torstai 30. tammikuuta 2014

Suomalaisten synty

Pikku väliteksti oli pakko tehdä siitä mistä Suomalaiset ovat saattaneet tulla... Tuli avopuolison kanssa mietittyä jostain kumman syystä jotain esihistoriallisia ukkeleita kunnes totesin hänelle, että tuskin täällä Suomessa ainakaan kauhean kauaa on ihmisotuksia liikkunut (mittapuuna siis se aika kun ihmisiä ollut olemassa). Hän sitten intti vastaan ja väännettiin vähän aikaa, sitten se jäi unholaan, mennyt on mennyttä.

Perusteluni tuohon kantaani on yksinkertaisesti se, että tiedeyhteisö on jo ajat sitten todistanut evoluution nostaneen apinan jaloilleen ja antaen ihmisrodun pikkuhiljaa kehittyä. Ensin oli jopa kaksi eri lajia joista toinen kasvissyöjä ja toinen lihansyöjä. Tutkijat epäilevät, että kasvissyöjä haara kuoli sukupuuttoon koska aivot eivät saaneet riittävästi proteiineja ja ne eivät kehittyneet. Kun taas tuosta lihansyöjä lajikkeesta jalostui nykyinen ihmislaji homosapiens sapiens.

No tosiaan tänne Suomeen jos asian ajattelun keskittää niin itselle herää heti kysymys. Jos ja kun olemme joskus olleet apinoita niin moniko apinarotu pärjää näissä Suomen kylmissä olosuhteissa? Onko joku nähnyt villiapinoita hyppimässä havupuissa näillä leveysasteilla? Eläimet ovat niin viisaita, että pysyvät seuduilla joissa pärjäävät vaikka ilman vaatteita. Tähän siis perustin argumenttini siitä, että täällä Suomen maassa on todennäköisesti oltu huomattavasti vähemmän aikaa maaperää raiskaamassa kuin vaikkapa jossain päiväntasaajalla.

Ajatusmaailmani jäi kuitenkin pureksimaan ajatusta vielä lisääkin ja tulikin mieleen, että jos oletettaisiin aikaisempi väittämäni todeksi niin miksi ylipäätään aikanaan tuo alun apinaihminen / ihminen on tännepäin palloa lähtenyt ? Ajattelin kertoa ensimmäisenä mieleen tulleen syyn joka olisi aika ikävä "tukijalka" yhteiskuntamme rakentamiseen.

Voisiko olla niin, että aikanaan tuolla savannilla kirmaillessaan ihmiset ovat luoneet pikkuhiljaa yhteisöjä ja hierarkioita jotka varmasti myös puolustaneet reviireitään toisilta yhteisöiltä. Sitten siellä on esimerksiksi ollut yksilöitä jotka on karkotettu yhteisöstä erilaisista syistä kuten vaikka silkka tyhmyys tai päinvastoin kyseinen kantaihminen on keksinyt jotain mitä muut eivät ole ymmärtäneet ja hänet on tavallaan leimattu hulluksi tai joksikin pahaksi. Nämä yksilöt (ehkä puolisoineen jos ovat silloin jo parinmuodostuksen oivaltaneet tai sitten karkotettujen joukossa vain on ollut molemmat sukupuolet edustettuna) sitten on ajettu aina vain pohjoisemmaksi ja pohjoisemmaksi ja aikanaan nämä ovat löytäneet oman sopukan jostain pohjoisesta ja alkaneet luoda omia yhteisöjään täälläpäin ja yhteiskunnan pohjasakka mikä sitten on taas näistä yhteisöistä jäänyt on ajettu Ruotsin maaperää kohti (vitsi vitsi). Toisaalta ehkä joku alkuihminen on ollut aikansa seikkailija ja lähtenyt omasta tahdostaan tutkimusmatkalle pohjolaan mutta se taas ei selitä sitä, että miten on saatu vaikkapa puolisoita mukaan tai ylipäätään naaraita / uroksia lisääntymiseen jollei oletettaisi, että tämä otus on ollut niin viisas, että on tehnyt jonkin tapaisen tutkimusretkikunnan jossa porukkaa enemmänkin. Toki noita yksin olleitakin ihmisen alkuotuksia on jäätyneinä löytynyt sieltä täältä.

Tämä on mielestäni ehdottomasti yksi teoria muiden joukossa siitä miten tai miksi ihmisiä ylipäätään löytyy näinkin pohjoisesta melko hurjista olosuhteista (joskus ei ollut kaukolämpöä eikä lämmittäviä älyvaatteita). Vai onko syynä ollut vain ahneus vallata itselleen omaa reviiriä ja kaiken muun ollessa jo varattua nämä maat ovat "jääneet käteen" jollekin alkuihmiselle? Tiedä häntä..

En tiedä mitä kummaa tällä tiedolla kuitenkaan tekisi vaikka varmuuden siihen saisi, niin kauan kun aikamatkailu on mahdotonta, noin kaukainen menneisyys on valitettavasti melko turhaa vaikkakin mielenkiintoista. Tuolta menneisyydestä ei kukaan saa mitään tuotua tänne ja asiat tapahtuvat "nyt" aikamuodossa, eivät menneessä tai tulevassa....

Kommentteja otetaan vastaan.. Selvitetään yhdessä miksi me ollaan tänne kylmään tultu ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä vielä mietit? Kirjoita nyt vaan se kommenttisi.. Jos on jotain sanottavaa se kannattaa sanoa!