, että voi. Itselläkin löytyy jälkikasvua ja pahimmillaan koko perheen tulot ovat olleet noin 1500€  ja siitä on jäänyt vuokrien, sähköjen ym jälkeen noin 700€ käteen josta sitten maksetaan vielä kulkeminen ja auton kustannukset sekä kolmen ihmisen ruuat. Tuohon 700€ kun lisää sen 100€ niin prosentteina se siis nousisi noin 14%. Uskon vahvasti, että tuo yli 5000€ tienaava huutelija olisi itsekin tyytyväinen jos tulot nousisi 14% mutta eipä se sitä myönnä tai osaa ajatella kun kerran hyvin menee niin miten voisi ymmärtää että kaikilla ei mene hyvin. Näin ollen päättäjät päättivätkin kupata jokaiselta ihmiseltä palan siitä lapsilisästä ja vähentää tuota köyhienkin elämiseen tarvittavaa valuuttamäärää pikkuisen kun eihän me voida laittaa noita "parempia" ihmisiä maksamaan noiden epäonnistujien kakaroiden hoitoa jotka eivät ole osanneet itse itselleen hoitaa yli 5000€ tuloja. Sehän olisi suorastaan väärin ja tarkoittaisi, että "parempia" ihmisiä rangaistaan ja se taas nokkisi tätä meidän täysin tasa arvoille hurraavaa maatammekin vastaan. Ehkä säälistä olisivat voineet rikkaat tuohon suostua mutta nyt kävi näin. Vähemmän köyhät kiukuttelee kuin nuo varakkaat, sitäkin on varmaan eduskunnassa puitu ja siksi päätös tämä. Pakko toki sanoa näille rikkaillekin, että muutama toki ihan mediassa sanoi, että mielellään luopuu tuosta lapsilisä edustaan kun eivät edes ole huomanneet sen tuloa tilille. Ja joskus joku nainen soitti radioon johonkin ohjelmaan ja sanoi tienaavansa VAIN 3000€ käteen ja oli hänkin täysin valmis luopumaan lapsilisästään mutta miksipä päättäjät kuuntelisivat meitä kansalaisia kun me olemme heidät jo valinneet ja nyt on myöhäistä valittaa enään.

Minun perheeni tapaus noista huonoista tuloista ei varmasti ole vielä edes pahimmasta päästä (luinpa sellaisestakin siivoajasta joka oli tehnyt 16vuotta samassa firmassa samaa duunia ja käteen jäi jotakuinkin 1000€ kuussa, varmaan mahtavat ikälisät ko. laitoksessa). Toivon jaksamista kaikille vähävaraisille ja muistakaa aina, että ilman teidän panostanne tämä maa ei pyörisi mihinkään, te teette ne työt eivätkä nuo päättäjät paperilappuineen. Pitäkää lippu korkealla ja nauttikaa perheistänne, unohtakaa se naapurin äijä mersuineen ja muistakaa, että teillä on rinnassanne jotain paljon isompaa ja kalliimpaa kuin hänellä missään (sydän) ja se sama voima ja vahvuus jota teiltä löytyy kun kannattelette itseänne ja perhettänne siirtyy myös lapsiinne joista ei tuli kusipäisiä kultalusikka suussa heilujia tai narkkareita vaan todennäköisesti ne teidän lapsenne vielä joskus naapurin äijälle näyttävät miten tätä maata pyöritetään kun on oikeasti paha tilanne!

Kiitos myös omalle äidilleni kun minut lopulta veit pahalta turvaan ja huolehdit minulle käytännössä ilman rahaa hyvän elämän ilman häpeää köyhyydestä aikuisikään saakka. Heitit oman elämäsi roskiin ja annoit kaiken minulle, rahaa, vaatteet, harrastukset, tavarat ja KAIKEN.
Aina olin turvassa vaikka ei tileillä ollut rahaa ja aina ruokaa jota en silloin osannut arvostaa. Nyt arvostan! Tiedä se!

Lukekaa muitakin juttujani jos jaksatte, tykätkää, jakakaa, seuratkaa, kommentoikaa ja mitä nyt vaan keksittekin. Se antaa paljon voimia jaksaa tätä blogaamista ja ylipäätään jaksaa.
Älkää olko samaa mieltä jos ette halua mutta mieltä olette kumminkin niin kertokaa se!


-Opinio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!